Zadovoljna.si
Kim Kardashian

Novice

To je razlog, da moške privlačijo ženske s postavo peščene ure

N. Č.
18. 06. 2023 05.00
0

Že dolgo vemo, da večino moških močno privlačijo ženske s postavo peščene ure. Toda zakaj je temu tako? Znanost ponuja odgovor ...

Postava v obliki peščene ure že dolgo velja za 'ideal' med ženskimi postavami, toda danes obstaja le malo srečnic, ki se ponašajo z njo. Med njih spadajo Kim Kardashian, Beyoncé in igralka Christina Hendricks. Za ta tip postave je značilen uravnotežen obseg bokov in prsi, pas pa je vitek in izrazit. 

Ali imate tako imenovano postavo peščene ure, lahko določite tudi z WHR (waist to hip ratio) oz. razmerjem med pasom in boki, toda raziskave klinike LoveLite kažejo, da postava peščene ure danes ni več tako pogosta, kot je bila na primer v 50. letih prejšnjega stoletja, toda preference moških se še vedno niso spremenile.  

Njena zavidljiva postava peščene ure je povečala število operacij
Preberi še
Njena zavidljiva postava peščene ure je povečala število operacij

Študija, objavljena v reviji Evolution and Human Behavior, trdi, da moški menijo, da imajo ženske z nizkim razmerjem med pasom in boki (WHR) oz. ženske s postavo peščene ure najbolj privlačna telesa.

Beyonce in Jay Z
Beyonce in Jay ZFOTO: Profimedia

Znanstveniki verjamejo, da so ugotovili, zakaj je tako. Trdijo, da je v moški naravi, da imajo raje ta tip postave, saj je postava peščene ure znak, da je ženska mlada, da še ni bila noseča in ima 'ključne reproduktivne vire'.

"Ker je evolucija v celoti odvisna od individualnega reproduktivnega uspeha, bi moralo biti vse, kar je povezano z razmnoževanjem, kot je izbira partnerja, optimizirano z naravno selekcijo," pojasnjuje William D. Lassek, avtor študije in raziskovalec na Oddelku za antropologijo na Univerzi Kalifornije v Berkeleyju. 

To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini
Preberi še
To so leta, pri katerih bi ženske morale nehati nositi bikini

Da bi prišli do zaključka, so znanstveniki preučevali podatke več kot 12.000 udeležencev, ki so sodelovali v dveh različnih ameriških raziskavah o zdravju in prehrani. Ugotovili so, da je nizek WHR poleg tega, da je znak spolne zrelosti, tudi močno povezan z višjimi ravnmi dokozaheksaenojske kisline (DHA), hranila, ki je ključnega pomena med nosečnostjo in dojenjem.

Mailing

Zadovoljna fit

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Postava peščene ure velja za lepotni ideal.
Postava peščene ure velja za lepotni ideal.FOTO: Profimedia
To je ideal moškosti, po katerem hrepeni nova generacija
Preberi še
To je ideal moškosti, po katerem hrepeni nova generacija

Vir: index.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375