Zadovoljna.si
Ženska na telefonu

Novice

Brez tega enostavno ne gre več

J.V.
14. 05. 2020 11.47
0

Kako pa vi v teh dneh ohranjate stik s svojimi prijatelji, družino in sodelavci? Naša življenja so se v dveh mesecih obrnila na glavo in če smo še nedolgo nazaj prosti čas preživljali na kavicah in ob vikendih v družinskem krogu proslavljali rojstne dni, so to sedaj redki trenutki, ki jih ne jemljemo več tako samoumevno. Da bi obvarovali drug drugega smo pričeli stik ohranjati prek video klicev, in ne le s sodelavci, ampak tudi s starimi starši. Ja, video konference niso več vezane le na službo, ampak se jih danes poslužujemo prav vsi. Prenehali smo zahajati v fitnes centre in začeli telovaditi doma, velik del prostega časa pa namenimo poslušanju glasbe in gledanju filmov. Lahko bi rekli, da se nismo zbližali le drug z drugim, ampak tudi s tehnologijo, ki se je izkazala za rešilni obroč.

Če so bile video konference še pred kratkim namenjene poslovnim sestankom, se je to v zadnjih dveh mesecih spremenilo. Video klici so namreč postali ena izmed najbolj priljubljenih oblik komuniciranja in ohranjanja stikov s prijatelji in družino. Kar je povsem razumljivo, saj smo socialna bitja in v trenutkih, ko imamo občutek, da smo v nevarnosti mi ali naši bližnji, iščemo stik s soljudmi, ki bi nam potrdili občutek, da je še vedno vse v redu. Tako smo prek videov začeli praznovati rojstne dni, stari starši so bili lahko priča prvim korakom svojih vnučkov, preko video klicev smo spoznali nove družinske člane in si bili v podporo, ko nam je bilo težko. To so zelo posebni trenutki, ko klic preko telefona enostavno ni dovolj. 

Če so bile video konference še pred kratkim namenjene poslovnim sestankom, se je to v zadnjih dveh mesecih spremenilo.
Če so bile video konference še pred kratkim namenjene poslovnim sestankom, se je to v zadnjih dveh mesecih spremenilo. FOTO: Dreamstime

In ker bo naše druženje še nekaj časa omejeno, bo ohranjanje stikov prek videa le še pridobivalo na pomembnosti, s tem pa tudi kvaliteta videa, ki mora biti visoke kakovosti. Če tudi vam ni vseeno kakšna je slika, medtem ko se pogovarjate z vašimi najbližjimi, vas bo navdušil nov mobilni telefon Huawei P40 Pro z vrhunskimi štirimi kamerami Leica Ultra Vision, ki postavljajo fotografijo in videografijo na novo stopnjo. Za vse ljubitelje selfijev po poskrbela sprednja selfi kamera z ločljivostjo kar 32 MP, ki ponuja tudi možnost snemanja v 4K, da bodo vaša video druženja še bolj zabavna, pa vam priporočamo, da jih popestrite z različnimi družabnimi igrami in aplikacijami, ki se nahajajo v AppGallery. Naj ta čas ne bo osamljen, izkoristite ga za navezovanje in poglabljanje stikov, morebiti za razrešitev nedokončanih stvari ali pa za povezovanje med seboj. Če se s prijatelji že več mesecev menite za kavo, a se vam nikakor ne uspe uskladiti, si doma skuhajte vsak svojo skodelico kave, pokličite se prek videa in poklepetajte. Pokličite svojo babico in se posvetite svojim najbližjim. Obljubimo, to je čas, ko ga lahko izkoristite prav tako, kot ste si ga že večkrat želeli. 

Če ne živite sami in bi radi opravili klic ali priredili video druženje s svojimi prijatelji, ne da bi pri tem motili svoje sostanovalce, pa vam svetujemo, da si omislite slušalke. Tako vas ne bo skrbelo, da vsi slišijo vaš pogovor ali da kogarkoli motite. Ravno nasprotno. Imeli boste občutek, kot da ste povsem sami. Brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3 namreč zadušijo vse moteče zvoke iz ozadja in hkrati zagotavljajo odlično kakovost zvoka, zato so nepogrešljive tudi takrat, ko želite uživati v vaši najljubši glasbi ali gledanju filma na telefonu. 

Dejstvo je, da nam današnja tehnologija omogoča stalni stik z družino in prijatelji in da je življenje v trenutkih, ko smo primorani ohranjati razdaljo, veliko lepše.
Dejstvo je, da nam današnja tehnologija omogoča stalni stik z družino in prijatelji in da je življenje v trenutkih, ko smo primorani ohranjati razdaljo, veliko lepše. FOTO: Arhiv naročnika

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste med video klicem želili ostati na družbenih omrežjih ali svojemu sogovorniku poslati kakšen zabaven meme ali gif? Verjetno neštetokrat. Zdaj obstaja tudi možnost, kako to lahko naredite. Z dvema povezanima napravama boste namreč lahko na tabličnem računalniku opravljali video kic, medtem ko boste na telefonu iskali fotografijo, ki jo želite pokazati osebi, s katero klepetate. Če bi se s prijatelji radi 'družili' med posedanjem na balkonu ter izkoristili lepo vreme, pa vam vaš pametni telefon lahko služi tudi kot prenosni ruter. Vse to je možno, če boste povezali mobilni telefon Huawei P40 s tabličnim računalnikom HUAWEI MatePad Pro, ki ponuja neverjetno vizualno izkušnjo. Na njem vsaka podrobnost izgleda živo in jasno z barvno paleto DCI-P3 kinematografske ravni in svetlostjo 540 nit5. S certifikatom TÜV Rheinland6, pa njen zaslon občutno zmanjšuje modro svetlobo, da varuje zdravje vaših oči. Dejstvo je, da nam današnja tehnologija omogoča stalni stik z družino in prijatelji in da je življenje v trenutkih, ko smo primorani ohranjati razdaljo, veliko lepše. Zato le organizirajte video srečanje s skupino prijateljev, saj to zahteva le nekaj pobude, pozitiven odnos in dobro delujočo opremo. 

Huawei
HuaweiFOTO: Arhiv naročnika

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 357