Zadovoljna.si
Potrudite se in ji dokažite, da ima najboljšega moškega.

Novice

Za valentinovo zapravijo vrtoglave zneske, to najpogosteje kupujejo

N. Č.
14. 02. 2024 12.41
0

Američani na valentinovo v povprečju zapravijo 173 evrov, denar pa najpogosteje zapravijo za sladkarije, voščilnice in rože.

Danes je valentinovo, ki ga praznujejo številni pari po vsem svetu. Pixsell je ustvaril infografiko na podlagi raziskave National Retail Federation, ki so jo med 2. in 8. januarjem 2024 opravili na 8329 anketirancih iz ZDA.

S to raziskavo so ugotovili, da 53 odstotkov vprašanih letos namerava praznovati valentinovo, 47 odstotkov oseb pa tega ne namerava storiti. Od tistih, ki ne nameravajo praznovati valentinovega s partnerjem, jih bo 29 odstotkov dogodek vseeno zaznamovalo – z nakupom daril zase ali druženjem s prijatelji in družino.

Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše
Preberi še
Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše

Tisti Američani, ki praznujejo valentinovo, za ta dan v povprečju zapravijo 173 evrov. Poraba se je v primerjavi z letom 2019 še povečala, ocena skupne potrošnje za valentinovo v ZDA pa je letos ocenjena na približno 25,8 milijarde evrov, medtem ko je bila leta 2019 ocenjena na 20,7 milijarde evrov. Razlika med zneskoma je več kot očitna. 

Pri katerih letih so ženske najbolj privlačne?
Preberi še
Pri katerih letih so ženske najbolj privlačne?

Kar precej oseb darila za valentinovo naroči kar po spletu (40 odstotkov), med najbolj priljubljenimi darili pa so sladkarije (57 odstotkov), voščilnice (40 odstotkov), rože (39 odstotkov), večerni izhod (32 odstotkov), nakit (22 odstotkov), oblačila (21 odstotkov) in darilni boni (19 odstotkov).

Kaj pa si vi želite za valentinovo?
Kaj pa si vi želite za valentinovo?FOTO: Shutterstock

Kako praznujejo slavni?

Precej več od omenjenega zneska na ta dan zapravijo slavni, ki niso omejeni s finančnimi sredstvi. Jennifer Lopez in Ben Affleck sta lansko valentinovo zaznamovala z ujemajočima se tetovažama, Michael B. Jordan je lansko leto svoji tedanji izbranki Lori Harvey podaril delnice podjetja Hermès, nato pa jo je odpeljal v akvarij, kjer je tla prekril s cvetovi vrtnic, s katerimi je napolnil tudi njuno hotelsko sobo.

Zato je Jennifer Lopez odpovedala prvo poroko z Benom Affleckom
Preberi še
Zato je Jennifer Lopez odpovedala prvo poroko z Benom Affleckom

Izstopa tudi David Beckham, ki je svoji izbranki Victorii nekoč poklonil 7,5 milijona evrov vredno diamantno ogrlico. Potem je tu še John Legend, ki je leta 2015 za svojo ženo najel zasebno letalo, ona pa je lahko izbrala, kam se bosta odpeljala, Justin Bieber pa naj bi leta 2014 za slavno glasbenico in igralko Seleno Gomez zapravil več kot 10 tisoč evrov. 

Zmenek z Beckhamom ni tako glamurozen, kot bi si mislili ...
Preberi še
Zmenek z Beckhamom ni tako glamurozen, kot bi si mislili ...

Za zdaj že bivšega moža se je leta 2010 potrudila tudi Angelina Jolie, ki je enemu izmed najbolj zaželenih samcev na planetu podarila kar 200 let staro oljko, za katero naj bi odštela malce več 17 tisoč evrov. Druga darila slavnih vključujejo tudi luksuzne avtomobile, pregrešno drage večerje, 'malo morje' rdečih vrtnic in razkošna potovanja. Kako pa vi na valentinovo razveselite svojo 'boljšo' polovico?

Anketa Arhiv
Ali praznujete valentinovo?
Ne boste verjeli, s čim ga je partnerka razjezila za valentinovo
Preberi še
Ne boste verjeli, s čim ga je partnerka razjezila za valentinovo
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: index.hr, people.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387