Zadovoljna.si
pametna ura in pametni mobilni telefon

Novice

Modni dodatek, ki ga bo hotela imeti vsaka

Ma.K.
29. 11. 2021 07.55
0

Moderna ženska mora znati spretno krmariti med družinskim, poslovnim in družabnim življenjem in strinjamo se lahko, da je to vse prej kot lahka naloga. Na srečo lahko računamo na pomoč sodobne tehnologije. Pri tem ne gre več samo za praktične in funkcionalne pripomočke, temveč se lahko ti pohvalijo tudi z izjemnim dizajnom, kar pomeni, da so postali pravi modni dodatki. Preverite, katera dva tovrstna modna dodatka bi morala imeti vsaka predstavnica sodobnega časa!

Medtem ko sta bili za prave dame še pred leti največji izziv pri sestavljanju lastnega 'outfita' pravilna kombinacija barv zgornjih in spodnjih oblačil ter stilska usklajenost čevljev z modno torbico in morda še pasom, je treba danes ob vsem tem paziti še na izbor ustreznih modnih dodatkov. Pri tem ne gre več samo za nakit – končna podoba sodobne ženske namreč vključuje tudi vse več tehnoloških naprav, ki nam po eni strani pomagajo pri vsakodnevnih opravilih, po drugi pa so modni 'must-have', zato sta pomembna tudi njihov videz in usklajenost s celotno podobo. Že ob hitrem pregledu družbenih omrežij je jasno, da med najbolj trendovske tehnološke modne dodatke ta hip spadata pametni mobilni telefon in pametna zapestna ura. Na ta pomembna elementa dnevnega 'outfita' namreč stavijo skoraj vse slavne influencerke, zato je skrajni čas, da si ju omislimo tudi me. 

Nekoč so krvni tlak merili samo zdravniki, zdaj to delajo pametne ure

A pozor: pri izbiri je treba upoštevati tako funkcionalnost kot tudi dizajn – nanj namreč ženske nikoli ne smemo pozabiti ali ga zanemariti. A osredotočimo se najprej na funkcionalnost. Zapestna ura je v osnovi namenjena seznanjanju s časom, pametne ure pa so tej funkciji dodale še bolj ali manj pestro paleto novih možnosti, ki nam lajšajo življenje. Modeli Samsung Galaxy Watch4, ki sodijo med najbolj tehnološko dodelane pametne ure na tržišču, so denimo opremljeni z inovativnim BioActive senzorjem, ki nam ob pomoči enega samega, a zelo zmogljivega čipa omogoča izjemno natančnost merjenja krvnega tlaka, srčnega utripa in ravni kisika v krvi ter v realnem času zajame sestavo našega telesa: od deleža telesne maščobe do deleža skeletnih mišic in vode v telesu. To pomeni, da lahko s samo dvema prstoma v vsega 15 sekundah opravimo vse BIA-meritve – kjer koli in kadar koli. 

Samsung Galaxy Watch4 je ena najbolj tehnološko dodelanih pametnih ur na svetu, obenem pa tudi čudovit modni dodatek.
Samsung Galaxy Watch4 je ena najbolj tehnološko dodelanih pametnih ur na svetu, obenem pa tudi čudovit modni dodatek.FOTO: Arhiv naročnika

Poleg tega Galaxy Watch4 nadzira tudi naš spanec. Tako lahko vedno preverimo, kako spimo, ali spimo dovolj in predvsem kako kakovosten je naš spanec. Na podlagi rezultatov, ki nam jih posreduje napredna tehnologija Sleep Scores, lahko namreč odkrijemo vzroke za slabo spanje in jih odpravimo ter se končno zbudimo naspani. Tako bomo imeli več energije za razne fizične aktivnosti, pri katerih nam Galaxy Watch4 ponovno pride naproti. Omogoča namreč popolnoma personaliziran način spremljanja dnevnih fizičnih aktivnosti ter vnosa kalorij in vode v telo. Podpira več kot 90 vrst vadbe in samostojno zazna fizično aktivnost, na koncu pa nam tudi zelo natančno poroča o učinkovitosti treninga.  Svojim dejavnostim in rezultatom vadbe lahko sledimo bodisi na uri ali na pametnem telefonu, s katerim jo povežemo. 

Ne pozabimo na stilsko dovršenost

In ta povezljivost mora biti kompatibilna na dveh ravneh: tako na tehnični kot tudi na dizajnerski. Ne moremo namreč spregledati sodobne oblike pametnih ur Samsung, še posebej rotirajočega okvirja iz visokokakovostnih materialov, denimo nerjavečega jekla, ki skrbi, da naše zapestje ne ostane neopaženo. Prefinjen dizajn dopolnjuje pašček Ridge Sports Band, ki je trpežen in odporen proti potenju, hkrati pa se tesno prilega zapestju in se ujema z našim aktivnim življenjskim slogom. Na voljo je v različnih barvah, tako da brez težav najdemo model, ki se najbolje dopolnjuje z drugimi kosi garderobe, od športne oprave pa do elegantnega kostima ali večerne obleke. Ob tem ne gre zanemariti niti napredne številčnice, ki jo lahko vsak dan zamenjamo, pri tem pa izbiramo med več analognimi in digitalnimi prikazi, raznovrstnimi ozadji, pisavami in barvami. 

Nova generacija pametnih ur Samsung kot prva podpira Wear OS, ki ga poganja Samsung in omogoča brezhiben dostop do vseh najljubših aplikacij kar z našega zapestja. V praksi to pomeni tipičen sodoben "multitasking": ob telovadbi bomo lahko poslušale glasbo in obenem prebirale še nova sporočila. 

Sicer pa lahko delovanje in dizajn pametne ure Samsung Galaxy Watch4 učinkovito in modno dopolnimo še z eno ekskluzivno napravo Samsung: pametnim telefonom Z Fold3 5G, najtanjšim preklopnim modelom Galaxy do sedaj z brezkončnim upogljivim zaslonom AMOLED, ki ga brez težav pospravimo v malo večji žep ali torbico, a nam v odprtem načinu nudi vse, kar znajo velike tablice. Z njegovo pomočjo bomo lahko povsem spremenile način fotografiranja in videoklicev, pri čemer nam bo v pomoč pet različnih kamer na treh različnih mestih in prostoročna svoboda, ki jo omogoča prepogljiv način.

S Samsung Z Fold3 5G imamo v torbici ali žepu kino, delovno postajo in igralno središče v enem.
S Samsung Z Fold3 5G imamo v torbici ali žepu kino, delovno postajo in igralno središče v enem.FOTO: Arhiv naročnika

Najboljša slika na največjem zaslonu

Ko je Samsung Z Fold3 5G zaprt, govorimo o vrhunskem 15,82-centimeterskem (6,2“) telefonu, ki omogoča klasično držanje z eno roko. Ko ga odpremo, pa se spremeni v neprekinjen 7,6-palčni Infinity Flex zaslon, ki ob minimalnem številu slikovnih točk na luknji za kamero ponuja povečano vidno območje, s čimer dobimo neprekinjeno platno za svoje najljubše filme, serije in aplikacije. Nenadoma imamo torej v torbici ali žepu kino, delovno postajo in še igralno središče – vse v enem! Ob gledanju daljših posnetkov ali filmov lahko pozabimo na utrudljivo držanje telefona v rokah, saj lahko Galaxy Z Fold3 5G postavimo tako, da bo pred nami stal kot prava mala televizija. Edinstvena pregibna oblika to omogoča brez uporabe trinožnika oz. tripoda, tudi ko je telefon zložen in bi si vsebine ogledovali na prednjem zaslonu. Z novo Eco zaslonsko tehnologijo je zaslon tudi za 29 odstotkov svetlejši, čeprav porabi manj energije od svojih predhodnikov, pri tem pa velja omeniti tudi gladko pomikanje in hitro interakcijo naprave s supergladko prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz tako na glavnem kot na zunanjem zaslonu.

S telefonom Z Fold3 5G lahko tako prostoročno gledamo videe, jih snemamo in se pogovarjamo prek videopovezave, brez držanja telefona pa lahko, medtem ko gledamo pripravo jedi v svoji priljubljeni kuharski oddaji, pripravimo tudi svojo kulinarično mojstrovino. Pri tem nam ni treba skrbeti, kaj bo, če nam telefon po nesreči pade v vodo. Z Fold3 5G je namreč prvi zložljiv pametni telefon, ki je vodoodporen, ob tem pa za zaščito skrbita še izjemno močan, a hkrati lahek aluminijasti okvir Armor in najmočnejše steklo na Galaxy telefonih doslej, ki vzdrži tudi padce z dveh metrov višine in je kar 4-krat odpornejše proti praskam, kar pride prav zlasti v prenatrpani ženski torbici, v kateri vedno primanjkuje prostora za 'udobno namestitev'. 

Ni dvoma, da sta pametna telefon in ura Samsung nepogrešljiva zaveznika vsake aktivne sodobne ženske, ki mora vsakodnevno krmariti med nešteto nujnimi opravki, ob tem pa skrbeti še za zdrav življenjski slog. Gre za najsodobnejša tehnološka pripomočka, ki lahko ključno izboljšata naš vsakdan, nam pomagata pri sproščanju, ustvarita nepozabne spomine in poskrbita, da smo vedno na tekočem z dogajanjem na družbenih omrežjih – in to v ekstravagantnem ter prefinjenem modnem slogu!


Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357