Zadovoljna.si
Regé-Jean Page

Novice

Znanstveniki potrdili: to je najlepši moški na svetu

J.V.
27. 01. 2023 05.00
1

Igralec Regé-Jean Page, ki ga večina pozna iz priljubljene serije Bridgerton, je bil po starodavnih znanstvenih raziskavah razglašen za najlepšega moškega na svetu. Ugotovljeno je bilo, da se 34-letni igralec 93,65-odstotno ujema z grškim lepotnim razmerjem Phi, ki meri telesno popolnost.

Po matematični definiciji je namreč najskladnejše razmerje dveh različnih količin. Na primer, obraz osebe, ki velja za lepo, naj bi bil približno 1,6-krat daljši kot širši, razdalja med vrhom čela in brado pa mora biti razdeljena na tri enake in smiselne dele. Gre za naziv, ki so ga v preteklih letih nosili tudi britanski igralec Robert Pattinson, manekenka Bella Hadid in mnogi drugi. Letos pa ga lahko ponosno nosi Regé-Jean Page.

Pravijo, da je najlepši moški na svetu
Preberi še
Pravijo, da je najlepši moški na svetu

Slednjemu je uspelo premagati avstralskega igralca Chrisa Hemswortha, ki je dosegel 93,53-odstotno ujemanje in za katerega avtor raziskave pravi, da ima staromodni glamur hollywoodskih zvezd preteklih let. Tretji je bil Michael B. Jordan s 93,46 odstotka, četrti pa pevec Harry Styles z 92,30 odstotka. Seznam je sestavil britanski estetski kirurg dr. Julian De Silva, ki je za raziskovanje uporabil najnovejšo tehniko računalniškega kartiranja.

Kako se meri zlato razmerje lepote?

Zlato razmerje lepote phi izvira iz evropske renesanse. Umetniki in arhitekti so pri ustvarjanju svojih mojstrovin uporabili enačbo, ki jo poznamo kot zlato razmerje. Znanstveniki so od takrat prilagodili matematično formulo, da bi pojasnila, kaj človeka naredi čudovitega. Z njeno pomočjo se izmerita dolžina in širina obraza, rezultati pa se nato delijo. Po formuli je idealni rezultat približno 1,6. Meritve se nato izvedejo od čelne linije las do mesta med očmi, od mesta med očmi in dnom nosu ter od dna nosu do dna brade. Človek velja za lepega, če so številke enake. Pozornost pa posvetijo tudi simetriji in razmerju obraza. Dolžina ušesa mora biti enaka dolžini nosu, širina očesa pa mora biti enaka razdalji med očmi.

"Te popolnoma nove tehnike računalniškega kartiranja nam omogočajo, da rešimo nekatere največje skrivnosti o tem, kaj naredi osebo fizično lepo, tehnologija pa je uporabna tudi pri načrtovanju operacij pacientov," je pojasnil za britanski medij Daily Mail in dodal, da je Regé-Jean zmagal, ker je imel najvišjo oceno za razmik med očmi, njegov položaj oči pa mu je prinesel tudi visoko oceno. "Ima klasično čeden obraz in čudovite rjave oči. Njegove popolno oblikovane ustnice so prav tako dosegle visoko oceno in edina slabša ocena, ki jo je dosegel, je bila širina in dolžina njegovega nosu."

Na seznam so se tokrat uvrstili tudi Chris Evans, ki trenutno nosi naziv najbolj seksi moškega na svetu po izboru revije People, Jude Bellingham, George Clooney, Henry Golding, Dwayne Johnson in Robert Pattinson.

Regé-Jean Page
Regé-Jean PageFOTO: Profimedia
Chris Hemsworth
Chris HemsworthFOTO: Profimedia
Michael B. Jordan
Michael B. JordanFOTO: Profimedia
Harry Styles
Harry StylesFOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375