Zadovoljna.si
Gin tonic potovanje

Novice

To bo najbolj priljubljen napitek pomladi

S.V.
11. 03. 2021 06.52
0

Pred vrati sta pomlad in poletje, ki prinašata toplejše dneve, sprehode po mestu in v naravi, piknike na domačem vrtu, druženje na balkonih in številne druge prijetne aktivnosti. Ne glede na to, kako boste preživljali te čudovite sončne dni, ne pozabite na osvežitev, ki bo poskrbela za odlično počutje in prijetnejše vzdušje na srečanjih z bližnjimi.

Daljši dnevi, sonce in prijetne temperature kar kličejo po tem, da si poleg sprehodov in izletov vzamete čas tudi za urejanje svojega kotička na balkonu ali vrtu, kjer boste lahko posedali z bližnjimi. Med uživanjem na ležalniku ali druženjem z najdražjimi si privoščite kakšno od priljubljenih osvežilnih pijač. Medtem ko bodo otroci zadovoljno srkali ledeni čaj, si ga vi pripravite v koktajlu. V nadaljevanju razkrivamo nekaj že zelo dobro poznanih receptov, ki pa smo jim dodali sestavino, zaradi katere vas bo koktajl zagotovo navdušil. 

Poletna pijača z imenom hugo je pravi hit že kar nekaj časa.
Poletna pijača z imenom hugo je pravi hit že kar nekaj časa. FOTO: Dreamstime

Hugo 

Hugo je že kar nekaj časa priljubljena pijača, ki si jo privoščimo v toplejših dneh. Res, da jo lahko kupite že v steklenici, vendar je priprava te osvežujoče pijače tako preprosta, da si jo v hipu lahko naredite tudi doma in z njo presenetite svojo družbo. Bistveni sestavini huga sta sicer prosecco (lahko tudi klasični šampanjec) in bezgov sirup, vse skupaj pa lahko razredčite z mineralno vodo in metinim čajem, ki bo pijači dodal piko na i. 

150 ml penine 
50 ml mineralne vode 
30 ml bezgovega sirupa
50 ml Sola metinega čaja 
3 do 5 listov melise ali mete
rezina limone ali limete
ledene kocke 

V ohlajen kozarec najprej damo liste melise ali mete in rezino limone ali limete. Vse skupaj z žlico malo potlačimo, tako da limona izpusti nekaj soka. Dodamo še nekaj kock ledu in vse to prelijemo s sirupom bezga, dodamo penino, mineralno vodo in Sola metin čaj. Koktajl lahko na koncu še okrasite z listi mete in rezino limone.

Mojito

To je res pravi poletni koktajl, ki si ga lahko privoščite ob večernem posedanju na balkonu, zagotovo pa je to ena od pijač, ki je nepogrešljiva na zabavah. Z vami delimo skrivnosti za pripravo te pijače, ki si jo lahko kadarkoli zelo hitro pripravite doma. 

50 ml Sola metinega čaja
50 ml belega ruma
5 svežih listov mete
30 ml metinega sirupa
70 ml mineralne vode
3 do 5 listov mete
rezine limete
kocke ledu

Osvežilne poletne pijače so odlična popestritev vsakega druženja.
Osvežilne poletne pijače so odlična popestritev vsakega druženja.FOTO: Shutterstock

V ohlajen kozarec najprej damo sveže liste mete in stisnemo sok limete. Dodamo nekaj kock ledu in vse skupaj prelijemo z metinim sirupom. Z leseno palčko za koktajle ali z žlico liste mete in metin sirup rahlo stisnemo, saj bo to pijači dodalo aromatičen okus. Nato prilijemo beli rum, mineralno vodo in Sola metin čaj. Vse skupaj z žlico dobro premešamo. Kozarcu lahko dodamo slamico in ga okrasimo z rezino limete. 

Osvežilni poletni brezalkoholni koktajli iz ledenih čajev 

Poletni hit so v zadnjih letih postali tudi poletni ledeni čaji, ki jih lahko pripravite preprosto tako, da z ledenimi kockami ohladite čaj, ki ste ga pripravili iz vrečke in mu po svojem navdihu dodate kakšen sirup in liste zelišč, kot sta na primer meta in melisa. Med sprehodom v naravi, na piknikih ali otroških zabavah si lahko privoščite že pripravljen ledeni čaj, Sola metin ledeni čaj. Ta sledi trendom uživanja ledenih čajev in ima 30 % manj sladkorja v primerjavi z drugimi čaji na tržišču. Veselo ga bodo po slamici srkali tako otroci med igranjem na vrtu ali rojstnodnevni zabavi kot tudi odrasli. 

Sola metin ledeni čaj sledi trendom uživanja ledenih čajev in ima 30 % manj sladkorja v primerjavi z drugimi čaji na tržišču.
Sola metin ledeni čaj sledi trendom uživanja ledenih čajev in ima 30 % manj sladkorja v primerjavi z drugimi čaji na tržišču.FOTO: Arhiv naročnika

Sponzorirana objava 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357