Zadovoljna.si
Imest - Bel Vohun

Novice

'Vsak od nas ima znanca, ki je zaradi spleta okoliščin zapadel v odvisnost'

N. Č.
19. 06. 2023 09.30
0

Slovenska glasbena rock skupina Imset s svojim novim singlom in videospotom opozarja na perečo problematiko, pred katero si kot družba pogosto zatiskamo oči ...

Imset je obetavna slovenska glasbena rock skupina, katere začetki segajo že v leto 2010. Takrat so sicer igrali predvsem priredbe, v letu 2011 pa so se udeležili tudi več glasbenih festivalov po Evropi. 

Skupino danes sestavljajo pevec Jaka Peterka, basist Jaka Ažman, bobnar Blaž Horvat in kitarist Žiga Janežič. Njihovo glasbo zaznamujejo predvsem spevni refreni in drzna elektronika, na odru pa publiko prepričajo tudi s svojo hudo energijo, prezenco in dobro dodelanim nastopom. 

Blaž Učakar (Čedahuči): Vse v mojem življenju se pretvori v glasbo
Preberi še
Blaž Učakar (Čedahuči): Vse v mojem življenju se pretvori v glasbo

Med največje uspehe štejejo visoko uvrstitev na mednarodnem tekmovanju ISC (International Songwriting Contest), kjer so se po izboru komisije, ki so jo sestavljali tudi člani skupin Linkin Park in Coldplay, povzpeli med prvih 10 bandov v rock kategoriji s pesmijo "All The Same" (festivala se je udeležilo kar 26000 izvajalcev z vsega sveta). 

Na odru publiko prepričajo s svojo hudo energijo.
Na odru publiko prepričajo s svojo hudo energijo.FOTO: Imset arhiv

Ob izidu novega singla z naslovom 'Bel vohun' člani skupine opozarjajo, da se bel vohun skriva prav v vsakem izmed nas, ta nas povabi, na nas pa je, ali njegovo povabilo sprejmemo oz. se nanj odzovemo. Ob tem dodajajo, da je tematika pesmi še vedno prevelik tabu in da bi si želeli, da bi se o odvisnosti govorilo več.

"Vsak od nas ima znanca, prijatelja, mogoče celo družinskega člana, ki je zaradi spleta okoliščin zapadel v takšno ali drugačno odvisnost. Menimo, da si pred to problematiko kot družba še vedno preveč zatiskamo oči. Predvsem pa se marsikdo ne zaveda, da ne obstaja samo odvisnost od drog in alkohola," so nam zaupali fantje iz skupine Imset in dodali: "Če bomo vsaj enemu odprli oči, smo svoj cilj dosegli."

Bohem se vračajo, čeprav niso nikoli zares odšli
Preberi še
Bohem se vračajo, čeprav niso nikoli zares odšli

Več možnih odvisnosti so prikazali tudi v svojem novem videospotu, ki so ga tokrat za spremembo posneli čisto sami. "Kot že rečeno, v videospotu predstavimo več različnih odvisnosti. Vse scene so dodelane in nekatere na trenutke celo kontroverzne. Resnično smo razmišljali izven okvirjev in menimo, da nam je na koncu tudi uspelo. Odvisnost od alkohola smo denimo prikazali s pacientom, ki mu namesto infuzije v žile teče žgana pijača. Zgodbo o odvisnosti od tatujev je odigral Simon Mihorič, ki ima na sebi število tatujev v vrednosti garsonjere. Potetoviran je tudi po obrazu in na njegovem telesu skoraj ni več prostora za nov tatu. Simona smo v videospotu napudrali in prvič po kar nekaj letih je sam sebe videl brez tatujev. Verjamemo, da se bo videospot, ki smo ga snemali pet dni in je v celoti naše delo, gledalcem in poslušalcem vtisnil spomin in dosegel želeno sporočilo," še zaključijo.

Snemanje videospota pa ni minilo brez zapletov. Med snemanjem si je njihov prijatelj, ki v videospotu zaigra odvisnika od alkohola, razbil glavo. Ob snemanju kadra mu je začela teči kri, vendar se ob tem ni ustavil. "Vsi smo bili v nizkem štartu, da vskočimo s povoji in obliži, vendar je Gregor sceno odigral do konca. Čeprav ni profesionalni igralec, je vztrajal in na koncu dejal, da se je spomnil na  Leonarda Di Capria in film Django Unchained, na snemanju katerega se je Di Caprio poškodoval, vendar vseeno nadaljeval," povedo fantje in dodajo: "To je najboljša scena v videospotu. Vsi smo navdušeni in res presenečeni. Gregor si zasluži najmanj oskarja!"

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Skupina Imset predstavlja svoj nov videospot.
Skupina Imset predstavlja svoj nov videospot.FOTO: Imset arhiv

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387