Jed, ki smo jo oboževali kot otroci. Se je spomnite?

Jed, ki smo jo oboževali kot otroci. Se je spomnite?

S.V.
23.09.2022, 5:00
Dan je dobro začeti z uravnoteženim zajtrkom, ki nam po možnosti ne bo vzel veliko časa za pripravo in zaužitje. Številnim klasičen zajtrk, ki ga sestavljajo kruh, marmelada in maslo, ni pri srcu ali pa se preprosto kruhu izogibajo. K sreči obstajajo številne druge okusne in hranljive jedi, s katerimi lahko začnete svoj dan in z njimi hkrati obudite svoje otroške radosti.

Zjutraj je treba organizem oskrbeti z vsemi potrebnimi hranilnimi snovi, da bodo telesu dale dovolj energije, ki jo potrebuje za začetek dneva. To je razlog, zakaj je pomembno, da dan začnete s hranljivim obrokom. Kaj pa se lahko zgodi, če zajtrk izpustite? Najverjetneje boste sredi dopoldneva že zelo lačni in tako je večja verjetnost, da boste posegli po hitro pripravljenih prigrizkih ali pa odhiteli na kosilo in pojedli veliko količino hrane. Vemo pa, da to ni dobro in niti priporočljivo, saj je en obilen obrok za telo težko prebavljiv. 

Ovseni kosmiči, jogurt in sadje so odlična izbira za hiter in polnovreden zajtrk.
Ovseni kosmiči, jogurt in sadje so odlična izbira za hiter in polnovreden zajtrk.FOTO: Dreamstime

Kaj jesti za prvi jutranji obrok? 

Za zajtrk je dobro zaužiti polnovredna živila, ogljikove hidrate z veliko vlakninami in beljakovine. Tako boste dobili dovolj energije za vse pomembne aktivnosti, ki vas čakajo, in brez težav zdržali do naslednjega obroka. Morda se sliši zahtevno, kako v zajtrk spraviti vse te priporočljive hranljive snovi, a v resnici je zelo preprosto. To ne pomeni, da boste potrebovali veliko časa in številne različne sestavine, saj tak obrok lahko pripravite že iz dveh ali treh sestavin.  

Kako hitro pripraviti uravnotežen zajtrk? 

Preprosto in hitro si lahko pripravite na primer ovsene kosmiče, ki so vir ogljikovih hidratov in prehranskih vlaknin, ki jim dodate manjšo pest oreščkov (zdrave maščobe) in vse skupaj prelijete z jogurtom, s katerim boste v telo vnesli beljakovine. Tak zajtrk si lahko odnesete tudi v službo in ga pojeste v pisarni. 

Začnite dan z zajtrkom svoje mladosti
Začnite dan z zajtrkom svoje mladostiFOTO: Arhiv naročnika

Vse pomembne hranljive snovi, ki jih je priporočljivo zaužiti v obroku, pa najdete tudi v okusni mlečni jedi, ki ste jo zelo radi jedli kot otroci. To je čokolino, ki zagotovo ni namenjen le otrokom, ampak tudi velikim junakom, ki želijo v svoje telo vnesti hranljive snovi in tako pridobiti dovolj energije za vse aktivnosti. Priprava je zelo enostavna, potrebujete le 5 žlic Lino Čokolino PLUS in 200 ml toplega ali hladnega mleka, in energijsko bogat ter lahko prebavljiv obrok je že pripravljen. Lino Čokolino PLUS vsebuje instant žitne (pšenične, koruzne in ovsene) kosmiče s čokolado, vitamine skupine B in vitamin C. Ker je odličnega okusa, se mu ne more upreti nihče, ne glede na starost. 

Za vse ljubitelje bele čokolade pa je na voljo tudi različica Čokolino Plus White, ki vsebuje ovsene in koruzne kosmiče ter hrustljave žitarice. Če boste to poslastico pripravili z mlekom, si boste poleg lahkega in hranljivega obroka zagotovili tudi zdrav odmerek beljakovin. 

Lino Čokolino fit je zaradi optimalnega deleža ogljikovih hidratov idealen obrok po aktivnosti.
Lino Čokolino fit je zaradi optimalnega deleža ogljikovih hidratov idealen obrok po aktivnosti.FOTO: Arhiv naročnika

Kaj pa jesti za zajtrk, če zjutraj telovadite?

Dan je dobro začeti tudi z aktivnostjo, še posebej, če na primer v službo odidete šele popoldne ali pa vam jutranje zbujanje ne predstavlja težave. Odlična izbira, ki bo zbistrila vašo glavo, je zagotovo jutranji tek na svežem zraku. Če boste aktivni že zgodaj zjutraj, najverjetneje ne bo dovolj časa, da bi prej nekaj pojedli. Saj tik pred aktivnostjo niti ni priporočljivo jesti. Pomembno pa je, da na primer pred tekom popijete dovolj vode in nato po aktivnosti ne pozabite zaužiti hranljivega zajtrka. 

Lino Čokolino fit je zaradi optimalnega deleža ogljikovih hidratov idealen obrok po aktivnosti. Bogat je z magnezijem, ki pomaga pri sproščanju mišic in hitrejšem okrevanju po treningu. Kot vir B-vitamina, vlaknin in s 30 % manj sladkorja je namenjen vsem starostnim skupinam in vsem, ki se zdravo prehranjujete. Odlična izbira za vse, ki ste športno aktivni, je tudi Čokolino Protein Power, ki je namenjen rekreativcem, pa tudi vsem, ki iščete okusen in praktičen obrok z beljakovinami. Z Lino Čokolino fit ali Čokolino Protein Power bo vaš obrok pripravljen v pičlih 5 minutah in tako vam bo ostalo dovolj časa, da se uredite in odpravite po obveznostih. 

Sponzorirana vsebina