Zadovoljna.si
skodelica kave

Novice

To so skrivnosti dobre kave

V.H.
29. 05. 2020 08.15
0

Kava je ena najbolj priljubljenih razvad na svetu, saj jo radi pijemo za dobro jutro, v trenutkih, ko si vzamemo čas zase, med službenimi odmori, v dobri družbi in tudi kar tako, za užitek. Njena skrivnost se skriva v opojni mešanici kavnih zrn, ki predrami naše čute, zato ni presenetljivo, da je kava veliko več kot samo kava, saj je nepogrešljiv ritual, ki ga imamo na vsakodnevnem urniku. Še več, strokovnjaki razkrivajo, da ima kava mnogo pozitivnih učinkov, ki vam jih razkrivamo v nadaljevanju.

Kava dviguje produktivnost

Si ne morete predstavljati svojega jutra brez skodelice sveže in dišeče kave? Vsekakor gre za eno najljubših poživil, ki lahko deluje spodbudno na naš um, saj pomaga k boljši prekrvavitvi možganov, kar omogoča večjo uspešnost, hitrejše razmišljanje in boljšo osredotočenost. Kava naj bi izboljšala naše sposobnosti do kar 20 odstotkov. Redno uživanje kave naj bi pripomoglo k izboljšanju spomina in tudi zmanjšalo možnost za razvoj Alzheimerjeve bolezni.

Za lepši dan z manj stresa

Pitje kave osrečuje, saj naj bi kofein povezoval receptorje, ki so odgovorni za razpoloženje. Po eni od raziskav naj bi kava preprečevala tudi razvoj depresije. Ste opazili, da ste bolj srečni, kadar si privoščite svoj kavni napitek? To je lahko tudi zaradi tega, ker kavo povezujemo z lepimi stvarmi, kot je druženje s prijatelji.

Si ne morete predstavljati svojega jutra brez skodelice sveže in dišeče kave?
Si ne morete predstavljati svojega jutra brez skodelice sveže in dišeče kave? FOTO: iStock

Skodelica kave tudi za zdravje

Kava, ki si jo tako radi privoščimo, je bogata z antioksidanti, ki ščitijo naše telo, med njimi pa so ključnega pomena polifenoli, ki varujejo notranje in zunanje organe, kot je koža.

Vrhunsko doživetje kave

Kava torej ni samo najbolj priljubljena razvada, ampak ima ogromno pozitivnih učinkov. Za večji užitek pa si privoščite res najboljšo kavo.

Umetnost mešanja, praženja in mletja

Poleg samega izbora kave je zelo pomembno, kako pražimo kavna zrna, da z mešanjem v ospredje pridejo vse njene posebnosti, od opojnih arom do tistih ključnih not. Prav tako je pomembno, kako meljemo kavna zrna, da pridemo do tako želenega okusa, kar nam omogočajo predvsem kakovostni kavni aparati.

Nespresso naprave se ponašajo s dovršenim in modnim dizajnom, tako da so odlična pridobitev za vsako kuhinjo – tudi za vas.
Nespresso naprave se ponašajo s dovršenim in modnim dizajnom, tako da so odlična pridobitev za vsako kuhinjo – tudi za vas.FOTO: Arhiv naročnika
Kava torej ni samo najbolj priljubljena razvada, ampak ima ogromno pozitivnih učinkov.
Kava torej ni samo najbolj priljubljena razvada, ampak ima ogromno pozitivnih učinkov. FOTO: Arhiv naročnika

Najboljša kava

Za vrhunsko doživetje je pomembno, da uporabljate vrhunske aparate, kot je Nespresso kavni aparat, ki poskrbi za ravnotežje kislosti, grenkobe in aromatičnih not. Nespresso je povzročil pravo revolucijo v pripravi kavnih napitkov s pravim odmerkom pražene, mlete kave, izbranih najkakovostnejših zrn na svetu, tako da omogoča najboljšo kavo, ki si jo lahko privoščite, kadar koli doma ali v službi. Na voljo je pestra ponudba kavnih aparatov, ki omogočajo najboljši espresso, kapučino, belo kavo in še in še. Uživanje v Nespresso kavi z nepogrešljivo teksturo, popolnimi ekstrakti, predstavlja popoln trenutek. Kava ne bo prebudila samo vas, ampak tudi vsa vaša čutila.

Nespresso naprave se ponašajo s dovršenim in modnim dizajnom, tako da so odlična pridobitev za vsako kuhinjo – tudi za vas. Nespresso Essenza mini  je idealen za manjši prostor in z njim boste hitro in enostavno vedno uživali v kavi. Majhen, a narejen za velike užitke, prepoznaven po svoji posebni obliki, za katero je prejel tudi nagrado Red Dot Award: Product Design 2017 in If Design Award 2017. Nespresso Latissima One  je kavni aparat, ki je izjemno enostaven za uporabo, napolnite ga samo s kapsulo in z enim klikom lahko dobite odličen kapučino in belo kavo. Uživate lahko v kavi ali v kavi s peno, vse v enem aparatu. Nespresso Pixie  kavni aparat pa je opremljen z vrsto najnaprednejših funkcij za maksimalni učinek in je prejel že vrsto nagrado.

Privoščite si odlično kavo, ker si jo lahko.

Za vrhunsko doživetje je pomembno, da uporabljate vrhunske aparate, kot je Nespresso kavni aparat, ki poskrbi za ravnotežje kislosti, grenkobe in aromatičnih not. 
Za vrhunsko doživetje je pomembno, da uporabljate vrhunske aparate, kot je Nespresso kavni aparat, ki poskrbi za ravnotežje kislosti, grenkobe in aromatičnih not. FOTO: Arhiv naročnika

Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375