Zadovoljna.si
Romantični filmi

Novice

Top romantične komedije za prihajajoče dni

Kristina Žust
15. 03. 2020 11.13
0

V teh dneh se zagotovo prileže ogled dobrega filma, zato tokrat ljubiteljicam romantičnih komedij podajamo nekaj predlogov za preživljanje večerov v zavetju doma. Tokratni seznam je sestavljen iz filmov 20. stoletja, ostale klasike pa pridejo na vrsto ob drugi priložnosti.

PRAVKAR POROČENA

Začnimo z zabavno komedijo »Just Married« iz leta 2003, v kateri sta s svojo kemijo na platnu gledalce prepričala Ashton Kutcher in Brittany Murphy, ki je na žalost prezgodaj preminula decembra 2009. Gre za film o mladoporočencih, ki prihajata iz povsem različnih okolij – ona iz bogate snobovske družine, on iz delavskega razreda. Kmalu ugotovita, da sta ustvarjena drug za drugega. Po poroki se odpravita na medene tedne, kjer seveda ne manjka zapletov, vključno z njenim bivšim snobovskim zaročencem. V eni od scen Kutcherja v glavo zadene pepelnik, kar se je na snemanju tudi v resnici zgodilo in Kutcher je z ogromno oteklino hodil naokoli še lep čas.

Film je bil pri gledalcih pravi hit, z za hollywoodske razmere nizkim budgetom 16 milijonov evrov je zaslužil več kot 90 milijonov, pri kritikih pa ni bil deležen ravno prizanesljivih kritik.

Veliko romantičih filmov pa lahko najdete tudi na VOYO!
Film »Kako izgubiti fanta v 10 dneh«, ki so ga posneli leta 2003, je ena najboljših romantičnih komedij.
Film »Kako izgubiti fanta v 10 dneh«, ki so ga posneli leta 2003, je ena najboljših romantičnih komedij.FOTO: Profimedia

KAKO IZGUBITI FANTA V 10 DNEH 

Film »Kako izgubiti fanta v 10 dneh«, ki so ga posneli leta 2003, je ena najboljših romantičnih komedij kot tudi komedij nasploh. Gre za delo režiserja Donalda Petrie, ki je mdr. režiral tudi uspešnico »Lepotica pod krinko« s Sandro Bullock.

V glavnih vlogah nastopata Kate Hudson in Matthew McConaughey, vloga Hudsonove pa je bila sprva namenjena Gwyneth Paltrow. Kate Hudson se kot novinarka odloči raziskati, zakaj se zveze nekaterih žensk z moškimi končajo tako hitro. Zada si rok, da se bo s svojim fantom v podobi McConaugheya razšla najkasneje v 10 dneh oz. ga pripravila do tega, da bo v tem času končal zvezo. Veliko scen v filmu je bilo improviziranih, kar se je pozneje izkazalo za pravilno odločitev.

Jennifer Aniston je zagotovo kraljica komedij, tudi romantičnih.
Jennifer Aniston je zagotovo kraljica komedij, tudi romantičnih.FOTO: Profimedia

KRALJICA KOMEDIJ JENNIFER ANISTON

Jennifer Aniston je zagotovo kraljica komedij, tudi romantičnih. Omenimo dva njena filma izpred nekaj let – v »Greva narazen« iz leta 2006 se je razšla s svojim filmskim partnerjem Vinceom Vuaghnom. Igrata par, ki se po več letih skupnega življenja odloči, da gresta narazen, saj naj ne bi imela enakih dolgoročnih ciljev – on želi biti spontan, ona želi imeti vse urejeno in določeno. Ker se ne znata dogovoriti, kdo bo ostal v bivšem stanovanju, se odločita za sobivanje, kar se ne izkaže za najboljšo rešitev. Anistonova in Vaughn sta v resnici med snemanjem filma začela razmerje, ki se je končalo še pred zaključkom snemanja.

Romantični filmi
Romantični filmiFOTO: Profimedia

Štiri leta kasneje je posnela še film »Zamenjava« s svojim dobrim prijateljem Jasonom Batemanom, ki je tudi v filmu igral njenega (najboljšega) prijatelja Wallya Marsa. Anistonova igra žensko, ki se je kljub temu, da je bila samska, zaradi velike želje po otroku odločila za umetno oploditev. Po spletu naključij je bil darovalec Wally, kar se odkrije šele, ko ima sinček že sedem let.

KRALJICA KOMEDIJ SANDRA BULLOCK

Seveda ni (kakršnegakoli) seznama komedij brez Sandre Bullock, ki je leta 2009 posnela »Snubitev« z Ryanom Reynoldsom, ki je eden top komičnih igralcev današnjega časa.

Bullockova igra gospodovalno šefico založniškega podjetja, ki ji grozi izgon v Kanado, saj si ni uredila vize za bivanje v ZDA. Rešitev najde v svojem mlajšem pomočniku – tajniku (Reynolds) oz. poroki z njim. Mladenič sprva nad idejo ni preveč navdušen, vendar na koncu pristane, saj bi v nasprotnem primeru izgubil službo. Tako se odpravita v njegov rojstni kraj na Aljaski, kjer bi morala biti poroka. Omenimo, da v vlogi ženinove babice nastopi legendarna Betty White. Slednja je skoraj zavrnila vlogo v filmu, saj bi morala biti 10 tednov ločena od svojega ljubljenčka – zlatega prinašalca.

Rešitev najde v svojem mlajšem pomočniku – tajniku (Reynolds) oz. poroki z njim.
Rešitev najde v svojem mlajšem pomočniku – tajniku (Reynolds) oz. poroki z njim.FOTO: Profimedia

MU PAČ NI DO TEBE

Film iz leta 2009, posnet po knjižni uspešnici za samopomoč »He's Just Not That into You«, je romantična komedija in drama obenem, ki prikazuje ljubezensko življenje različnih parov/ljudi. Film se ponaša z izjemno bogato igralsko zasedbo, ki vključuje Ginnifer Goodwin, Jennifer Aniston, Bena Afflecka, Jennifer Connelly, Bradleya Cooperja, Scarlett Johansson in Drew Barrymore.

LOČITVE IN KRIZA SREDNJIH LET

Med romantično-komičnimi filmi o ločitvi iz zadnjih let je treba izpostaviti »Ljubezen, ločitev in nekaj vmes«, v kateri znova blesti Meryl Streep v družbi Aleca Baldwina in Stevena Martina. Streepova in Baldwin igrata nekdanja zakonca Adler s tremi že odraslimi otroki, ki sta se po več letih zakona ločila, g. Adler pa si je nato našel veliko mlajšo go. Adler. Na sinovi diplomi se ob kozarcih aperitiva med nekdanjim »starima« zakoncema znova prebudi strast in komičnih zapletov v nadaljevanju ne manjka. Zanimiv podatek je, da je Streepova v resnici devet let starejša od Baldwina, saj v Hollywoodu ni običajno, da so glavne igralke v filmih starejše od glavnih igralcev.

Iz filma je znan prizor Goslinga in Stonove, ko sta posnemala sceno iz filma »Dirty Dancing«.
Iz filma je znan prizor Goslinga in Stonove, ko sta posnemala sceno iz filma »Dirty Dancing«.FOTO: Profimedia

V komediji o krizi srednjih let »Ta nora ljubezen« so navdušili Steve Carrel, Julianne Moore, Ryan Gosling in Emma Stone. Carrel igra užaloščenega moža, ki ga je žena (Moore) prevarala s sodelavcem in si želi ločitve. V baru spozna mojstra za osvajanje žensk Jacoba (Gosling), ki ga nauči tehnik osvajanja in ga skuša pripraviti do tega, da bo znova začel iskati ljubezen in prevzel pobudo po moško. Jacob pa se seveda zagleda v njegovo hčer, ki jo upodobi Emma Stone. Iz filma je znan prizor Goslinga in Stonove, ko sta posnemala sceno iz filma »Dirty Dancing«.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357