Zadovoljna.si
Tetovaže - 4

Novice

To mora vedeti vsak, ki se je odločil za tattoo

J.V.
29. 09. 2016 07.38
3

Tetovaže so v zadnjih letih postale eden izmed najbolj priljubljenih 'modnih dodatkov', za katerega se odloča tudi vedno več Slovencev. Poleg izbire tetovaže je zelo pomembno tudi to, da veste, kako tattoo pravilno negovati. Jasna Grbić je razvila mazilo, ki je narejeno iz skrbno izbranih sestavin za nego in zaščito kože po tetoviranju.

Tattoo Care - Jasna Grbić
Tattoo Care - Jasna GrbićFOTO: POP TV
Na POP TV prihaja nova oddaja "Štartaj, Slovenija!", prvič v nedeljo, 16. oktobra, ob 17.55. Povsem nov format oddaje bo ob nedeljah na POP TV predstavil zgodbe in izdelke 12 slovenskih podjetnikov in jim omogočil poslovno priložnost življenja.

Kako se vam je porodila ideja za mazilo Tatoo Care?

Zamisel sem dobila, ko sem se tetovirala in sem začela z nego tattooja. Krema, ki sem jo kupila v tattoo studiu, mi sploh ni pomagala. Začela sem raziskovati in ugotovila, da načeloma produkta, ki bi bil učinkovit pri negi tetovaže in bi bil prav temu namenjen, sploh še nimamo. Prišla sem do mazila, ki deluje že po prvem nanosu. Blagodejno vpliva na kožo, pospešuje celjenje in tattoo je res lep in negovan. Resnično pomaga in ublaži tisti neprijeten občutek na koži po tetoviranju. Če takega ohranimo takoj na začetku, bo lep celo naše življenje. Moram pa opozoriti, da pri negi po tetoviranju ni vse samo v mazilu. Zelo, zelo pomembna je sama higiena. Tattoo moramo najprej očistiti z mlačno vodo, ga nežno posušiti z brisačko (ne drgnemo) in šele nato na čist in suh tattoo namazati mazilo. To je zelo pomembno vsaj prve 3 dni, ko je celotni predel kože, kjer je tattoo, še zelo občutljiv.

Sklepam, da ste tudi sama ljubiteljica tetovaž?

Nikoli si nisem mislila, da bom. (smeh) Operacija in moja brazgotina sta me popeljali v ta svet. Na začetku so mi bili všeč majhni, simbolični, elegantni tattooji, sedaj pa sem vedno večja ljubiteljica večjih tetovaž. Najbolj všeč mi je črno-bela realistična tehnika in slike v tem stilu. Zaenkrat imam štiri tetovaže in vem, da še nisem končala. Res je, da ko si narediš enega, te zasvoji. Občudujem vse, ki se s tem ukvarjajo. Tu ne gre samo za risanje po koži, ampak za pravo umetnost. Tattoo svet ni več tisto kar je bil včasih. Sedaj je naša koža platno, tetovatorji pa so slikarji. Vsaka povprečna odrasla oseba ima na voljo približno dva kvadratna metra kože oziroma 'platna' za porisati. 

Tetovaže - 8
Tetovaže - 8FOTO: Pinterest

Komu je mazilo namenjeno?

Izdelek je ustvarjen za tiste, ki se tetovirajo in ga je zelo pomembno uporabljati prvih 14 dni po tetoviranju. Namenjen pa je vsem ljubiteljem tattoojev in tistim, ki radi negujejo svojo kožo. V osnovi je to mazilo in je zelo dobro za kožo, ki je potrebna kakršne koli obnove. Mazilo kožo neguje, varuje, spodbuja njeno obnavljanje in jo naredi gladko in prožno. Če bo koža pravilno negovana, bo tudi tattoo lep celo naše življenje. Mazilo namreč ne le ohranja svež videz barv tetovaže, temveč tudi spodbuja obnavljanje kože, jo globinsko vlaži in pomirja. Izdelano je iz sestavin, ki blagodejno vplivajo na našo kožo. Ne vsebuje alergenov in parfumov ter ni preizkušeno na živalih. 

Kako priljubljene so tetovaže med Slovenci?

Tetovaže med Slovenci so vedno bolj priljubljene. Če gledamo statistko, je v Sloveniji potetoviran vsak tretji. Če pa ni pa pozna vsaj tri, ki so. Tetovaže danes niso več tabu tema in tattoo svet se iz leta v leto veča, saj število potetoviranih ljudi narašča. Ne velja več, da je potetoviran samo tisti, ki je prišel iz zapora … No, čeprav tako še vedno mislijo naše babice in dedki. (smeh) Malo za šalo malo zares. Tetovaže so danes priljubljene med športniki, zdravniki, motoristi, damami, gospodi, starimi, mladimi. Vsaka tetovaža je zelo posebna in tudi zelo osebna. Vsak, ki si jo da narediti ima svoj razlog in svoj okus za to in menim, da moramo to spoštovati. Tako, kot je poseben vsak izmed nas, je posebna tudi posmeznikova tetovaža. Meni ni všeč zmaj, nekomu pa bo tak tattoo dajal moč, pogum in voljo v življenju. Za vsem in vsakim stoji zgodba, ki je ne vemo in je prav vsaj, da jo spoštujemo. Nihče ne bo slabši človek, če bo malo 'porisan' po koži. Vsaj dolgočasen ne bo in bolj bo zanimiv, ko bo gol. Saj veste 'yolo' – you only live once (živi se le enkrat).

Tattoo Care - Jasna Grbić
Tattoo Care - Jasna Grbić FOTO: POP TV

 Pa se jih večina zaveda, kako pomembna je pravilna nega tetovaže oziroma kako ta pravzaprav izgleda in kaj vključuje?

Nekateri ja, drugi ne. Odvisno je tudi, kako občutljivo kožo imamo. Vsak od nas reagira drugače. Zelo pomembna je prva nega, ko je koža še zelo občutljiva. To je prvih 14 dni po tetoviranju. Jaz pravim, da je na prvem mestu higiena in potem mazilo Tattoo Care. Tattoo moramo vedno mazati, ko je ČIST in SUH. Prvih nekaj dni koža pušča limfo, kar je za ta proces celjenja normalno. Spet enim manj, drugim več. Zaradi tega je najbolje, da počakamo, da bo tattoo suh. Šele nato ga namažemo z mazilom, ga s tem zaščitimo in začnemo s procesom nege.

Kakšen nasvet bi dali nekomu glede nege tetovaže, ki si je dal pravkar narediti prvo?

Nasvet, da vedno upoštevajo navodila tetovatorja, ki jih je tetoviral. To ljudje velikokrat preslišijo in potem kličejo, zakaj to, zakaj tisto. Ali pa se grejo sami svoje zdravnike ter preprosto  ne upoštevajo navodil in zato pride do komplikacij. Vsak izkušen tetovator je naredil vsaj 500 tattoo-jev, zato sigurno dobro ve, kaj je prav in kaj ne. Prav je, da mu zaupamo. V tattoo studiu nam po končanem tetoviranju tetovažo zaščitijo s plastično folijo. Takrat imamo kožo najbolj občutljivo in rdečo in ni dobro, da pride v stik s kakršno koli tkanino.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399