Zadovoljna.si
Načrtovanje poroke - 2

Novice

7 stvari, ki jih morata vedeti, če si želita majhno poroko

Zadovoljna.si
25. 04. 2018 11.25
0

Se pripravljata na veliki dogodek, ki se bo zgodil to pomlad? Dejstvo je, da mora vsak par ugotoviti, kakšno poroko si želi in veliko parov si želi manjšo in bolj intimno poročno ceremonijo. In čeprav večina predvideva, da je načrtovanje takšne poroke enostavnejše, to ni vedno res. V nadaljevanju razkrivamo sedem stvari, ki bi jih moral vedeti vsak par.

1.Še vedno potrebujeta finančni načrt

Manjša poroka ne pomeni vedno manj stroškov. Čeprav bo vajin seznam gostov krajši, morata v mislih še vedno imeti koliko denarja lahko zapravita. Pogovorita se, preučita vajino finančno stanje in določita znesek, ki se ga tudi držita in ga poskusita ne prekoračiti.

2. Potrebujeta uradna vabila

Nekaterih stvari pri organizaciji poroke ni dobro izpustiti, ena od teh stvari so tudi vabila za vajine goste. Ti morajo vedeti podrobnosti vajinega poročnega dne in vabilo je prvi vpogled v to, kako bo vajin dan potekal. Čeprav bosta s spletnim vabilom prihranila, pa to ne bo pustilo vtisa, kot si želita. Poleg tega pa vama ne bo ostalo vabilo, ki ga lahko ohranita zase in spravita v spomin.

3. Rezervirajta vnaprej

Manjša ali velika, v vsakem primeru bosta morala vnaprej najeti prostor, fotografa, poskrbeti za glasbo, itd. Ker prihajajo meseci, ki veljajo za sam vrhunec kar se tiče porok, je takšne stvari dobro rezervirati vnaprej, sicer bosta imela težave pri iskanju.

4. Goste obvestita pravočasno

Da se bodo vsi vajini gostje lahko udeležili poroke, je dobro, da jih o datumu obvestita dovolj zgodaj. Tako bodo imeli dovolj časa, da si ta dan zagotovijo prost. Poroke niso strošek le za par,  ampak tudi za goste, ki morajo kupiti poročno darilo in poskrbeti za primerno garderobo. In pogosto se zgodi, smo vabljeni na več kot le eno poroko, zato bo marsikdo hvaležen, če bo imel dovolj časa, da izdela svoj finančni načrt.

5. Razmislita o načrtovalki porok

Čeprav sta se odločila za manjšo poroko, tudi ta zahteva nekaj načrtovanja in organizacije. Zato je morda dobra ideja, da se posvetujeta z nekom, ki se z načrtovanjem porok ukvarja profesionalno.

6. Ne pozabita na sedežni red

Še ena stvar, ki vaju bo mikala, da bi jo preskočila, je izdelava sedežnega reda. Če bosta gostom pustila, da sedijo kjerkoli želijo, lahko pride do zmede in nezadovoljstva na sprejemu.  

7. Dekoracija je še vedno pomembna

Manjša poroka ne pomeni, da so manjši detajli nepomembni, zlasti kadar gre za poročno dekoracijo. Verjetno si oba želita, da so vajini goste navdušeni, ko vstopijo v prostor, kjer se bo odvijala zabava in šopki na mizah, lučke in ostali dekorativni izdelki, so lahko pika na i vsakemu prostoru.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493