Iščete sveže in sočne sestavine, ki jih lahko uporabite v slanih in sladkih jedeh? Potem so paradižnik LUŠT iz Prekmurja prava izbira. LUŠTovci so svojo predanost naravi in kakovosti ohranili neomajno od leta 2012, ko so posadili svoje prve Grozdaste paradižnike LUŠT. Čeprav so ohranili isto sorto Grozdastega paradižnika in način pridelave, so LUŠTno družino paradižnikov obogatili z dodatkom slajših, raznobarvnih, majhnih in malo večjih paradižnikov.
Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:
- Grozdasti paradižnik LUŠT,
- Mali grozdasti paradižnik LUŠT,
- Slivov paradižnik LUŠT,
- Datljev paradižnik LUŠT,
- Češnjev paradižnik LUŠT in
- LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).
Želite ob posebni priložnosti postreči z resnično izjemno jedjo? Potem sebi in svojim gostom pripravite Paradižnikov fondi z zelenjavo. Priprava je sila preprosta, potrebujete pa le nekaj sestavin. V receptu smo uporabili Slivov paradižnik LUŠT, ki nima toliko tekočine in je zato primeren za pripravo omak, solat, juh, sendvičev in še česa. So pa paradižniki LUŠT zares vsestranski, da lahko uporabite tistega, ki ustreza vašemu okusu.
Sestavine, ki jih potrebujete za 4 porcije:
1 strok česna,
150 g mocarele,
150 g skute,
2 žlici masla,
1 čebulo,
250 g nasekljanega paradižnika za mezgo,
125 ml belega vina,
majhen šopek bazilike.
Postopek priprave:
1) Olupite česen, razpolovite ga in z njim namažite posodo za fondi. Sir na drobno naribajte. V ponvi raztopite maslo, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo podušite do zlato rjave barve.
2) Nato prilijte vino, nasekljan paradižnik za mezgo in zavrite. Postopoma vmešajte skuto in nariban sir, dokler ne dobite kremaste mase.
3) Na koncu vmešajte drobno sesekljano baziliko. Lonec za fondi prestavite na štedilnik in segrevajte na srednji temperaturi. Postrezite z narezano zelenjavo po okusu.
Več idej za pripravo jedi s paradižnikom pa najdete na spletni strani.
Pa LUŠTen tek!
Naročnik oglasa je PARADAJZ, d. o. o.