Zadovoljna.si
Čiščenje

Novice

Super trik za vedno čisto stanovanje

S.P.
30. 03. 2022 05.00
0

Pomivanje, sesanje, brisanje prahu ... Ob natrpanem urniku in stresnem vsakdanu zagotovo ne ravno najbolj priljubljena opravila sodobne ženske, pa tudi nekaterih predstavnikov moškega spola. A namesto da vas umazano stanovanje spravlja v obup, se raje tovrstnih opravil lotite premišljeno in organizirano. Z nekaj triki in kakovostnimi sodobnimi pripomočki boste z umazanijo obračunale brez težav in stresa.

Stresna služba, kup vsakodnevnih opravkov, nakupi, priprava uravnoteženih obrokov, po možnosti še skrb za otroke in hišne ljubljenčke, preživljanje kakovostnega časa s partnerjem in prijatelji, redna rekreacija in konec koncev trenutki, ki jih potrebujemo samo zase. Ja, ženske smo res mojstrice organizacije časa, saj nam, hočeš nočeš, goro obveznosti in lastnih potreb uspeva 'stlačiti' v že tako prekratke dneve. Ste se prepoznale? Seveda pa to še zdaleč ni vse. Za piko na i nas doma čaka še stanovanje, ki se seveda ne bo počistilo samo. In ob vedno toplejših dnevih, ki kar kličejo po preživljanju časa na svežem zraku, nam gospodinjska opravila predstavljajo še večje breme. No, roko na srce, včasih je pospravljanje lahko tudi antistresna terapija, predvsem takrat, ko imamo mir in čas ter si za spremljavo zavrtimo najljubšo glasbo in z mislimi odtavamo stran od vsakdanjih skrbi. Res pa je, da je takšnih trenutkov ponavadi bolj malo, s čimer bi se zagotovo strinjale predvsem mame majhnih otrok. Naj bo stanovanje še tako čisto in pospravljeno, ga lahko razigrani malčki v nekaj minutah spremenijo do neprepoznavnosti.

Odstrani tudi do 99 % bakterij.
Odstrani tudi do 99 % bakterij. FOTO: Mateja Hojnik

Igrače ležijo vsepovsod, prav tako drobtine od kruha ali piškotov, mimogrede se raztrese vrečka čipsa ali polije sok, da o stopinjah zaradi umazanih čevljev in mivke, ki se usuje z oblačil po obisku bližnjega parka, niti ne izgubljamo besed. Tiste, ki imate doma štirinožne kosmatince, ravno tako zaman upate, da za seboj ne bodo puščali dlak in umazanije. Konec koncev pa se tudi, če živite same in se trudite ohranjati svojo domačo oazo miru kot iz škatlice, ne morete izogniti prahu, ki se vztrajno nabira na pohištvu in tleh. V vseh primerih še kako prav pridejo napredni gospodinjski pripomočki za vsakodnevno uporabo. Se strinjate?

Dobra organizacija je ključnega pomena

Če potegnemo črto, so gospodinjska opravila nujno zlo vseh nas in nas bodo vedno počakala, ne glede na količino ostalih obveznosti. Zato je smiselno, da nanje ne gledamo kot na breme in ne dovolimo, da nas gora umazanega perila ali posode ter kup prahu, dlak in drobtin na še včeraj zloščenih tleh spravijo v slabo voljo. Da bi bilo vaše domovanje, kolikor je mogoče, čisto in urejeno, so v prvi vrsti potrebni dobra organizacija časa, postavljanje prioritet in po možnosti še kakšen par rok. Seveda prav pride, da ženske nismo za vse same in da tudi partner poprime za metlo ali sesalnik, odnese smeti in kdaj kaj dobrega skuha ali vsaj pospravi mizo ter pomije posodo. Enako velja za večje otroke, ki lahko starše na ta način močno razbremenijo, po drugi strani pa se naučijo reda in odgovornosti. Konec koncev nam lahko delo močno olajšajo kakovostna čistila, pametni gospodinjski aparati ter drugi gospodinjski pripomočki, ki nas lahko marsikdaj rešijo iz zagate.

Nepogrešljiv pomočnik v vsakem domu

Ker je prah eden največjih sovražnikov vsakega doma, na tleh pa se poleg prahu čez dan mimogrede nabere kup drobtin, dlak in ostale umazanije, je sesalnik zagotovo eden najbolj nepogrešljivih in najpogosteje uporabljenih gospodinjskih pripomočkov. Skoraj ga ni gospodinjstva, kjer ne bi imeli vsaj enega sesalnika. Vse lepo in prav, a če smo iskreni, so nekateri resnično okorni in sploh v situacijah, ko želimo nekaj na hitro počistiti, tudi nepraktični. Na srečo pa imamo dandanes na voljo izjemno zmogljive baterijske sesalnike, ki se po moči lahko kosajo tudi z najkakovostnejšimi klasičnimi sesalniki, imajo pa še kup drugih prednosti, zaradi katerih se bo eden takih zagotovo znašel na vrhu seznama vaših naslednjih nakupov. 

Brez dvoma boste navdušene nad brezžičnim sesalnikom Philips Aqua Plus serije 8000, ki ima edinstven nastavek Aqua za čiščenje različnih vrst umazanije hkrati, od prahu do lepljivih madežev, z dvojno močjo sesanja – najprej posesa, potem obriše tla in spet posesa. Opremljen je tudi z nastavkom samo za sesanje, ki ima 360-stopinjski doseg sesanja (sesa od spredaj, zadaj in ob straneh) ter ima LED-lučke, ki razkrijejo vse smetke in prah, ki se rad skrije. Z vsemi dodatnimi priročnimi nastavki pa lahko sesalnik uporabljate tudi za sesanje raznih špranj, kotov, predalov, sedežne garniture, avtomobila, kot klasičen ročni sesalnik. Ponaša se z izjemno vzdržljivo baterijo; v turbo načinu se namreč lahko uporablja 28 minut, v standardnem pa kar 80 minut. Vsekakor dovolj, da boste v miru posesale celo stanovanje. Brezžični sesalnik Philips 8000 Aqua Plus odlikuje še nastavek s samodejnim prileganjem za boljše delovanje, ki se upogiba in pametno prilagaja moč sesanja tam, kjer je najbolj potrebna. Zraven dobite antibakterijsko krpo iz mikrovlaken, ki se ponaša s premazom Always Clean, ki ščiti pred razvojem bakterij na krpi po vsakem čiščenju.

Edinstven sesalnik, ki odstrani tudi do 99 odstotkov bakterij, bo zagotovo postal vaš najboljši prijatelj, je pa tudi čudovito darilo za tiste, ki jih želite razveseliti z nečim resnično uporabnim. Lahko ste prepričane, da vam bodo hvaležni.

Sponzorirana vsebina 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375