Zadovoljna.si
Adrenalinski športi - 5

Poletje

PREVERI: Si prava adrenalinska odvisnica?

zadovoljna.si
09. 06. 2014 08.28
0

Bogata svetlolasa starleta Paris Hilton, ki se v zadnjem času na vse pretege trudi, da bi jo javnost sprejela kot odraslo, odgovorno, preprosto in nerazvajeno dekle, si je priskrbela novih pet minut slave. Ljubiteljica nevarnih situacij je pred prižganimi kamerami skočila z letala in uživala v adrenalinski izkušnji.

33-letna razvpita svetlolaska Paris Hilton, ki pozornost medijev v glavnem vzbuja s svojimi norimi zabavami, kratkimi oblekami in rožnatimi modnimi dodatki, se je tokrat pokazala v nekoliko drugačni luči – kot neustrašna adrenalinska navdušenka. Paris je že pred časom povedala, da obožuje adrenalinska doživetja, da je odvisna od adrenalina in da se ob premagovanju nevarnih situacij počuti neverjetno. "S padalom sem prvič skočila za rojstni dan leta 2007. Tako zabavno je! Najprej me je bilo strah, ampak vse skupaj se zgodi tako hitro … super je!“ je sedaj povedala zvezdnica, ki se je nove adrenalinske izkušnje neznansko veselila. "Sem neustrašna. Svoje življenje želim maksimalno izkoristiti. Občutek po skoku z letala je nekaj najbolj neverjetnega na svetu!“ je še dodala bogata dedinja, ki je pristala na to, da so njen skok z letala tudi posneli.

Si tudi ti prava adrenalinska odvisnica?

Vsak si kdaj želi vsaj za kratek čas prekiniti vsakodnevno rutino in v svoje življenje vnesti kanček razburljivosti in vznemirjenja, ki povečata srčni utrip. Mnogi se v takšnih trenutkih navdiha odločijo za različne adrenalinske športe, kot so skok s padalom, bungee jumping, akrobatsko letenje ali polet z jadralnim padalom. Če se želja po adrenalinu pojavi vsake toliko časa, ni s tem prav nič narobe, kadar pa prevzame nadzor nad vašim življenjem in vas žene v vedno bolj tvegane situacije, takrat govorimo o adrenalinski odvisnosti.

Adrenalinski športi - 1
Adrenalinski športi - 1FOTO: Facebook/Xsport
Adrenalinski odvisnež je oseba odvisna od vznemirjenja, ki nastane kadar se v krvi zviša raven stresnega hormona adrenalina. Takrat naš srčni utrip naraste, zviša se krvni pritisk, stopala in dlani postanejo hladne, ker je v možganih prišlo do navala adrenalina, pa se naši čuti močno izostrijo. Postanemo veliko bolj budni, pozorni in zavedni dogajanja okoli nas in se nanj tudi hitreje odzovemo. In čeprav gre za občutke, ki se mnogim zdijo neprijetni, pa nekateri ljudje živijo za trenutke polne adrenalina, saj se šele v teh počutijo zares žive. Takrat se namreč počutijo kot največji junaki, ki so pripravljeni, da zavzamejo svet. Evforični občutek lahko traja več ur, po njem pa je telo tako fizično kot psihično, izmučeno.
Do 10.7.2014 lahko izkoristiš 10% popust na skok s padalom, bungee jumping, akrobatsko letenje in pilot za 1 uro, tako da na spletni strani www.xsport.si vpišeš kodo za kupon ZAD14.

Kako prepoznati adrenalinskega odvisneža?

Vsakodnevni odvisneži od adrenalina niso tako razburljivi kot tisti v filmih, čeprav so njihova življenja bolj pestra kot življenja normalnih oseb. Za njih je značilno, da radi ustvarjajo dramo in trenutke krize v svojih življenjih, pa naj bo to zavestno ali nezavedno. Vse to samo zato, da bi se telo odzvalo na stres in povzročilo tisti nepozabni občutek razburljivosti. In kako jih prepoznati?

• To so osebe, ki se jim v življenju vedno dogaja kakšna kriza ali drama ter se obkrožijo s problematičnimi ljudmi, ki vedno potrebujejo njihovo pomoč.

Skok s padalom je eden izmed najbolj priljubljenih adrenalinskih športov.
Skok s padalom je eden izmed najbolj priljubljenih adrenalinskih športov.FOTO: Facebook/Xsport
• Osebe, ki se jim vedno nekam mudi in imajo natrpane urnike. Če se jim stvari pričnejo umirjati, si naložijo še več novih opravkov.

• Osebe, ki so ves čas v konfliktu z drugimi osebami v njihovem življenju, se hitro razjezijo in ustvarjajo nepotrebno dramo.

Najbolj priljubljeni adrenalinski športi

Športi so najbolj pogost kraj, kjer najdemo adrenalinske odvisneže. Vsak dan si jih več tisoč nadene padalo, spleza v kajak ali skoči z mostu. Med najbolj priljubljene adrenalinske športe sodijo skok s padalom, skok z elastiko, plezanje, vožnja z gorskim kolesom ali dirkalnim avtomobilom, skratka, vsaka aktivnost, ki vključuje večje tveganje za poškodbo. In čeprav se adrenalin v redkih primerih in prevelikih količinah res lahko razvije v odvisnost, pa gre za dozo vznemirjenja, ki ga v svojem življenju kdaj potrebuje prav vsak!

Postani adrenalinska 'odvisnica' tudi ti!

Če že nekaj časa razmišljaš o nori adrenalinski dogodoviščini je sedaj pravi čas, da se za njo tudi odločiš. Pri Xsport ti ponujajo možnost izbire najbolj priljubljenih adrenalinskih podvigov. Inštruktorji z vsemi potrebnimi licencami bodo poskrbeli za tvojo varnost in udobje, ti pa si boš to noro dogodivščino zapomnila za vse življenje.

Odločiš se lahko za skok s padalom v tandemu iz helikopterja ali letala, za eno uro ali en dan lahko postaneš pilotinja pravega vojaškega letala in tako uresničiš svoje otroške sanje, se naučiš akrobatskega letenja ali izbereš polet z jadralnim padalom. Če bi rada na lastni koži občutila čarobnost prostega pada, potem je skok z elastiko ali bungee jumping tisto kar iščeš. Gre za brezskrben užitek in svobodo v svoji najbolj izvirni obliki. Zip Line je še ena oblika adrenaliskega doživetja, ki postaja iz leta v leto vedno bolj priljubljena in pri kateri gre za spuščanje po jeklenih vrveh med dvema točkama čez kanjone in doline, izbereš lahko tudi vožnjo s cestnimi dirkalnimi in Rally vozili ali plezanje na atraktivne gore. Pri Xsport pa ne ponujajo le športov v zraku in na zemlji, ampak tudi na vodi. Če bi se rada preizkusila na deskanju na vodi ali wakeboardingu ter soteskanju, potem so prava izbira zate!

Skok z elastiko za vse, ki se ne bojijo višine.
Skok z elastiko za vse, ki se ne bojijo višine. FOTO: Facebook/Xsport
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478