Zadovoljna.si
Lušt paradižnik

Novice

/ Oglas

Z nepogrešljivim dodatkom za vaše kulinarične mojstrovine presenetite svoje goste

PR
14. 06. 2024 05.00
0

Ali kdaj razmišljate, kako bi lahko svoje goste še vedno presenetili z neko jedjo? Naš prvi instinkt je pogosto iskanje zanimivega recepta. Vendar pa ne smemo pozabiti, da so prav tako pomembne tudi sestavine.

Iščete sveže in sočne sestavine, ki jih lahko uporabite v slanih in sladkih jedeh? Potem so paradižnik LUŠT iz Prekmurja prava izbira. LUŠTovci so svojo predanost naravi in kakovosti ohranili neomajno od leta 2012, ko so posadili svoje prve Grozdaste paradižnike LUŠT. Čeprav so ohranili isto sorto Grozdastega paradižnika in način pridelave, so LUŠTno družino paradižnikov obogatili z dodatkom slajših, raznobarvnih, majhnih in malo večjih paradižnikov. 

Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:
- Grozdasti paradižnik LUŠT, 
- Mali grozdasti paradižnik LUŠT, 
- Slivov paradižnik LUŠT, 
- Datljev paradižnik LUŠT,
- Češnjev paradižnik LUŠT in 
- LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov). 

LUŠTna poletna družina paradižnikov
LUŠTna poletna družina paradižnikov FOTO: Arhiv naročnika

Želite ob posebni priložnosti postreči z resnično izjemno jedjo? Potem sebi in svojim gostom pripravite Paradižnikov fondi z zelenjavo. Priprava je sila preprosta, potrebujete pa le nekaj sestavin. V receptu smo uporabili Slivov paradižnik LUŠT, ki nima toliko tekočine in je zato primeren za pripravo omak, solat, juh, sendvičev in še česa. So pa paradižniki LUŠT zares vsestranski, da lahko uporabite tistega, ki ustreza vašemu okusu.

Sestavine, ki jih potrebujete za 4 porcije:
1 strok česna,
150 g mocarele,
150 g skute,
2 žlici masla,
1 čebulo,
250 g nasekljanega paradižnika za mezgo,
125 ml belega vina,
majhen šopek bazilike.

Paradižnikov fondi z zelenjavo
Paradižnikov fondi z zelenjavoFOTO: Profimedia

Postopek priprave:
1) Olupite česen, razpolovite ga in z njim namažite posodo za fondi. Sir na drobno naribajte. V ponvi raztopite maslo, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo podušite do zlato rjave barve.

2) Nato prilijte vino, nasekljan paradižnik za mezgo in zavrite. Postopoma vmešajte skuto in nariban sir, dokler ne dobite kremaste mase.

3) Na koncu vmešajte drobno sesekljano baziliko. Lonec za fondi prestavite na štedilnik in segrevajte na srednji temperaturi. Postrezite z narezano zelenjavo po okusu.

LUŠTek nagrajuje! ZaLUŠTajte si paradižnik LUŠT in z malo sreče postanite LUŠTen/na voznik/ca nove Mazde 2 hybrid* za eno leto ali se potegujte za druge privlačne nagrade! Naložite račun, iz katerega je razviden nakup paradižnika LUŠT v skupni vrednosti najmanj 5,00 € z DDV, ali napišite zgodbo dolžine od 500 do 1500 znakov brez presledkov z naslovom ZaLUŠTam si paradižnik LUŠT.

LUŠTek nagrajuje!
LUŠTek nagrajuje!FOTO: Arhiv naročnika

Več idej za pripravo jedi s paradižnikom pa najdete na spletni strani.

Pa LUŠTen tek!

 

Naročnik oglasa je PARADAJZ, d. o. o.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493