Zadovoljna.si
kv plesnasola fotoMiroMajcen 00012-8

Pleši s Katarino!

Katarina Venturini: "Je tudi odličen začetek ali popestritev partnerskega odnosa."

S.V.
29. 03. 2021 09.00
0

S šestimi plesnimi nedeljami, ko ste si na POP TV lahko ogledali oddajo Pleši s Katarino!, smo dokazali, da se plesati lahko nauči prav vsak. Simpatična in pozitivna Katarina Venturini, večkratna svetovna prvakinja v standardnih in latinskoameriških plesih, je v oddaji z vami delila skrivnosti korakov kar 6 različnih plesov.

Vsi ljubitelji plesa in tudi vsi, ki ste skupaj z oddajo Pleši s Katarino! to postali, ste zagotovo dobro ogreli domače plesne parkete. Poplesavanje pa je v vaš dom nedvomno prineslo dobro počutje, veselje in srečo, ki jo v teh dneh, ko ostajamo doma, še kako potrebujemo. 

Se vam je kateri ples še posebej vtisnil v srce? Dva taka, ki pustita prav poseben vtis, sta zapeljiva salsa in strastni tango. Znanje korakov brezčasnega dunajskega in angleškega valčka ter popularnega fokstrota vam bo vedno prišlo prav. Družabna square rumba in poskočni jive pa sta plesa, ki vam bosta dvignila energijo in vas pognala na plesišče zabav. 

Se vam je kateri ples še posebej vtisnil v srce?
Se vam je kateri ples še posebej vtisnil v srce? FOTO: Miro Majcen

Ples pozitivno vpliva tako na naše telo kot tudi na duha, s tem se strinja tudi Katarina Venturini, ki ste jo lahko spremljali v oddaji Zvezde plešejo, v kateri je navduševala kot simpatična sodnica. »Zame je to sprostitev in idealna vadba. S plesom vzdržujemo plesno kondicijo, krepimo mišice, izboljšamo koordinacijo in ravnotežje. Lahko pa je tudi odličen začetek ali popestritev partnerskega odnosa.«

V enem izmed intervjujev nam je zaupala, da je ples njen drugi dom, ki jo je naučil veliko življenjskih stvari. »Morda bi lahko rekla tudi, da mi je dal vse. S plesom sem spoznala svet, ki je bil moj dom. Danes sem bila na Japonskem, naslednji dan v Ameriki, potem v Rusiji in tako dalje. Še danes imam ogromno prijateljev po svetu, s katerimi si dopisujem in ki jih tudi obiskujem. Plesala sem v vseh velikih, čudovitih dvoranah po svetu – Royal Albert Hall v Londonu, Bercy v Parizu, Budokan v Tokiu …« 

Prihaja iz Amerike, navdušil pa je tudi Slovence
Preberi še
Prihaja iz Amerike, navdušil pa je tudi Slovence

Lahko bi rekli, da je ples tudi druga šola , ki nas nauči določenih veščin, kot so odgovornost, vztrajnost in ciljna usmerjenost. Prav to je dal ples tudi Katarini. »Naučila sem se, kako se postaviti, kako narediti vtis, kako hoditi v visokih petah, kako biti ženska. Tekmovanja so me brusila v vztrajnosti, delavnosti, ciljni orientiranosti, v iskanju tega, kako biti boljši, še uspešnejši športnik. In ko sem končala kariero in postavljala svojo plesno šolo, mi brez kondicije ne bi uspelo delati po več let več kot 12 ur na dan.«

Bodite vztrajni tudi vi v vsem, kar počnete, in ohranjajte ljubezen do plesa. Tako preprosto je, le glasbo si prižgete, napravite prostor v svoji dnevni sobi in že se lahko vrtite v ritmih najrazličnejših plesov. 

Katarina iskreno: '15 let kasneje se manj obremenjujem s tem'
Preberi še
Katarina iskreno: '15 let kasneje se manj obremenjujem s tem'
Ples je odlična sprostitev, ki prinese tudi veliko zabave in veselja.
Ples je odlična sprostitev, ki prinese tudi veliko zabave in veselja.FOTO: Miro Majcen

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493