Zadovoljna.si
Do boljšega načina prehranjevanja vas loči samo še odločitev.

Novice

Zvezda meseca: to so nominiranke za naj prehransko influencerko

J.V.
01. 07. 2021 10.31
0

Zdrava in uravnotežena prehrana je nekaj, čemur večina med nami namenja vedno več pozornosti, a dejstvo je, da je na spletu toliko različnih informacij o tem, kaj bi morali jesti, katera živila so zdrava in katera ne ter kakšna prehrana je uravnotežena, da se med njimi hitro izgubimo in težko presodimo, kaj je res in kaj ne. Zato nas veseli dejstvo, da je na družbenih omrežjih, kot je Instagram, tudi vedno več takšnih, ki razbijajo prehranske mite in nas informirajo. Zato smo jim posvetili mesec julij!

Vsak mesec bomo na spletni strani Zadovoljna.si iskali zvezdo meseca. Leto 2021 smo namreč razdelili na 11 različnih kategorij, kot so fit, lepota, moda, življenjski slog, potovanja in tako naprej – vse do decembra, ki bo že peto leto zapored posvečen izbiranju najbolj seksi znanega Slovenca. 

Tokrat smo na lestvico uvrstili štiri prehranske vplivnice, katerih vpliv je vedno bolj čutiti tudi na družbenem omrežju Instagram. Dejstvo je, da je dandanes na spletu malo morje napačnih informacij o tem, kako bi se morali lotiti hujšanja ali preoblikovanja telesa, kakšna bi morala biti naša prehrana – in zato so vsebine, kakršne pripravljajo te štiri prehranske strokovnjakinje in ditetičarke, še kako zaželene. Vsem je skupno to, da si želijo svoje sledilce informirati o tem, kakšna prehrana je uravnotežena, da priprava zdravih obrokov ni zapletena, katera hranila potrebuje naše telo, obenem pa je marsikatera med njimi del vsebine na svojem profilu namenila osveščanju mladih deklet in žensk o skrbi za svoje telo in kako ga sprejeti ter kakšna naj bo prehrana, če se soočamo z različnimi zdravstvenimi težavami, kot je na primer sindrom policističnih jajčnikov (PCOS). 

Glasovanje je KONČANO!

Lucija Volčanšek - fitlucija

Lucija Volčanšek je strokovnjakinja za zdravo prehrano in ustvarjalka receptov, ki želi s svojimi nasveti, ki jih deli tudi na družbenem omrežju Instagram, ženskam pomagati urediti prebavo in osvojiti zdrave prehranske navade. Na njenem profilu boste našli tako recepte kot različne prehranske nasvete. Od tega, kako v prehrano vključiti več vlaknin in beljakovin, kako sestaviti uravnotežen obrok, do tega, kaj si pripraviti, ko nimamo veliko časa za kuhanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zala Mlinšek - Zala's Nutritips

Zala Mlinšek je diplomirana dietetičarka, ki obožuje vse, kar je povezano s hrano, to ljubezen pa deli tudi s svojimi sledilci na Instagramu. "Rada pripravljam zdrave in okusne obroke, saj se zavedam kako pomembno je, da naše telo zaužije kakovostna živila. Po izobrazbi sem dietetičarka, trenutno pa zaključujem magistrski študij Prehrane," pravi Zala, ki ustvarja profil Zala's Nutritips. Njena največja želja je, da bi ljudi podučila o tem, da je tudi zdrav in uravnotežen obrok lahko okusen in pripravljen hitro ter iz domačih sestavin. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dajana Smolnik - Jem z glavo

Dajana je tista, ki stoji za vedno bolj priljubljenim profilom Jem z glavo, na katerem v svojih objavah razbija številne prehranske mite in pogosto odgovarja na vprašanja svojih sledilcev, njen profil pa je namenjen tudi osveščanju o težavah, s katerimi se dandanes sooča zelo veliko deklet in žensk.  "Glede na to, da sem dietetik, ki res poudarja, da je zdrav odnos do hrane pomemben, se mi zdi prav, da začnem nekoliko več pisati o tematiki, ki je s tem povezana in o kateri se res veliko izobražujem/učim zadnje čase," je zapisala pred kratkim v eni od objav in poudarila, da motnje hranjena niso isto kot motnje prehranjevanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Špela Vehar

Spletna prehranska svetovalka Špela Vehar je specializirana za svetovanje o celostni rastlinski prehrani in svoje znanje podaja na učinkovit in praktičen način, tudi preko družbenega omrežja Instagram. Področje prehrane je začela temeljito raziskovati pred desetimi leti in se na poti tudi velikokrat opekla. "V nekem obdobju sem bila obsedena z beljakovinami, porabila sem preveč denarja za dopolnila in se po nepotrebnem bala sadja," pravi Špela, ki skrbi, da je na njenem profilu za vsakega nekaj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395