Zadovoljna.si
Tinkara Pokorny

Novice

Tinkara Pokorny: Vrstnice želim opomniti na to, da v težkih situacijah niso same

zadovoljna.si
09. 12. 2019 09.41
0

18-letna Tinkara Pokorny je mlada blogerka, ki z nasveti poskuša pomagati sovrstnicam, saj se zaveda, da so najstniška leta obdobje, ko se mladi srečujejo s številnimi problemi. "Rada pomagam in delim svoje znanje ter izkušnje z drugimi. Predvsem pa tudi zaradi tega, ker uživam  v pisanju in me sprošča."

Ime in primek, starost: Sem Tinkara Pokorny, stara 18 let. Obiskujem zadnji letnik srednje šole za turizem v Velenju. Prihajam iz okolice Velenja. Moji bralci me poznajo po uporabniškem imenu Tinkarchii. Prav tako imam svoj YouTube kanal Tinkarchii's life.

Kako bi se predstavila tistim, ki te še ne poznajo?

Sem komunikativna, nasmejana oseba, ki rada pomaga in prisluhne ljudem. V prostem času pišem bloge, zgodbe, scenarije, berem knjige, se družim s prijatelji, se zabavam, treniram svojega psa Ulija, spoznavam ljudi in z njimi sodelujem (najraje na področju ustvarjanja – intervjuji, projekti, kot je film) ter ob priložnosti posnamem kakšen film. Bloge objavljam na spletnem portalu Blogger. Sem ljubiteljica živali in potovanj. Vsako leto obiščem vsaj dve državi. Bila sem že v Španiji (Barcelona), Veliki Britaniji (London), na Škotskem, v Egiptu, Ameriki (New York), na Azurni obali (Nica, Cannes, Monte Carlo) ... S potovanji  si širim svoje obzorje. Odločila sem se, da bom poleg pisanja začela snemati potovalne vloge. Napisala sem svojo prvo namišljeno zgodbo z naslovom Zapletena ljubezen. Ko bo lektorirana, jo bom natisnila in izdala.

Tinkara Pokorny
Tinkara PokornyFOTO: osebni arhiv

Igrala sem v kratkem mladinskem filmu Poniževana. Zanj sem napisala scenarij in ga zrežirala. Po končani srednji šoli bi šla rada študirat turizem. V prihodnosti se vidim kot turistična vodnica oz. kustosinja, influencerka ali motivacijska govorka, morda celo  dopisnica za kakšno revijo. Če bi lahko pisala zdaj za kakšno revijo, potem bi zagotovo pisala za rubriko nasveti. Veliko vem o problematiki mladih, zato je to ena izmed tem, ki mi najbolj leži.

Rada imam komunikativne, prijazne, iskrene in poštene ljudi, ki se radi zabavajo, vzamejo zate čas, so pripravljeni pomagati, radi s teboj potujejo in so odprti za vse teme.

Zakaj si se odločila postati blogerka/influencerka?

Najstniška leta so ena izmed tistih let, ko se mladi srečujemo z največ težavami. S svojimi objavami želim vrstnicam svetovati in jih opozoriti na to, da v težkih situacijah niso same, niso edine, ki se srečujejo z določenimi težavami. Rada pomagam in delim svoje znanje ter izkušnje z drugimi. Predvsem pa tudi zaradi tega, ker uživam v pisanju in me sprošča. Rada komuniciram s svojimi bralci, vesela sem vsake pošte in komplimentov oz. pozitivnih komentarjev. Z veseljem odgovarjam na vprašanja bralk. Najlepše je, ko dobiš odzive na svoje zapise, ko ti ljudje sporočijo, da radi berejo in jim tvoje objave pomagajo. 

Koliko časa se s tem že ukvarjaš?

Blog sem začela pisati pred tremi leti.

Kakšno vsebino lahko najdejo na tvojih profilih/blogu?

Vsebina je mešana. Vse od nasvetov do potovalnih objav.

Tinkara Pokorny
Tinkara PokornyFOTO: osebni arhiv

Od kod črpaš ideje za nove objave?

Izhajam predvsem iz lastnih izkušenj. Včasih se zgodi, da o nečem razmišljam, preberem kakšno knjigo ali revijo, pogledam kakšen film in se mi že porodi ideja za objavo. Ko grem na potovanje, je pa deljenje zanimivosti tako ali tako obvezno.

Katera do zdaj je imela največ ogledov/všečkov?

Največ jih je imela objava "Vsega je kriv ta internet".

Katere tri stvari so po tvojem mnenju najbolj pomembne za uspešen vlog/blog/post?

Najbolj pomembna je zagotovo zanimiva vsebina z aktualnimi temami. Objave blogerja se morajo razlikovati od drugih influencerjev, biti edinstvene. Vsak influencer mora imeti nek svoj princip pisanja, svoje "finte". Zapise morajo krasiti zanimive fotografije. Pomembno je tudi to, da imamo stik s svojimi bralci. Smo jim pripravljeni odgovarjati in upoštevati njihovo mnenje in nasvete. Če želimo biti uspešni, moramo znati sprejeti kritiko in zaradi nje ne obupati. Jemati jo moramo kot dobronamerno. Svoje bloge oz. vloge lahko popestrimo s sodelovanjem z drugimi poznanimi ljudmi. Bodisi kot skupen vlog ali kot intervju. 

Imaš kakšno vzornico, ki te je navdušila s svojimi objavami in jo redno spremljaš?

Najljubše nimam. Najraje pogledam objave/videe Alenke Trogrlič, Žakline Krejič in Chiare Ferragni. Ponavadi pogledam ali preberem posnetke oz. zapise, katerih naslovi se mi zdijo zanimivi.

Tinkara Pokorny
Tinkara PokornyFOTO: osebni arhiv

Ker se moramo dekleta med sabo podpirati ... katero slovensko blogerko/vlogerko/influencerko bi nominirala, da jo predstavimo v naši rubriki?

Sem jih omenila že zgoraj: Alenka, Žaklina in Lorella.

Kaj te v življenju najbolj osrečuje?

Pomembne vrednote – dobri odnosi v družini, prijaznost, ljubezen, iskrenost, dobra družba (prijatelji), podpora mojih bližnjih. Vsekakor sem spadajo moji hobiji in  potovanja, ki me sproščajo, in družba mojega psa.

Povezava do tvojega Instagram profila: https://www.instagram.com/tinkarchii/

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375