Zadovoljna.si
božična darila

Novice

Top božična darila za vse starosti

Ma.K.
26. 11. 2021 11.43
0

Le kdo med nami kot otrok ni pisal pisem Božičku ali dedku Mrazu, potem pa nestrpno pričakoval njegov obisk? Božični čas je za otroke še posebej čaroben, večina pa z njim povezuje piškote, obiske in seveda kopico daril. Najmlajših v prazničnem času ne obdarujejo samo dobri možje, temveč tudi sorodniki in prijatelji, ki pa imajo z izbiro pravilnega darila običajno nemalo težav. Pa ne zaradi ponudbe, ta je večja, kot kadar koli prej. Izziv je najti tako darilo, ki bo malčke resnično navdušilo in bo imelo obenem tudi dodano vrednost pri njihovem razvoju. Zato smo pripravili seznam daril, primernih za otroke glede na starost, ki vam bo v prihodnjih dneh zagotovo prišel še kako prav!

Vsi si želimo najti darilo, kar bo imelo trajno vrednost in k čemur se bodo malčki vedno radi vračali. Da bo izbira lažja, smo na enem mestu zbrali najbolj priljubljena darila za otroke od rojstva pa do šestega leta starosti. To je namreč obdobje, ko še ni nekih večjih odstopanj pri željah, saj nanje še ne vplivajo ves čas spreminjajoči se trendi, ki imajo pri starejših otrocih zelo pomembno vlogo. Pa poglejmo!

Plišaste igrače sodijo med večne klasike daril za otroke.
Plišaste igrače sodijo med večne klasike daril za otroke. FOTO: Arhiv naročnika

Večne klasike

Določenim igračam je uspelo uspešno kljubovati vsem izzivom, ki so jih bile deležne skozi desetletja, in so tako še danes med najbolj prodajanimi v vseh starostnih skupinah. Mednje zagotovo sodijo plišaste igrače. Sezonsko prednjačijo liki iz kakšnih priljubljenih otroških risank, nasploh pa je to igrača, ki je bo vsak otrok neizmerno vesel. V skupino večnih klasik zagotovo sodijo še barvite kocke za sestavljanje, s katerimi se rade igrajo tudi starejše generacije. Pri izbiri tovrstnega darila je treba paziti zgolj na starost otroka: za dojenčke so primerne zelo velike, mehke kocke, z leti pa potem postajajo vse trše, manjše in bolj zahtevne za sestavljanje. Tretja večna klasika so otroške pravljice in knjige. Najmlajši imajo radi pisane s cofki in zankami ter knjigice za igranje v vodi, nekoliko starejši pa se najbolj razveselijo zvočnic in kartonk. Okrog 4. leta postanejo aktualne pravljice, ki otroke nato pospremijo v šolske klopi. Podobno so v starostne skupine po primernosti razdeljene tudi vselej aktualne sestavljanke. Pri približno treh letih lahko otroku ponudimo prvo, enostavno sliko, ki je razdeljena na 5 do največ 10 kosov. Z leti se število kosov sestavljanke oziroma 'puzzlov' nato povečuje – vse do več tisoč, ki jih z navdušenjem zlagamo tudi odrasli. 

Dojenčki in malčki

Dojenčki morda res delujejo kot najmanj zahtevni obdarovanci, a temu ni čisto tako. Tudi najmlajši znajo namreč zelo jasno pokazati, kakšen tip igrač jim najbolj ustreza. Večinoma se najbolj navdušujejo nad ninicami živahnih barv z raznimi cofki in dodatki, zvočnimi plišastimi (kasneje tudi tršimi) igračami ter mehkimi knjigicami. Ko začnejo samostojno sedeti in shodijo, postanejo zanimivi razni tuneli, sprehajalci, piklerjev trikotnik, gumijasti konjički, poganjalci, majhni notranji tobogani, lesena glasbila, vodne živali za v kad, lesene kocke z oblikami za vstavljanje, velika in enostavna vozila ter preproste punčke iz blaga. 

Otroci med 2. in 4. letom starosti

Ta starostna skupina je zelo aktivna, hkrati pa tudi najbolj nepredvidljiva. Na srečo malčke v tej starostni skupini zanima tisoč in ena stvar, zato je možnosti za obdarovanje zares veliko. Še vedno se bodo zelo razveselili poganjalca, ki je sedaj lahko že nekoliko bolj podoben kolesu, prav tako bodo dobra izbira krede, plastelin, flomastri, nalepke in podobni materiali za ustvarjanje, notranji igralni šotori, lesene vstavljanke, žoge, barvne table piši-briši, ter zadnja leta izjemno priljubljene kuhinje ali delovne mize za igranje vlog. Deklice lahko razveselite s punčko in/ali vozičkom (igračo), fantki pa bodo zagotovo veseli novega avtomobilčka, bagra, traktorja s prikolico, letala, vlaka in drugih vozil. V tej starostni skupini so otroci že precej dovzetni tudi za tehnologijo, zato lahko punčka spušča zvoke in premika roke, vozila pa lahko poganjajo baterije. 

Avtomobilček je vedno dobra izbira božičnega darila za fantka.
Avtomobilček je vedno dobra izbira božičnega darila za fantka.FOTO: Arhiv naročnika

Otroci med 4. in 6. letom starosti

Štiriletniki se radi igrajo s svojimi vrstniki, veliko bolj so odprti za različna raziskovanja in uživajo v igrah, ki vključujejo fizične aktivnosti, zato bodo žoga, kolebnica, skiro, rolerji ali kolo zagotovo izjemno priročno darilo. Prav tako skoraj zagotovo ne boste zgrešili s pobarvanko in barvicami, kreativnimi seti za ustvarjanje ter letom primernimi didaktičnimi in družabnimi igrami, zlasti igro spomina, kartami črni Peter in igro Človek ne jezi se. Ponudba družabnih iger je resnično ogromna, pri izbiri pa naj vas vodi oznaka o starostni primernosti, ki je natisnjena na vsakem izdelku te vrste. V tem starostnem obdobju se ponavadi začnejo kazati tudi prva večja razhajanja med spoloma, na kar je treba biti pozoren pri izbiri ustreznih daril. Deklice se bodo tako zagotovo razveselile punčk, barbik z raznimi dodatki, šatulje z otroškim nakitom ter setov za oblikovanje nakita, fantje pa ne bodo skrivali navdušenja nad roboti, avtomobilskimi stezami, mini gradbenimi stroji, otroškim orodjem in raznimi tehničnimi maketami vozil. 

Kam po darila?

Ponudba igrač je v teh dneh na vrhuncu, zato se je težko odločiti, kje sploh začeti z iskanjem daril za malčke. Starši imajo morda nekoliko lažje delo, saj najbolje poznajo svoje otroke, drugi pa tavamo v precejšnji temi, saj določenih igrač niti ne poznamo. Prav zato velja najprej zaviti v prodajalne, v katerih so igrače na voljo skozi vse leto, saj imajo tam najboljši pregled nad tem, kaj otroke resnično pritegne. V trgovinah PEPCO otroški program skrbno negujejo v vseh letnih časih, ob praznikih pa je ponudba izdelkov za otroke še bolj pestra, zato je to pravi kraj za vse, ki iščete darilo, s katerim vam bo uspelo prižgati iskrice v otroških očeh. 

Nova božična kolekcija igrač v trgovinah PEPCO obsega  izjemno bogat nabor daril za otroke vseh starosti, zaradi katerih si bodo letošnji božič zapomnili za vedno! Od klasičnih pa do najbolj trendovskih plišastih igrač, setov za igranje vlog, glasbil in kock, pa vse do sestavljank ter družabnih iger. Deklice lahko razveselite z barbikami, s hišico za lutke, kuhinjo, ali morda pisanim ponijem, fantje pa bodo navdušeni nad stezami za avtomobile, številnimi modeli avtomobilov, tako analognimi kot daljinsko vodenimi, interaktivnimi igračami tovornjaki, bagri, orodjem ter arkadnimi igrami. Ne glede na starost ali spol otroka boste v trgovinah PEPCO zagotovo našli pravo darilo za še tako izbirčnega malčka – ali celo dve. Ponašajo se namreč z izjemno cenovno dostopnostjo z namenom, da noben otrok ne ostane brez darila. Zato, če slučajno kje srečate Miklavža, Božička ali dedka Mraza, jim le prišepnite, kam se letos splača odpraviti po darila – v PEPCO, seveda! 

Če vprašate deklice, punčk in barbik ni nikoli dovolj.
Če vprašate deklice, punčk in barbik ni nikoli dovolj.FOTO: Arhiv naročnika


Sponzorirana objava

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375