Zadovoljna.si
Optika Rugel - 7

Novice

Kakšna očala bomo nosile to sezono?

J.V.
23. 03. 2016 09.09
0

Očala, sončna ali korekcijska, so mnogo več kot le modni dodatek. Odsevajo vašo osebnost in slog, ščitijo vas pred soncem, prispevajo k popolnejši podobi in v vaš videz vnašajo veliko mero elegance. In ko se odločate za nova, je najbolj pomembno to, da se z njimi dobro počutite. Vsaka pripadnica nežnejšega spola, ki sledi modnim trendom, si kdaj želi imeti tudi očala, kot jih nosijo hollywoodske zvezde, pa naj gre za sončna ali dioptrijska. Dejstvo je, da so zadnjih nekaj let prav zvezdnice tiste, ki določajo trende na področju očal in narekujejo modne smernice. Preverili smo, ali so taka očala res rezervirana samo za zvezdnice!

Do konca aprila vam Optika Rugel v akciji ob nakupu očal nudi popust v vrednosti 30 evrov za okulistični pregled in popust za očala glede na vašo dioptrijo do 50 evrov.

Očala so bila v prvi vrsti namenjena ljudem, ki imajo težave z očmi, ali tistim, ki slabše vidijo, danes pa so v veliki meri modni dodatek, brez katerega si marsikatera ženska ne predstavlja več življenja. Po več letih nošenja istih dioptrijskih očal si je novih zaželela tudi Sandra, in sicer takšna, kot jih nosi veliko zvezdnic. Z njihovimi fotografijami se je odpravila v Optiko Rugel, kjer jo je sprejel optik Damjan Rugel in jo razveselil z novico, da njihova ponudba dioptrijskih in sončnih očal vsebuje veliko ta hip najbolj trendi modelov. Na vprašanje, ali jih stranke pogosto obiščejo z željo, da bi imele očala, kot jih nosijo slavni, pa je odgovoril: „Da, res je. Velikokrat se zgodi, da nas obišče stranka s fotografijo določene zvezdnice z očali in si želi imeti podobna očala.“

Hollywoodske zvezdnice narekujejo trende tudi na področju dioptrijskih očal.
Hollywoodske zvezdnice narekujejo trende tudi na področju dioptrijskih očal.FOTO: Fame

Da bi našla prava očala zase, je Sandra pomerila različne modele dioptrijskih očal, med katerimi letos prevladujejo večja očala, kvadratna in pravokotna oblika, ki je bila zelo priljubljena še lani, pa letos prehaja v okroglo. Ker je njihova ponudba očal res pestra in je Sandra ena tistih srečnic, ki ji pristaja prav vse, je bila odločitev težka, a na koncu je našla očala, pisana na svojo kožo. „Takoj sem vedela, da so tista prava. To je bilo to.“ A še preden so jih za njo pripravili, ji je optik svetoval, da v njihovi ambulanti opravi okulistični pregled ter ji pojasnil, da je ta vse do konca aprila brezplačen, poleg tega pa strankam nudijo tudi do 50 evrov popusta na stekla. Poleg klasičnega okulističnega pregleda, ki ga pri njih opravljajo izključno specialisti okulisti, v optiki nudijo tudi pregled očesnega ozadja, merjenje očesnega pritiska, pregled nočnega vida, okulistični pregled za potrebe zaposlitve in izdajo potrdil za podaljšanje vozniškega dovoljenja kategorij A, B.

Optika Rugel - 5
Optika Rugel - 5 FOTO: Aljoša Kravanja

Medtem ko je čakala, da pripravijo njena očala, si je Sandra v optiki ogledala tudi ponudbo letos najbolj modernih sončnih očal, ki bodo njen naslednji nakup. Tako kot pri oblačilih se tudi pri sončnih očalih smernice iz sezone v sezono spreminjajo. Tudi na tem področju lahko torej ugotovimo, da se zgodovina ponavlja: modeli, ki so bili popularni pred desetletji, se vračajo na modne piste in posledično tudi na ulice. »Sončna očala so letos večja, s plastičnimi okvirji. Je pa res, da se v letošnjem letu trendi spreminjajo tudi kar se same oblike tiče. Iz štirioglate oblike gredo očala na bolj okrogla,« pojasnjuje optik Damjan Rugel in poudarja, da kar je moderno, ni rečeno najboljše za nas.

Kakšna očala izbrati glede na obliko obraza?

Če imate okrogel obraz, izberite sončna očala z okvirjem v obliki pravokotnika do višine obrvi, ki bo poskrbel za pravo ravnovesje. Idealna izbira bodo tudi modeli brez okvirjev, pri katerih pa morate paziti na to, da vam ne bodo delali zarez v ličnice. Če imate obraz ovalne oblike, se lahko veselite, saj vam pristajajo tako rekoč vsi modeli sončnih očal. Poleg klasičnih oblik vam bodo odlično pristajali tudi bolj drzni modeli ali velika okrogla retro očala. Če je vaš obraz ploščat in kvadrataste oblike, se pri nakupu sončnih očal osredotočite na okrogle ali ovalne modele.

Če imate obraz ovalne oblike, se lahko veselite, saj vam pristajajo tako rekoč vsi modeli sončnih očal.
Če imate obraz ovalne oblike, se lahko veselite, saj vam pristajajo tako rekoč vsi modeli sončnih očal.FOTO: Aljoša Kravanja

Pri nakupu očal morate biti pozorne na to, da izberete model, ki ne bo enake oblike kot vaš obraz. Zato se izogibajte širokim pravokotnim in kvadratnim modelom z debelimi okvirji in se namesto tega raje odločite za klasična in znova izredno modna aviatorska sončna očala. Če imate široke ličnice in koničasto brado, potem ima vaš obraz obliko srca. V tem primeru vam bodo najbolj pristajala očala, ki bodo zmehčala vaše obrazne poteze. Najboljša izbira bodo modeli brez okvirjev in z okroglimi ali ovalnimi stekli, brez slabe vesti pa lahko posežete tudi po očalih s tako imenovano "mačjo" obliko.

Vse oblike očal boste našle v Optiki Rugel. In ker so sončni dnevi pred vrati, je sedaj idealen čas, da si omislite nov par trendi sončnih ali dioptrijskih očal.

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357