Zadovoljna.si
Zala Smolnikar

Novice

Finalistka Talentov stala na odru s Tonyjem Cetinskim

Zadovoljna.si
12. 12. 2023 10.04
0

Se še spomnite Zale Smolnikar? Spoznali smo jo pred leti, ko je kot 16-letna deklica stopila na oder šova Slovenija ima talent ter se s svojim glasom in igrivostjo prebila čisto do finala. Sama priznava, da se ji je življenje po šovu obrnilo na glavo, nastopila je celo v duetu s Tonyjem Cetinskim, že nekaj časa pa sanja tudi o tem, da bi pela v duetu z Magnificom ... Ji bo tudi to nekoč uspelo?

Mlada, vsestranska ustvarjalka Zala Smolnikar - ZÁLI občinstvo navdušuje s prav posebnim avtorskim komadom V trenutku. Zapeljivo in čutno besedilo, spevni ritmi in Zalina neprimerljiva karizma so to, kar poskrbi, da skladba resnično izstopa in očara še tako zahtevnega poslušalca. 

Pred leti navduševala v SIT, danes pa ...
Preberi še
Pred leti navduševala v SIT, danes pa ...

Talentirana pevka in pianistka, ki piše avtorsko glasbo, se je širši javnosti prvič predstavila v šovu Slovenija ima talent, ki mu je sledil Festival Slovenske popevke, EMA 2022, kaj kmalu pa je ZÁLI s svojim šarmom in očarljivim vokalom osvojila tudi največje slovenske odre, izpeljala sodelovanja z velikimi orkestri, nastopila pa je tudi v duetu z legendarnim Tonyjem Cetinskim.

Zala Smolnikar
Zala Smolnikar FOTO: Jani Ugrin

Z njo smo poklepetali o njenih začetkih na Talentih, povprašali smo jo o njenem sodelovanju z legendarnim pevcem Tonyjem Cetinskim, zanimalo pa nas je tudi, s kom od slovenskih glasbenikov bi si želela sodelovati, pa še ni imela priložnosti. 

Intervju z Zalo Smolnikar si lahko preberete v nadaljevanju. 

Tvoja zgodba se je začela na Talentih. Kako se spominjaš tega časa?

Talenti so mi dali posebno in neprecenljivo izkušnjo ter mi odprli mnoga vrata in tega iskreno nisem pričakovala. Takrat sem imela 16 let in na avdicijskem nastopu sem izvedla svojo čisto odpiljeno avtorsko skladbo "Deklica zaljubljena" in tega v takem šovu, kot so talenti, res ne narediš. (smeh) 

Se mi zdi, da bi šlo lahko samo v eno ali drugo skrajnost. Tega se sicer zavedam šele sedaj, saj takrat nisem kaj dosti razmišljala o tem, kje bi lahko najbolje pokazala svoj potencial in s čim bi naredila največji vtis, ampak sem samo šla in odpela, v kar sem v tistem trenutku najbolj verjela in v čemer sem najbolj uživala. 

Ne boste verjeli, kaj Ahmed najraje počne v prostem času
Preberi še
Ne boste verjeli, kaj Ahmed najraje počne v prostem času

Še danes se me ljudje spomnijo po energiji, rumeni oblekici ter besedi "Italijanec". 

Zala Smolnikar
Zala Smolnikar FOTO: Osebni arhiv Zale Smolnikar

Nastopila si tudi v duetu s Tonyjem Cetinskim. Kako je bilo stati na odru s tako legendarnim pevcem?

Največji umetniki so ponavadi prizemljeni in človeški. Prav nič drugače ni bilo s Tonyjem. Konec koncev vsi, majhni in veliki, delamo za isti cilj, da povežemo glasbo z ljudmi. Seveda pa mi je bila to posebna čast in nepozaben spomin. 

Tony Cetinski: V teh težkih trenutkih lahko le moli!
Preberi še
Tony Cetinski: V teh težkih trenutkih lahko le moli!

S kom od slovenskih glasbenikov si najbolj želiš sodelovati, pa še nisi imela priložnosti?

Že kar nekaj časa sanjam, da bi enkrat pela v duetu z Magnificom pa tud če sem 'Cici al pa Mici'. (smeh) Drugače pa s komerkoli, ki me s svojo glasbo premakne. Teh je pa v Sloveniji kar nekaj. 

Magnifico razkril, zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez
Preberi še
Magnifico razkril, zakaj mu pravijo Zlata copata Kosez

Pred kratkim si se predstavila z avtorskim komadom z naslovom V trenutku. Kaj ti ta pesem pomeni in kje si našla navdih zanjo?

Komad "V trenutku" je eden tistih, ki je prišel k meni in bil napisan v trenutku. Govori o tem, ko si dovolimo in se odločimo, da bomo zaživeli z nekom. Od tod tudi navdih. Mi pa ta pesem pomeni nek nov začetek, neko novo začrtano pot, ki mislim, da me kar zelo dobro predstavlja in s tem tudi zvok, v katerem bi v prihodnosti rada ustvarjala. Živahno, igrivo, zabavno, divje in čutno.

Zala Smolnikar
Zala SmolnikarFOTO: Tilen Žagar
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387