Zadovoljna.si
Megan kaže obline

Novice

Objavila je primerjavo, ki vas bo osupnila

J.V.
09. 12. 2016 12.28
7

Njena življenjska zgodba, polna vzponov in padcev, je lahko navdih ženskam po vsem svetu, ki zaradi nerealnih lepotnih idealov bijejo bitko s prehranjevalnimi motnjami. 22-letnica je bila še pred nekaj leti anoreksična in njeno življenje je viselo na nitki, danes pa s svojo samozavestjo osvaja tudi družbena omrežja. Pa ne zato, ker bi imela popolno telo ... Ko boste videli njene fotografije, vam bo jasno, zakaj!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

»Zadnje čase se sprašujem, kako mi je uspelo preživeti. Ker me res ne bi smelo biti tukaj. Pred sedmimi leti sem ležala v bolnišnični postelji in mojim staršem so povedali, da morda ne bom preživela noči. Pred šestimi leti sem se prenajedala toliko časa, da sem zbolela. Pred štirimi leti sem vsak dan telovadila toliko časa, da se je soba začela vrteti in sem omedlela. Ko stradanje ni bilo dovolj, sem jemala odvajala in tablete za hujšanje, kar koli, da bi me bilo manj. Kar koli, da bi bila popolnejša.«

Da bi pomagala dekletom po svetu, ki niso zadovoljne s svojim telesom, se je Megan odločila, da bo s pomočjo priljubljenega družbenega omrežja Instagram z njimi delila svojo zgodbo. Upa, da bodo v njej našle navdih za spremembo svojega življenja. Megan se je namreč več let borila z anoreksijo. Vse se je začelo leta 2007, ko sta se prijateljico odločili, da bosta zapisali vse, kar pojesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

»To je bilo prijateljstvo, ki ga imate lahko samo v najstniških letih, ko se vajini življenji prepletata in ves čas preživita skupaj. Vsak dan sva bili skupaj in druga drugo obremenjevali s svojo nesamozavestjo. Včasih sva na skrivaj zapustili hišo ob šestih zjutraj, da sva šli teč, ali pa sva ure in ure igrali badminton,« se danes spominja Megan.

Ta način življenja je privedel do resne spremembe v prehrani, in ko sta se pozneje njuni poti ločili, je tonila vedno globlje v pekel anoreksije. Prišlo je tako daleč, da je bila videti kot živi okostnjak. A ji je bolezen uspelo premagati. Na svojem Insagramovem profilu danes redno objavlja fotografije, na katerih ponosno razkazuje svoje obline. Prav zaradi tega so jo poimenovali za najbolj samozavestno žensko na Instagramu, njen glavni cilj pa je, da navdihne mlada dekleta, da prenehajo hrepeneti po popolnem telesu in v življenju uživajo.

»Prevzemite nadzor nad tem, kaj vidite. Zamenjajte program, ki idealizira samo vitka telesa, in odložite revije, ki slavijo dvodimenzionalno lepoto. Svoja družbena omrežja napolnite z različnimi vrstami lepote. Poiščite 'plus size' manekenke in aktiviste, ki vam bodo pomagali. Poiščite vsa ta čudovita telesa, ki nam jih mediji ne pokažejo.« 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493