Poletje, zima in jesen so letni časi, ki sicer imajo svoje oboževalke, a je pomlad s svojimi daljšimi in ravno prav toplimi dnevi za marsikatero eden najljubših letnih časov. Poleg tega, da se narava prebuja in da začne zunaj vse cveteti, lahko uživate v obilici sočnega in svežega sadja ter zelenjavi, polni vitaminov. Na vaših jedilnikih bo zagotovo lažja hrana, razveselite pa se lahko tudi s kakšno spomladansko sladico, v kateri ne smeta manjkati jogurt ali skuta in sezonsko sadje, ki bo dalo tisto piko na i. To so vrste peciva, ki vas bodo navdušile z enostavno pripravo, sestavine zanje imate vedno pri roki, poleg tega pa so lahke in osvežilne. Da vam ne bo treba brskati po spletu, z vami v nadaljevanju delimo recept, ki vas bo zagotovo navdušil tudi s hitro pripravo. S tem pecivom lahko razveselite vse bližnje ob nedeljskem kosilu ali popoldanski kavi, v ličnih manjših posodicah pa ga lahko postrežete na otroški rojstnodnevni zabavi.
Hitro jogurtovo pecivo
Sestavine za to hitro, a sočno pecivo boste zagotovo že imele doma, pri roki. Jogurtovemu pecivu lahko dodate poljubno sadje, mi pa smo ga tokrat pripravili s češnjami. Če jih nimate pri roki, lahko pecivo pripravite tudi z jagodami, borovnicami, malinami ali marelicami. Ker je pomlad tukaj, boste lahko uporabile sveže sezonsko sadje, ko pa tega ni na voljo, se pecivu odlično podajo tudi zamrznjeni gozdni sadeži.
Sestavine:
– 1 jajce,
– 150 g sladkorja,
– 300 g jogurta,
– 100 ml olja,
– 350 g gladke moke,
– 1 vrečka pecilnega praška z vinskim kamnom Dolcela,
– 500 g češenj ali drugega sadja in
– sladkor v prahu za posip.
Postopek
Češnje najprej operite in jih izkoščičite. Nato prižgite pečico in jo segrejte na 180 stopinj Celzija. Med tem ko se ta segreva, pripravite maso.
Moko in pecilni prašek z vinskim kamnom Dolcela presejete ter ju zmešate. V drugi posodi z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešajte jajca in sladkor. Med mešanjem postopoma dodajajte jogurt, olje in moko s pecilnim praškom z vinskim kamnom Dolcela. Dobiti morate povsem gladko testo brez grudic.
Manjši pravokoten pekač za pecivo in narastke dobro namastite ali obložite s papirjem za peko. Vanj vlijte pripravljeno testo in ga s kuhalnico ali hrbtno stranjo žlice enakomerno razporedite po vsej površini. Po testu potrosite izkoščičene češnje ali drugo poljubno sadje. Pecivo pecite v ogreti pečici 35 do 40 minut. Pečeno je takrat, ko na zobotrebcu, ki ga zapičite v testo, ni nobenih ostankov.
Pečeno pecivo ohladite, potem pa ga narežite na kose, potrosite s sladkorjem v prahu in postrezite.
Skrivnost za rahlost je v tem
Ko boste preizkusile zgornji recept, boste opazile, kako rahlo je testo peciva. Skrivnost se skriva v uporabi pecilnega praška z vinskim kamnom Dolcela. To je že star trik, ki ne razočara, uporabite pa ga lahko v vsakem pecivu ali testu. Vinski kamen oz. usedlina vina je plemenita in koristna sestavina, ki bo v vaši kuhinji naredila čudeže. Vaši piškoti in biskviti bodo še bogatejši in rahlejši kot sedaj, vaši gostje pa očarani. Pecilni prašek z vinskim kamnom Dolcela je brez fosfatov, nima značilnega grenkega okusa, ki ga ima klasični pecilni prašek, in je popolnoma naraven. Izdelek deluje hitro in uporaba je nadvse preprosta.
Sponzorirana vsebina