Zadovoljna.si
banana split

Novice

Ta sladica je bila hit devetdesetih let, se je spomnite?

J.V.
13. 08. 2021 07.51
0

Se še spomnite priljubljene sladice, ki smo jo v poletnih mesecih jedli vsi? Govorimo seveda o banana splitu, desertom na osnovi banane in sladoleda, ki v vsakem prebudi občutke nostalgije.

Sladica, ki jo je nekoč ponujala domala vsaka slaščičarna in smo jo oboževali vsi, bo v prihajajočih dneh praznovala že 117 let in če se ne morete spomniti, kdaj ste si jo zadnjič privoščili, potem je minilo preveč časa in je sedaj zadnji čas, da jo naredite sami doma ali pa jo naročite v bližnji slaščičarni. 

Anketa Arhiv
Ali ste tudi vi oboževali banana split?

Ta retro sladica, ki je kraljevala v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je kasneje nekoliko utonila v pozabo, kar pa ne pomeni, da je povsem izginila s slaščičarskih menijev. V zadnjih letih je ponovno pridobila na priljubljenosti in navdušuje s svojo modernejšo, a nič manj slastno, različico!

Iz katerih sestavin pa je sestavljena izvirna različica? Skok na splet razkriva, da jo sestavlja razpolovljena banana, nekaj kepic vanilijevega, čokoladnega in jagodnega sladoleda, zdrobljeni lešniki, stepena smetana in seveda pika na i, kandirana češnja in čokoladni preliv. Recept za izvrsten banana split pa si lahko preberete TUKAJ!

Banana split
Preberi še
Banana split
banana split
banana splitFOTO: Shutterstock
To je resnica o priljubljeni poletni sladici!
Preberi še
To je resnica o priljubljeni poletni sladici!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375