Zadovoljna.si
Gaja Prestor za Xiaomi

Novice

To je skrivnost slovenskih influencerk

Ma.K.
22. 11. 2021 09.07
0

Kaj imajo skupnega umetnica ličenja Indira Ekić, pevka Gaja Prestor in kulinarična blogerka Ana Žontar Kristanc? Gre za posameznice, ki so uspešne vsaka na svojem področju udejstvovanja, v virtualnem svetu pa se vse ukvarjajo z influencerstvom – objavljanjem posnetkov in fotografij na družbenih omrežjih, s katerimi sledilkam in sledilcem omogočajo vstop v svojo zasebnost, celo v svojo intimo. Preverili smo, kako jim to uspeva narediti na izjemno prefinjen in eleganten način.

Še pred nedavnim so se ljudje smejali tistim, ki so se sprehajali po mestu in pri tem govorili v kamero telefona ali z vseh zornih kotov in v vseh možnih položajih fotografirali hrano na krožniku. Danes so taki prizori nekaj povsem vsakdanjega in skorajda ni posameznika, ki ne bi česa podobnega kdaj poskusil tudi sam. Če te posnetke objavite na družbenem omrežju in naletite na dober odziv, ste stopili na pot influencerstva. Če ne veste, kaj je to, je skrajni čas, da se podučite, mi pa vam zaupamo, kako se lotiti posla, da bo zagotovo imel potencial za uspeh. 

Influencerji ali vplivneži so posamezniki, ki imajo moč, da s svojimi objavami na družbenih omrežjih vplivajo na stališča in odločitve ljudi, ki jim sledijo. Morda se zdi skoraj neverjetno, a z nekaj talenta in veliko truda lahko influencer postane skoraj vsak. Poznamo več vrst influencerjev, vsem pa je skupno to, da so prisotni na enem ali več priljubljenih družbenih omrežjih, kjer dnevno objavljajo utrinke iz svojega vsakdana. Tem sledijo bolj ali manj številni sledilci, ki se navdušujejo nad njihovimi fotografijami in posnetki. No, do slovesa, kot ga imajo znane slovenske influencerke, vam verjetno manjka še precej objav in novih sledilcev, a tudi vplivnice kova Indira Ekić, Coolmamacita in Gaja Prestor so začele z nekaj deset sledilci, danes pa jih imajo več deset tisoč. 

Skoraj vsaka med nami je že kdaj fotografirala lično pripravljen krožnik s hrano in ga objavila na družbenih omrežjih.
Skoraj vsaka med nami je že kdaj fotografirala lično pripravljen krožnik s hrano in ga objavila na družbenih omrežjih.FOTO: Arhiv naročnika

V čem je skrivnost njihovega uspeha?

Veliko influencerjev se zaveda vpliva, ki ga imajo na svoje sledilce, zato se resnično trudijo deliti pozitivne vsebine, in to na kar se da kreativen način. Poleg pestre palete filtrov, ki jih ponujajo razne aplikacije, je izjemnega pomena tudi kakovostna oprema, ki omogoča, da svoj vsakdan predstavijo v kar najboljši luči. V prvi vrsti si je treba priskrbeti zmogljiv in kakovosten telefon, ki bo prenesel na stotine 'škljocev' za tisti pravi posnetek in katerega kamera bo sposobna dobro ovekovečiti čarobnost trenutka v vsaki svetlobi. Odlična izbira bodo pametni telefoni Xiaomi serije 11T, ki trenutke iz vsakdanjega življenja spreminjajo v filmsko čarovnijo. Zagotavljajo namreč vrhunska filmska doživetja, pa naj gre za fotografije, prenašanje v živo ali studijske videoposnetke. So odličen pripomoček za pripovedovanje zgodb, ki so resnično pomembne. 

Vodilno globalno tehnološko podjetje Xiaomi je slovenskemu trgu pred kratkim predstavilo novo serijo pametnih telefonov Xiaomi 11T, ki so odličen sopotnik vsakega tehnološkega navdušenca. Med njimi po eleganci izstopa predvsem Xiaomi 11 Lite 5G NE (NE je oznaka za New Edition oziroma novo izdajo), ki se ponaša s prefinjenim dizajnom in inovativnimi ustvarjalnimi funkcijami, ujetimi v estetsko dovršeno, tanko in lahko ohišje, ki je debelo le 6,81 milimetra in tehta 158 gramov. To pomeni, da ga lahko skorajda nevidno pospravite v vsak žep in vzamete s seboj povsod, kamor vas zanese pot – ker nikoli ne veste, kje in kdaj se bo ponudila priložnost za popoln instagramovski posnetek. 

Po zaslugi 6,55-palčnega zaslona AMOLED DotDisplay, 10-bitne podpore TrueColor in Dolby Visiona omogoča Xiaomi 11 Lite 5G NE resnično osupljivo kakovost slike z živahnimi barvami, neverjetno svetlostjo, kontrastom in čudovitimi podrobnostmi. S tem nadaljuje dediščino fotoaparatov svojih predhodnikov in omogoča najboljše fotografiranje v svojem razredu: z glavno kamero 64 MP, ultra širokokotno kamero 8 MP in kamero 5 MP telemakro lahko spretno in preprosto 'lovite' kadre spredaj in zadaj v slogu izkušenih influencerk z več tisoč sledilci in morda kmalu tudi same postanete ene izmed njih. 

Pametni telefoni Xiaomi serije 11T trenutke iz vsakdanjega življenja spreminjajo v filmsko čarovnijo.
Pametni telefoni Xiaomi serije 11T trenutke iz vsakdanjega življenja spreminjajo v filmsko čarovnijo.FOTO: Arhiv naročnika

Xiaomi 11 Lite 5G NE je opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 778G, ki zagotavlja podporo za mobilna omrežja 5G, kjer je to mogoče. Velja za enega najugodnejših predstavnikov pametnih naprav v svojem razredu in v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika ter vgrajenim pomnilnikom kapacitete 256 gigabajtov nudi vse, kar potrebuje prava influencerka – zmogljivost, kakovostno kamero ter dovolj prostora za nešteto fotografij in videoposnetkov, pripravljenih za objavo na družbenem omrežju. Večina vplivnic namreč posnetke za svoje zgodbe oziroma 'storyje' posname tudi več dni prej in jih nato premišljeno 'servira' svojemu občinstvu. 

Če razmišljate o influencerski karieri, bo za začetek morda pametno obiskati kakšen tečaj digitalnega marketinga, na katerem vam bodo pojasnili, kako se pravzaprav sploh lotiti zastavljene misije, prav tako pa ne bo odveč nekaj nasvetov o fotografiranju s pametnim telefonom – le tako boste lahko namreč dodobra izkoristili vse funkcije in možnosti, ki vam jih ponujajo te majhne, a izjemno zmogljive naprave. Verjeli ali ne, vsaka influencerska zgodba o uspehu se začne s 'ta pravo' fotografijo. Poskrbite, da bo vaša nekaj posebnega!

 

Sponzorirana objava 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375