Zadovoljna.si
"S sožitjem narave in kemije sem pričela razvijati izdelke glede na potrebe trga in lastne vizije," pravi Nina.

Novice

Tega o znani slovenski podjetnici marsikdo ni vedel!

J.V.
31. 01. 2018 08.20
2

25-letna Nina Slapšak je ustanoviteljica znamke Odori, pod katero ustvarja popolnoma naravne kozmetične izdelke in pralni prašek brez sintetičnih dodatkov, marsikdo pa ne ve, da je bila nekoč tudi zelo uspešna športnica!

"S sožitjem narave in kemije sem pričela razvijati izdelke glede na potrebe trga in lastne vizije," pravi Nina.
"S sožitjem narave in kemije sem pričela razvijati izdelke glede na potrebe trga in lastne vizije," pravi Nina.FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

Morda bo Hit Produkt 2018 ravno tvoj! Imaš nov izdelek, ki ga nameravaš kmalu lansirati? Se želiš naučiti, kako s svojim izdelkom končno osvojiti trg? Potrebuješ mentorstvo za podjetniško rast? Si želiš veliko brezplačne medijske pozornosti? Čas za prijavo imaš do 11. 3. 2017! KLIK, KLIK ...

Podjetniško zgodbo 25-letne Nine Slapšak smo lahko spremljali v drugi sezoni oddaje Štartaj, Slovenija!, v kateri je širni Sloveniji predstavila svoje izdelke znamke Odori. Ideja za pralni prašek brez sintetičnih dodatkov se je porodila, ko je v starem stroju prala perilo in oprane brisače niso imele tako svežega vonja, kot si je želela. Prav tako se je v stroju nabiral vodni kamen in pomislila je, zakaj ne bi prala tako, da bo pralni stroj čist, oblačila dišeča in še na naraven način. Dolgo časa je raziskovala, kako bi lahko prali na naraven način, brez sintetičnih dodatkov, kot so: parfumi, encimi, fosfati, konzervansi, alkohol ... In ker takšnega izdelka še ni bilo na tržišču, je začela raziskovati in razvila popolnoma naravni pralni prašek.

Nina Slapšak - 1
Nina Slapšak - 1 FOTO: osebni arhiv

Na poti do uspeha pa ji ni pomagala le ljubezen do kemije, ampak tudi njena športna kariera. "Res je. S kajakom na divjih vodah sem pričela pri rosnih 6 letih. Profesionalno športno kariero pa sem končala pri 20 letih. Medtem sem osvojila nekaj svetovnih uvrstitev, med drugimi ekipno prvo mesto na svetovnem prvenstvu. Več let pa sem bila članica slovenske reprezentance," nam je zaupala Nina in priznala, da ji disciplina, ki se jo je naučila kot športnica, pride zelo prav še danes. 

"Seveda! Pri športu se vsak nauči discipline, organizacije in tudi vztrajnosti. Vem, da je v nekaj, kar si res želim, treba vložiti veliko truda in tako je tudi pri podjetništvu. Pot ni lahka in utremo si jo lahko le sami s trdim delom, trudom in vero v svoje delo." Šport jo je naučil tudi tega, da se mora vedno zanesti nase in verjeti v svojo vizijo. "Že od nekdaj sanjam o nemogočih in norih idejah. Pa vendar sem na koncu večino na videz nemogočih projektov ali idej tudi izpeljala. Dovoliti si moramo sanjati!"

Marsikatero vrlino pa je morala pridobiti tudi zaradi podjetništva. Ena izmed teh je neustrašnost. "Le tako lahko preplezaš vsa polena in prideš na cilj, ki si ga zamisliš na začetku poti. Menim pa, da v vsaki stvari vedno lahko najdemo nekaj pozitivnega in to moramo iskati."

Prijave za 3. sezono oddaje Štartaj, Slovenija! so odprte! Prijavite se čim prej, mi vam bomo na podlagi prejete prijavnice takoj odgovorili in vam priskočili na pomoč s strokovnimi nasveti in izkušnjami!  

Odori - 2
Odori - 2FOTO: Mateja Jordovič Potočnik

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493