Zadovoljna.si
Luke Perry

Novice

Žalostno slovo: zaradi možganske kapi je umrl Luke Perry

Kristina Žust
23. 12. 2019 08.34
0

Iztekajoče se leto 2019 ima tako številne vesele in navdihujoče kot tudi tragične dogodke. V preteklem letu je ugasnilo življenje kar nekaj ljudi, ki so pomembno zaznamovali medijski prostor v svetovnem merilu ter se uspešno udejstvovali na področju filma, televizije, glasbe in mode.

SVET GLASBE

Nedolgo nazaj, 9. decembra, je po večletnem boju z boleznijo ugasnilo življenje pevke Marie Fredriksson, legendarne švedske pop zvezdnice, ki je tvorila duet Roxette in se že v osemdesetih letih uveljavila kot glasbenica na svetovni ravni. Hiti Joyride, Must Have Been Love, The Look in Listen To Your Heart se vsakodnevno vrtijo tudi na slovenskih radijih. Izvrstna glasbenica se je z zahrbtno boleznijo prvič začela spopadati že leta 2002, ko so ji diagnosticirali možganski tumor, in se vztrajno borila do 62. leta starosti. Za vedno bo ostala zapisana v zgodovini pop glasbe, o čemer priča tudi več ko 75 milijonov prodanih plošč.

Marie Fredriksson
Marie FredrikssonFOTO: Profimedia

Decembra je tragično preminil tudi raper Juice WRLD, star le 21 let. Bil je vzhajajoča raperska zvezda, ki se mu je napovedovala lepa glasbena prihodnost. Umrl je zaradi odpovedi srca po pristanku na letališču v Chicagu.

V starosti le 25 let je oktobra umrla nekdanja članica uspešne južnokorejske dekliške glasbene skupine zvrsti K-popa Sulli. Še vedno poteka preiskava vzroka smrti, ker pa je imela zvezdnica težave z depresijo, sumijo tudi, da bi lahko šlo za samomor. Podobna tragična izguba mlade korejske pop zvezde se je zgodila tudi novembra, ko se je poslovila 28-letna pevka in igralka Goo Hara, katere vzrok smrti ravno tako še ni znan.

Glasbeni svet je marca pretresla smrt Keitha Flinta, glavnega pevca skupine The Prodigy, ki je pri 49 letih storil samomor. Največji uspeh je skupina, ki je predstavnica elektropunk glasbe, dosegla v devetdesetih letih in doživela svetovno slavo. Flint je bil prepoznaven po svojem videzu – nenavadnih ekscentričnih frizurah in izdatni uporabi črtala za oči. S problemi psihološkega izvora se je boril že od samega otroštva, ko je imel težave z disleksijo.

Luke Perry
Luke Perry FOTO: Profimedia

SVET FILMA IN TELEVIZIJE

Nepričakovana in tragična je bila smrt igralca Luka Perryja, zvezdnika serije Beverly Hills, 90210 in Riverdale, ki je preminil zaradi možganske kapi marca letošnjega leta, pri le 52 letih. Perry se je v srca gledalk zasidral že v devetdesetih kot uporniški Dylan v seriji Beverly Hills. Nastopiti bi moral tudi v nadaljevanju serije, ki se je letos vrnila na televizijske ekrane, a zaradi prezgodnje smrti to ni bilo mogoče.

Pri častitljivi starosti 97 let se je poslovila igralska legenda Doris Day, ki je uspehe dosegala tudi kot pevka in bila znana kot velika zagovornica živali. Svetovno igralsko slavo je dosegla v šestdesetih letih, ko je bila ena glavnih hollywoodskih zvezd, leta 1989 pa je prejela prestižno nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo. Imela je pestro tako poklicno kot zasebno življenje, v katerem je bila poročena kar štirikrat.

Vsi ljubitelji komičnega TV-šova oz. pogovorne oddaje Chelsea Lately, ki jo vodi Chelsea Handler, se zagotovo spomnite tudi njenega sodelavca v oddaji Chuya Brava. Bravo se je decembra poslovil v starosti 62 let. Na Instagramu je Chelsea objavila ganljivo posvetilo dolgoletnemu sodelavcu.

Zaradi možganske kapi umrl Luke Perry, legendarni Dylan iz Beverly Hillsa
Preberi še
Zaradi možganske kapi umrl Luke Perry, legendarni Dylan iz Beverly Hillsa

SVET MODE

Letos se je poslovila legendarna modna ikona Karl Lagerfeld, ki je po bitki z rakom preminil v 85. letu starosti. Modni oblikovalec, kostumograf in fotograf, ki je bil več kot 35 let kreativni vodja pri Chanelu in bo za vedno ostal zapisan v zgodovini mode. Rojen je bil v Hamburgu premožnim staršem, ki so imeli v lasti tovarno za kondenzirano mleko. V javnosti je bil znan tudi po svojem značilnem videzu – beli lasje, speti v čop, in sončna očala ob vsakem vremenu. Mdr. je "ustvaril" Claudio Schiffer, ki je bila njegova muza in je tako po njegovi zaslugi postala svetovno znana manekenka.

Karl Lagerfeld
Karl LagerfeldFOTO: Profimedia

Letos pa je umrla še ena svetovno znana oblikovalka, in sicer Gloria Vanderbilt, ki so jo mediji oklicali tudi za eno najbogatejših dedinj v ZDA. Vanderbiltova je dočakala častitljivih 95 let, poleg oblikovanja pa se je udejstvovala tudi na drugih umetniških področjih, zlasti slikarstvu in pisateljevanju. Imela je pestro zasebno življenje in bila poročena štirikrat ter imela štiri otroke. V zadnjem zakonu z Wyattom Emoryjem Cooperjem se ji je rodil sin Anderson Cooper, ki je danes svetovno znan TV-voditelj in novinar.

Karl Lagerfeld: slovo legendarnega modnega oblikovalca
Preberi še
Karl Lagerfeld: slovo legendarnega modnega oblikovalca

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375