Zadovoljna.si
Slani prigrizki so stalnica na zabavah, piknikih in pred televizijo.

Šport in zdravje

Je grizljanje tudi vaša razvada?!

zadovoljna.si
18. 06. 2014 08.32
0

Vsak si ob koncu napornega dne rad kdaj privošči sproščen večer na domačem kavču, ki ga poleg dobrega filma ali odločilne tekme popestrijo tudi hrustljavi prigrizki, ali pa pijačo v baru z najboljšim prijateljem. Ob hladni pijači pa se seveda prileže tudi kakšen dober slan prigrizek. Kateri je vaš najljubši?

Slani prigrizki so stalnica na zabavah, piknikih in pred televizijo.
Slani prigrizki so stalnica na zabavah, piknikih in pred televizijo.FOTO: iStockphoto
Zdravi zelenjavni in sadni prigrizki

Različna na trakove narezana zelenjava ali sveže sadje je odlična izbira prigrizka za vse, ki prisegate na zdravo. Pripravite jih v zelo kratkem času tako, da na palčke in poljubno velike trakove narežete zelenjavo, kot sta korenje ali zelena, zraven pa za pomakanje ponudite okusne in osvežilne pomake. Vedno bolj priljubljeni postajajo tudi različni zelenjavni čipsi, ki jih naredite sami doma, in so slastna alternativa običajnemu čipsu. Pripravite lahko pesin, bučkin, bučni, bananin ali ohrotov čips.

Zdrava alternativa čipsu.
Zdrava alternativa čipsu. FOTO: iStockphoto
Oreščki

Večere pred televizorjem lahko preživite tudi nekoliko drugače in si namesto zvrhane posode kokic privoščite vrečko oreščkov. Sami oreščki ali pomešani s suhim sadjem so namreč zelo bogati s hranili. Poleg tega da so odličen vir vlaknin in magnezija, so bogati z omega-3 maščobnimi kislinami in drugimi zdravimi maščobami, ki upočasnijo prebavo ogljikovih hidratov, pri čemer se niža tudi raven sladkorja v krvi. Vlakna iz mandljev, orehov in lešnikov dolgo ostajajo v prebavnem traktu in ustvarjajo občutek sitosti. Ko ste lačni, posezite po enem od teh oreščkov, zmlete pa lahko dodate tudi v solato, omako ali jogurt.

Piškoti s pistacijo in koščki čokolade
Piškoti s pistacijo in koščki čokolade FOTO: Profimedia

Sladki prigrizki

Sladke dobrote so še ena tistih pregreh, brez katerih ne moremo na nobeni zabavi. Takšni in drugačni piškoti, biskviti, čokolada in druge oblike sladkorja se ob takšnih priložnostih vedno znajdejo na naših mizah. Če ste eden tistih, ki se nikakor ne morejo upreti sladkim dobrotam, si naslednjič privoščite nekoliko bolj zdravo obliko piškotov, ki jih lahko pripravite brez pečenja in dodane moke ter jajc. Možnosti je ogromno in omejitev je vaša domišljija.

Slani prigrizki

Slani prigrizki brez dvoma sodijo med najbolj priljubljene prigrizke. Marsikdo si težko predstavlja filmski večer brez grizljanja kokic ali gledanja napete športne tekme brez čipsa, smokijev in tortilj z različnimi pomakami. Zraven se prileže še hladna pijača in večer je popoln. Klasični okus čipsa je pogosto narejen na sončničnem olju in sončnična semena sodijo med najbolj hranilno vrsto prehrane. V pestri ponudbi različnih okusov čipsov pa so danes na voljo tudi tisti brez glutena, brez dodanega sladkorja, z manj soli in manj maščob. V zmernih količinah si lahko tako občasno slane prigrizke privoščite tudi brez slabe vesti.

Več izdelkov imate, več denarja dobite.
Več izdelkov imate, več denarja dobite.FOTO: Chio

Zbiraj Chio in prejmi

Chio je priznana blagovna znamka slanih prigrizkov. Čipsi Chio so pripravljeni s 100-odstotnim sončničnim oljem. Slasten in hrustljav Chio čips nima dodanih konzervansov, umetnih ojačevalcev arome in umetnih barvil. V pestri paleti Chio prigrizkov boste našli tudi Oven čips, ki je pripravljen brez cvrtja. Pečen je v pečici in vsebuje 70 % manj maščob kot običajen krompirjev čips.

V teh dneh v Sloveniji poteka tud posebna promocija in nagradna igra Chio izdelkov. Chio ekipa vas lahko obišče na vašem domu. Do 13. julija bodo Chio ekipe vsak dan 7 dni na teden naključno obiskovale domove po Sloveniji. Vsak obiskani posameznik, ki bo Chio ekipi pokazal neodprte Chio izdelke z veljavnim rokom uporabe, bo upravičen do nagrade, embalažo pa lahko izdelate tudi ročno. Za vsak takšen Chio izdelek bo prejel vrednostni bon v višini 5 €. Več izdelkov imate, več denarja dobite, upošteva pa se največ 20 Chio izdelkov. Je sploh treba še kaj dodati?

Da bo sreča tokrat res na vaši strani, poskrbite kar sami. Za obisk Chio ekipe na domu se lahko namreč prijavite in s tem sodelujete v tedenskih žrebanjih za obisk Chio ekipe na vašem domu.

Več o tem na www.chio.si.
 

 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493