Zadovoljna.si
Tina Maze

Novice

Tina Maze: Podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo

Zadovoljna.si
09. 08. 2023 09.46
0

Katastrofalne poplave, ki so pred kratkim prizadele Slovenijo, niso prizanašale nikomur. Na udaru so bili tudi mnogi znani Slovenci, ki so svoje izkušnje delili na družbenih omrežjih in ljudem pokazali, da niso sami.

Eden izmed znanih Slovencev, ki je v času poplav utrpel hudo materialno škodo, voda mu je namreč zalila družinsko hišo, je Uroš Bitenc.

Kljub grozljivim pogledom na poplavljeno okolico pa je bivši slovenski radijec v teh težkih trenutkih uspel ostati miren in zbran. To mu je pomagalo, da je svojo družino kar se da hitro spravil na varno, mnogi bi rekli na precej nenavaden, a hkrati zelo iznajdljiv način. 

Nekdanji radijski voditelj je sredi dnevne sobe napihnil sup, ki nam sicer najbolj prav pride v vročih poletnih dneh, ko smo na dopustu, zdaj pa je ta dobil povsem novo vlogo. Uporabljen je bil namreč kot čoln za evakuacijo. Kako iznajdljiv je bil simpatični Uroš, si lahko ogledate v video posnetku spodaj.

Slovenska vplivnica priskočila na pomoč žrtvam poplave
Preberi še
Slovenska vplivnica priskočila na pomoč žrtvam poplave
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dan sem začel kot uvod v 'The Last of us'. Zvok alarma in 'zalimana' glava, ki se sprašuje, kaj se dogaja. Vidim na polju, da je že nekaj vode. Hmm, očitno je 'fajn' padalo ponoči. Zanimivo, na najinem dvorišču tokrat ni bilo veliko vode," je svoj zapis, s katerim je pospremil priloženi video posnetek, začel Uroš, nato pa dodal: "Pogledam telefon ... fak! Komenda pod vodo, Kamnik, Tržič. Wtf?? Ok, grozno. Dan začnemo normalno, celo Playstation sem igral, ko je šla Antea v Mengeš pogledat od prijateljice hišo, ker je na dopustu. Kriza. Kličem @prbrivcu, v Mengšu imajo celo reko, kjer bi morala biti glavna cesta." 

Kako premostiti čustveno stisko, ko smo zaradi poplav izgubili vse?
Preberi še
Kako premostiti čustveno stisko, ko smo zaradi poplav izgubili vse?

"Antea predlaga, da s peskom zasujeva robnik, da ne bo voda iz dvorišča šla proti hiši. Ravno dve 'šajtrgi' vržem in voda začne poplavljati iz polja. V 15 minutah je bilo okrog hiše za en meter vode. S sosedom še 'probamo' vhodna vrata s folijo zaščititi, ampak prepozno. Voda je že začela spuščati. Kaj pa zdaj?! Na cesti je kaos. Nekaj moramo narediti, ker z dvema kužkoma in otrokom ne moremo biti cel dan in celo noč v zgornjem 'štuku'. Gremo ven. Napihnem sup sredi dnevne sobe in premik. Noro. Hvala sosedom, hvala prijateljem, znancem, neznancem ... in vso 'pozitivo' pošiljam vsem, ki se jim je še hujša nesreča zgodila," je še zapisal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Narava ni prizanesla niti znanemu slovenskemu glasbeniku Dejanu Krajncu (Dejan Dogaja), ki mu je deroča Savinja v Laškem zalila dom. Ta je na svojem družbenem omrežju delil grozljive posnetke in fotografije poplavljenega domačega kraja, hkrati pa svoje sledilce pozval, naj 'molijo za Slovenijo'. 

Dan pozneje je na svojem družbenem omrežju delil posnetek sanacije domovanja, vse glasbenike, ki so pred kratkim nastopili na festivalu Pivo in cvetje, pa je pozval k skupni organizaciji dobrodelnega koncerta, ki bi pomagal vsem v občini Laško, ki jih je poplava Savinje prizadela. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na družbenih omrežjih se je oglasila tudi slovenska smučarka Tina Maze, katere srce bije za njeno domače mesto, Črno na Koroškem. Že pred dnevi je v svet pošiljala pozitivna sporočila in pozivala ljudi, naj 'ostanejo močni in pomagajo drug drugemu', nato pa se je oglasila še z enim čustvenim zapisom.

"Poplave v zadnjih nekaj dneh so pustile Črno na Koroškem v ruševinah kot še nikoli prej. Osnovna infrastruktura (voda, elektrika, glavne ceste) je izbrisana, veliko hiš in podjetij poplavljenih. Slovenija je močna in si znamo pomagat! Iskrena hvala vsem, domačinom, gasilcem, vojakom in drugim, ki so na mestu in skrbijo za ljudi," je zapisala in dodala: "Trenutno še ne moremo iti pomagat (ker so ceste še vedno zaprte), lahko pa začnemo zbirati sredstva za obnovo tistega, kar je bilo izgubljeno, ter podarimo upanje tistim, ki ga najbolj potrebujejo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Škodo je utrpela tudi družinska hiša Martine Vrhovnik, nekdanje žene slavnega igralca Sebastiana Cavazze. Sama tam sicer ne živi več, toda kljub temu je na dan poplav zapisala, da bo 'morala močno zavihati rokave', tako kot mnogi drugi. 

Mnogi znani slovenski glasbeniki že nekaj dni pozivajo k dobrodelnosti, kmalu pa se bodo zvrstili tudi številni dobrodelni koncerti in druge prireditve. Dobrodelni bodo Nina Pušlar, Alya, Martina Ipša, Dejan Krajnc, BePop Ladies, Rebeka Dremelj in še mnogi drugi.

V kolikor želite tudi sami pomagati vsem tistim, ki so jih poplave prizadele, najdete vse potrebne infomacije TUKAJ!

Kako lahko pomagamo?
Preberi še
Kako lahko pomagamo?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395