Zadovoljna.si
Zala Pungeršič

Novice

Zmagovalka letošnjega MasterChefa razkrila svojo skrivnost

N. Č.
08. 08. 2023 05.00
0

Zala Pungeršič, zmagovalka letošnje sezone najbolj priljubljenega kulinaričnega šova pri nas, je v intervjuju razkrila, kaj svetuje vsem tekmovalcem, ki si prav tako želijo, da jim MasterChef kuhinja življenje obrne na glavo.

Zala Pungeršič si je s trdim delom, kreativo in zagnanostjo prislužila naziv zmagovalke MasterChefa in ponosno dvignila pokal devete sezone, ki se je z njo spogledoval skozi vseh 39 epizod. 

Zala je v šov vstopila kot 23-letna študentka iz Šmarjeških Toplic, iz šova pa izstopila kot samozavestna kuharica s številnimi idejami in željami za prihodnost, ki zdaj lahko brez težav postanejo tudi njena realnost. 

Kako je Zala porabila svojo bogato denarno nagrado in kam je postavila osvojeni pokal, po katerem je tako dolgo hrepenela, si lahko preberete TUKAJ, v nadaljevanju tega članka pa razkrivamo, kaj simpatična kuharica svetuje vsem, ki se na svojo kulinarično pot še niste podali, pa vendar razmišljate o tem.

Zmagovalka MasterChefa razkrila, da ji je zmaga življenje obrnila na glavo
Preberi še
Zmagovalka MasterChefa razkrila, da ji je zmaga življenje obrnila na glavo

Čeprav se mnogim amaterskim kuharjem, ki se odločijo, da se prijavijo na MasterChef, zdi, da je njihovo kulinarično znanje nad povprečjem, pa Zala opozarja, da sodniki z izzivi vedno znova presenetijo, zato nikakor ne more škoditi, da se nanje še dodatno pripravite. 

Zalini nasveti so sicer precej samoumevni in enostavni, a jih nikakor ne gre zanemariti. 

Poglej vse kuharske oddaje

"Namesto da zvečer gledaš raznorazne filme, poglej vse kuharske oddaje," svetuje Zala in dodaja: "Vse, kar najdeš. Vse MasterChefe za nazaj, pa še vse druge stvari."

Kuhaj z nepoznanimi sestavinami

Čeprav so pravim ljubiteljem hrane sestavine navadno poznane, pa se z lahkoto zgodi, da vas MasterChef sodniki v kuhinji presenetijo s sestavino, ki jo vidite prvič v življenju, kaj šele, da bi z njo v preteklosti že kuhali. 

Da do tega ne bi prišlo, Zala svetuje, da v trgovini izberete vam še nepoznano ali slabo poznano sestavino in jo doma pripravite na čim bolj okusen način. "Ko greš v trgovino in vidiš tisto stvar, za katero nimaš pojma, kaj je, in je ne bi v življenju kupil ... No, kupi si jo. Res, kupi si jo, poskusi jo doma, poskušaj tudi kaj z njo pokombinirati, kaj skuhati," je še povedala Zala. 

Slaščičarske tehnike

Če ste spremljali pretekle sezone slovenskega MasterChefa, zagotovo veste, da največ preglavic tekmovalcem povzročajo ravno sladice in slaščičarske tehnike, s katerimi se te pripravljajo.

Da slaščičarske tehnike premalo poznamo, je prepričana tudi Zala, ki bodočim tekmovalcem svetuje, da 'naštudirajo slaščičarske tehnike v nulo'. "Dobro, saj tudi druge, ampak to je tista stvar, ki največkrat odnese ... Ma, ni važno koga. Vsakega," je še dodala Zala. 

Zmagovalka MasterChefa razkrila, kako bo porabila denarno nagrado
Preberi še
Zmagovalka MasterChefa razkrila, kako bo porabila denarno nagrado

Mystery box izziv

Pravi ljubitelji MasterChefa zagotovo dobro poznate t. i. 'mystery box' izziv, pred katerim se pogosto znajdejo amaterski kuharji, ki si želijo zaplavati v profesionalne kulinarične vode. 

Zala svetuje, naj vsi, ki se želijo prijaviti v prihajajočo deseto sezono kuharskega šova, prosijo prijatelje oz. domače, naj jim pripravijo 'mystery box' izziv, med kuhanjem pa naj jih budno spremljajo vsaj trije pari oči, vmes pa naj vam postavljajo kulinarična vprašanja, kot to navadno počno sodniki. 

Tako boste brez dvoma čutili večji pritisk in se bolje pripravili na opazovanje sodnikov, ki bodo skozi celoten šov budno spremljali vsak vaš korak. Ne pozabite na časovno omejitev!

Uživajte!

"In kar je najpomembnejše, poskusi uživati," pravi Zala in dodaja, da je ona v MasterChef kuhinji neizmerno uživala.

V novo sezono MasterChefa se lahko prijaviš TUKAJ!

Mailing

Oddaje

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
MasterChef Slovenija
MasterChef SlovenijaFOTO: POP TV
Nik (MasterChef): 'Ne bi rad kuhal za ljudi'
Preberi še
Nik (MasterChef): 'Ne bi rad kuhal za ljudi'

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375