Zadovoljna.si
Kraljica drame

Novice

Ženske, ki veliko preklinjajo, so inteligentnejše

J.V.
10. 10. 2018 08.34
1

Ste poznane po tem, da rade veliko preklinjate in vas zaradi tega velikokrat kdo grdo pogleda? Naslednjič, ko se to zgodi, jim lahko poveste, da je to lastnost inteligentnih žensk.

Kletvice so tudi odličen način sproščanja stresa na delovnem mestu.
Kletvice so tudi odličen način sproščanja stresa na delovnem mestu. FOTO: iStock

V nedavni raziskavi, ki so jo izvedeli na univerzi Rochester in v kateri je sodelovalo 1000 ljudi, so preučevali različne oblike vedenja. Končni rezultati so jih pripeljali do ugotovitve, da imajo inteligentne ženske eno skupno lastnost – preklinjanje. 

Večja je tudi verjetnost, da za zajtrk jedo pikantno hrano in po hiši hodijo gole. Če ste torej obkljukale vse tri lastnosti, obstaja velika verjetnost, da ste rojene genialke. 

To pa ni edina pozitivna stran preklinjanja; študija, ki so jo izvedli na univerzi Keele, je odkrila, da preklinjanje izboljšuje fizično moč. Zaradi tega lahko delate več ur skupaj in ste bolj vzdržljive. Raziskovalci iste univerze so se v preteklosti veliko posvečali preučevanju preklinjanja in med drugim ugotovili tudi to, da tisti, ki preklinjajo, lažje prenašajo bolečino. 64 prostovoljcev so namreč prosili, da roko potopijo v ledeno mrzlo vodo in jo v njej držijo kar se da dolgo. Tisti, ki so vmes preklinjali, so zdržali tudi 40 sekund dlje kot tisti, ki jim to ni bilo dovoljeno. 

Kletvice so tudi odličen način sproščanja stresa na delovnem mestu, ustvarjajo domače vzdušje in pomagajo pri večji medosebni povezanosti. Ko vas bo naslednjič torej nekdo obtožujoče pogledal, ker preklinjate, mu naštejte zgoraj omenjene prednosti tega.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395