Zadovoljna.si
Na letališču v pričakovanju Las Vegasa

Novice

FOTO: Osvojili Las Vegas

Natalija Rus
17. 12. 2008 18.02
4

Bogatejši za veliko vtisov in spominov so se Anita, Andrej, Katja in Primož vrnili iz norega Las Vegasa. Štirje nagrajenci naše akcije Osvoji Las Vegas so po enem tednu počitnic spet doma.

Na letališču v pričakovanju Las Vegasa
Na letališču v pričakovanju Las VegasaFOTO: osebni arhiv

Vznemirjenje se je za štiri prijatelje začelo že na letališču. Vsi so prvič leteli z letalom, sploh pa tako daleč. Prvi let je bil poln strahu, med letom v Pariz jim je bilo kar malce slabo, od silnega pričakovanja, seveda. Do Pariza je trajal let dobri dve uri, nato pa so se vkrcali na letalo za New York.

Presenečenje v New Yorku

Ker je francosko letalo zamujalo, v New Yorku niso uspeli ujeti letala za Las Vegas. Zato so morali prespati v New Yorku. Nad nepričakovanim razpletom se niso pritoževali, ravno nasprotno. Letalska družba je poskrbela, da so se nastanili v prijetnem hotelu. Za ogled New Yorka so bili preveč utrujeni, zato pa so si na stroške letalske družbe lahko privoščili odlično večerjo. Že v zgodnjih jutranjih urah so nato nadaljevali pot v Las Vegas.

Končno na cilju

Kazalci na uri so se pomaknili za devet ur nazaj. Časovna razlika jim je malce prekrižala načrte, saj so dva dni ponoči bedeli, podnevi pa spali. Ljudje, hotel, sobe, vse je bilo več kot odlično, saj so stanovali v legendarnem hotelu MGM Grand. Najbolj so jih v Las Vegasu prevzele luči. "Las Vegas je ves razsvetljen, tako kot je Ljubljana decembra," je navdušena povedala Anita.

"Ljudje so prijazni in vedno pripravljeni pomagati," je pojasnila Katja in dodala, da ima občutek, da ljudje tam ne dajo prav veliko nase, da niso preveč urejeni. Nekateri se uredijo le zvečer.

Prijatelji pred odhodom domov.
Prijatelji pred odhodom domov.FOTO: osebni arhiv

Poroka in igralnice

Čeprav zelo zaljubljena, bolj "usodnega" koraka, kot je bilo fotografiranje pred znano poročno kapelo, simpatična para nista naredila. Vsi štirje pa so se seveda preizkusili v igrah na srečo. Katja in Anita sta stali bolj ob strani, zato pa sta Andrej in Primož uživala ob poplavi igralnih avtomatov. Obisku znanih nočnih lokalov so se morali odpovedati, saj dekleti še nista dopolnili 21 let. So si pa zato privoščili veliko nakupov: kupovali so predvsem oblačila in spominke za prijatelje. Navdušeni so bili nad trgovino, kjer so bila oblačila priznanih znamk po zelo ugodnih cenah.

Izlet v Grand Canyon

Obiskali so najveličastnejši kanjon na svetu – Grand Canyon. "Z besedami se te lepote ne da opisati. Da je to delo ene reke, je kar težko verjeti," so povedali vsi štirje. Privoščili so si tudi nekaj manjših izletov, nazadnje pa utrujeni nabirali novih moči v prostornih in lepih sobah.

Spet domov

Vse, kar je lepo, se enkrat konča. V sredo, 10. decembra, ob 19. uri so se poslovili od mogočnega Las Vegasa. Na ljubljanskem letališču je letalo pristalo dan pozneje. Okrog dvanajste ure so jih pričakali starši in prijatelji. Srečni, polni novih doživetij so spet prestavili urine kazalce devet ur naprej. Tudi doma jim je časovna razlika malce spremenila načrte. A do danes so se že pošteno naspali. Pravijo, da si lepšega darila, kot je bilo potovanje v Las Vegas, tudi v sanjah ne bi upali želeti. In v uredništvu zadovoljna.si smo tega izjemno veseli.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478