Zadovoljna.si
Pepco

Novice

To so top trendi praznične dekoracije

V.H.
17. 12. 2021 08.00
0

Polni upanja smo končno dočakali veseli december, svetlikajoče lučke in bogato založene trgovine, medtem ko se kot mali otroci najbolj navdušujemo nad okrašenimi smrečicami. Priznajmo si, da praznični okraski v nas prebujajo najlepše spomine, ki nam vedno znova ogrejejo srce. In zakaj ne bi letos poskrbeli za čudovito in brezčasno dekoracijo tudi pri vas doma? Za vas smo pripravili nekaj idej, s katerimi boste obudili vso čarobnost praznikov – zase in za svojo družino.

Čas nezadržno beži, a še vedno ni prepozno, da spremenite svoj dom v najlepšo božično pravljico, zaradi katere se boste še toliko raje zadrževali v zavetju svojega toplega doma. Poiščite svoj navdih v prazničnih trendih in pričarajte veselo vzdušje, kot si ga želite.

Trendi praznične dekoracije 

Misel na božično jelko nam takoj pričara nasmeh na obraz, a pred nakupom vseeno dobro premislite, kam jo boste postavili, da boste res izbrali najprimernejšo in se bo lepo podala v prostor, ki ste ji ga namenili. Med najbolj priljubljenimi je še vedno zelena, ki deluje kot prava jelka, od katerih smo se več ali manj poslovili, saj so jih nadomestile umetne, ki ne puščajo iglic, so povsem enostavne za vzdrževanje in jih lahko uporabimo večkrat. Izbirate lahko med velikimi, majhnimi, bolj ali manj košatimi, medtem ko ne boste zgrešili niti z zasneženimi oziroma belimi jelkami. Nekateri jelke nadomeščajo tudi z borom ali pa jih imitirajo z lesom, vejicami in tako naprej. A kakor koli, božični okraski zagotovo ne smejo manjkati na nobeni različici vaše božične smrečice.

Poskrbite za čarobne in nepozabne praznike.
Poskrbite za čarobne in nepozabne praznike. FOTO: Arhiv ponudnika

Vračanje k tradiciji

Obujanje nostalgije je nekaj najlepšega in kot vemo, je klasika večna. Prebudite svoje dragocene spomine v značilnih barvnih kombinacijah, v katerih sta absolutni zmagovalki rdeča in zelena. V ospredju je rdeč odtenek, ki spominja na oblačila svetega Miklavža ali cvetove betlehemske zvezde, zato poiščite vse dekorativne elemente (od božičnih kroglic in obeskov za božično drevesce do raznih figuric, sveč in tekstila) v tej barvi, ki se bo idealno ujela tudi z intenzivno zeleno barvo vašega božičnega drevesa ali venca. Če si želite v svojem življenju še malo glamurja, izberite okraske v zlati barvi, ki se bodo odlično podali k rdečim in srebrne, ki jih lahko kombinirate z bolj pastelnimi odtenki.

Dekorativni elementi

Brez prazničnih motivov preprosto ni prazničnega vzdušja, zato jih tudi letos lahko najdemo povsod, pa naj si bo to na okrasnih blazinah, odejah, oblačilih, v obliki figuric in še in še.

Uživajte v dotiku mehke in tople odeje 

Vsi imamo radi tople objeme, zato obožujemo tudi mehke in puhaste odeje, ki nas spominjajo nanje. Naj vas tokrat spomnijo na ta poseben čas, pa naj si bo to s prikupnimi napisi, snežinkami, zimskimi vzorci …

Obogatite svojo kolekcijo tradicionalnih figuric

Pustite domišljiji prosto pot in obudite razigrano vzdušje, ki se ga bodo še posebej razveselili vaši najmlajši in vsi tisti, ki še niso povsem pozabili na svojo otroško dušo. Preverite bogato ponudbo prazničnih figuric – od ikoničnih keramičnih božičkov, hišic, božičnih drevesc, pravljičnega Hrestača, plišastih škratov, jelenov, lesenih angelov, smrekic in še in še. Figurice lahko obesite na jelko ali ustvarite svoj posebni pravljični kotiček.

Ustvarite pravljično vzdušje.
Ustvarite pravljično vzdušje. FOTO: Arhiv ponudnika

Prinesite svetlobo v svoj dom

Svojo pravljico dopolnite tudi s skrbno izbrano razsvetljavo, ki vzbuja izjemno prijetne in malo zasanjane občutke, ob tem pa je tudi ključna pika na i pri okraševanju vašega doma. Popestrite si dolge in hladne zimske večere ter se poigrajte s svetlobno dekoracijo, v katero lahko vključite najrazličnejše lučke, verige z lučkami, svetilke, laterno, sveče in tako naprej. Osvetlite zvezde, Božičke ali druge dekorativne elemente in se preprosto prepustite najlepšim občutkom.

Naj bodo vaši prazniki resnično polni dragocenih in nepozabnih spominov. Zakaj ne bi uživali skupaj že v samem ustvarjanju vaše božične pravljice? Pestro in ugodno ponudbo praznične dekoracije za vaš dom lahko najdete v trgovinah Pepco, kjer so za vas pripravili čudovito božično kolekcijo

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375