Zadovoljna.si
Ikonični nastop pop princeske

Novice

To je trenutek, ki je Britney Spears spremenil v pop princeso

M.A.
19. 03. 2022 05.00
0

Dandanes lahko ob poplavi družbenih omrežij, platform s pretočnimi vsebinami in šovov talentov vsakdo doživi svojih pet minut slave, zato ne mine mesec, ko ne bi glasbenih lestvic osvojilo kakšno novo ime. A ti uspehi so večinoma kratkotrajni. Pred leti je bilo drugače. Ob prelomu tisočletja sta se za naziv pop princese borili le dve: Britney Spears in Christina Aguilera. Se še spomnite tega rivalstva?

Britney Spears in Christina Aguilera se lahko pohvalita z več kot dvajsetletno glasbeno kariero, v kateri sta nanizali številne uspehe, pa tudi škandale. Predvsem na začetku njune poti pa so ju ne le ameriški, temveč tudi svetovni mediji pogosto primerjali in ju silili v rivalstvo, ki ga je z zanimanjem spremljala vsa svetovna javnost. Britney je na začetku svoje poti navdušila s hitoma Baby One More Time in Oops! ... I Did It Again, ki ju je izdala med letoma 1998 in 2000, istočasno pa je Christina našla svoje oboževalce zaradi pesmi, kot sta Genie in a Bottle in What a Girl Wants. A leto dni pozneje se je vse spremenilo.

Le pet dni pred trenutkom, ki je ZDA in svet spremenil za vedno – pred terorističnim napadom na newyorški WTC – se je prav v New Yorku zgodila podelitev nagrad MTV, Video Music Awards. Čeprav je eno izmed glavnih nagrad, nagrado za najboljši videospot leta, pobrala prav Christina, ki je slavila s pesmijo Lady Marmalade, so naslednji dan vsi govorili le o nastopu Britney Spears. Ta je namreč nastopila s pesmijo I'm A Slave 4 U, s tem nastopom pa ni pokazala le svoje druge, manj nedolžne podobe, temveč je šokirala tudi s tem, da je nastopila z živim albino pitonom, ki se ji je ovijal okrog skoraj golega telesa.

Ikonični nastop pop princeske
Ikonični nastop pop princeskeFOTO: Profimedia

Prav ta nastop še danes, skorajda 21 let pozneje, marsikdo ocenjuje za ikoničnega v pop zgodovini, številni pa tudi verjamejo, da je prav ta trenutek utrdil Britneyjin sloves. A vse le ni bilo tako glamurozno, kot je bilo videti na odru. Pevko so k spremembam že pred nastopom pozivali zagovorniki pravic živali, saj niso želeli, da bi bile živali izpostavljene glasnim zvokom in močnim lučem. To živalim seveda povzroča velik in nepotreben stres, a pevka se je na odru vseeno pojavila z njimi; ne le s kačo, temveč tudi s tigrom.

Kot je razkrila v enem izmed intervjujev 15 let pozneje, je Britney na ta nastop še vedno ponosna, a si ne predstavlja, da bi ga še kdaj ponovila, saj se kač v resnici boji. 'Takrat sem bila tako pod adrenalinom in tako željna pokazati nekaj drugačnega, da sem ob predlogu samo skomignila z rameni, a danes si ne predstavljam, da bi ponovila kaj podobnega. Kač se res bojim,' je priznala.

Britney je pred ikoničnim nastopom pomagal skrbnik kače, Michael Hano, ki je šele pozneje priznal, da se mu ni pred nastopom niti sanjalo, kdo je Britney Spears. 'Res je, da nisem prav zavzeto spremljal pop scene, a res je tudi, da sem delal z najslavnejšimi ljudmi tistega časa. Za Britney do takrat še nisem slišal. Toda takoj, ko sem videl nastop, sem vedel, da sva jaz in kača del nečesa posebnega.' Albino piton do tistega nastopa sploh ni imel svojega imena. Oboževalci so ga zaradi rumene barve poimenovali Banana, živ pa je še danes! Ko je z njim nastopila pop princesa, je imel 1,82 metra in 11 kilogramov, danes pa meri več kot 4,5 metra in tehta kar 45 kilogramov.

Britney Spears
Britney SpearsFOTO: Profimedia

Ikonični nastop pop princeske pa bomo Slovenci že drugič spremljali tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas. Prvič v zgodovini šova se bo namreč Martina Majerle znova vživela v preobrazbo, ki smo jo že spremljali; v četrti sezoni šova je s kačo nastopila Nika Zorjan. Prav na VOYO lahko obudite spomin na omenjeni nastop, saj vas tam čakajo vse preobrazbe zadnjih petih sezon, pa tudi zamujeni epizodi nove, šeste sezone. Ne zamudite nove oddaje v nedeljo, 20. marca, ob 20.00 na POP TV!

Znan obraz ima svoj glas
Znan obraz ima svoj glasFOTO: POP TV
Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375