Emi Kocet in Dejanu Vrečiču so se pred približno dvema mesecema uresničile sanje: postala sta zmagovalca oddaje Popolna poroka ter s tem prejela organizacijo popolnega poročnega slavja. Trenutno sta sredi priprav na enega izmed najlepših dni v njunem življenju, ki se ga oba že neizmerno veselita. Pred dnevi smo ju pospremili na Bled, kjer bo v organizaciji Sava Hotelov Bled potekal civilni obred ter poročno slavje v dvorani Panorama. Zanimalo nas je, seveda, kaj bodoča zakonca Vrečič čaka na najlepši dan njunega življenja.
V recepciji Grand Hotela Toplice je zaljubljeni par pričakala Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled, ter ju popeljala po hotelu, ki ponuja širok izbor prostorov in restavracij, primernih tako za intimen obred v najožjem krogu kot za zabave z dvesto in več svati. Prva postaja je bila terasa Julijana, na kateri bo potekal civilni obred in s katere se odpira prečudovit razgled na samo jezero ter na blejski grad. »Veseli smo, da lahko parom ponudimo možnost poroke na prostem v objemu tako slikovite naravne kulise,« je poudarila gospa Krašovec in Emo ter Dejana v isti sapi potolažila, da jima tudi v primeru slabega vremena ni treba skrbeti, saj imajo v prvem nadstropju beli salon, v katerem lahko pričarajo prečudovito okolje za deževne poroke. Ema se je hitro pošalila, da na njun poročni dan zagotovo ne bo dežja, saj je njena mama dala za mašo.
Poroka bo tudi vrhunsko kulinarično doživetje
Bodoča zakonca Vrečič sta bila nad obrednim prostorom vidno navdušena, a časa za uživanje v razgledu tokrat ni bilo veliko, saj ju je v salonu že pričakoval kuharski mojster Simon Bertoncelj, ki bo na njun poročni dan razvajal brbončice svatovske družbe z vrhunsko blejsko kulinariko. V posebni mapi je Emi in Dejanu pripravil osnovni nabor menijev, ki jih v Grand Hotelu Toplice ponujajo mladoporočencem. »Gre za nek osnovni nabor, na podlagi katerega se pari lažje odločijo za svoj meni. Seveda pa se povsem prilagodimo željam mladoporočencev in jedilnik sestavimo tako, da so na koncu zadovoljni,« je pojasnil kuharski mojster in dodal, da je poročni meni običajno sestavljen iz štirih hodov. »Parom so na voljo vse vrste mesa, ribe, ki so predvsem lokalnega izvora, veliko je tradicionalnih jedi, ki pa jih pripravimo na moderen način. Je pa dejstvo, da vedno uporabljamo prvovrstna živila in da moja kuhinja temelji predvsem na svežih živilih ter zeliščih.«
Sladkanje se je torej lahko pričelo. Ema in Dejan sta najprej poskusila mousse bele čokolade z malinami, pri kateri sta bila najbolj navdušena nad njenim zunanjim delom, po katerem so bile posute dehidrirane maline, ki sladici dajejo hrustljavost ter lep sadni okus. Sledila je torta banana-nutela, nato še arašidova torta, katere podlaga je spominjala na brownie, po vrhu pa je bila prelita s karamelo, na koncu pa še poslastica za vse čokoholike: torta iz temne čokolade s pristnim čokoladnim okusom. Izbira je bila izredno težka, saj so bile prav vse torte naravnost izvrstne, a se je še enkrat več izkazalo, da sta bodoča zakonca Vrečič izredno složna: obema je bil namreč všeč isti okus. Kateri? Bomo videli na poroki!
V Grand Hotelu Toplice pa ne bodo skrbeli samo za polne želodčke svatovske družbe, temveč se bosta mladoporočenca tukaj tudi prijetno razvajala. Prav zato sta po pokušini tort Ema in Dejan odšla še do wellness centra Studio Luisa, kjer ju je Petra Vidmar seznanila z novico, da ju bodo na njun poročni konec tedna pri njih na veliko razvajali. »Dobila bosta popoln poročni make-up, nego obraza, pedikuro, manikuro. Uživala bosta tudi v našem termalnem kopališču. Pohvalimo se lahko s termalno vodo, ki izvira neposredno izpod bazena. Ta voda blagodejno vpliva na srce, ožilje, če se pije tudi na želodec in celotni živčni sistem. Je pa precej hladna, saj ima samo 22 stopinj,« je pojasnila gospa Vidmar in bodoča zakonca Vrečič nato povabila na kozarec osvežujoče hladne vode iz termalnega izvira.
Ema in Dejan sta se strinjala, da jima na poročni konec tedna na Bledu nikakor ne bo dolgčas. Ker bo dogajanje izredno pestro, se bo seveda prilegel tudi počitek in tega bosta deležna v predsedniškem apartmaju, ki je bil naslednja postojanka na popotovanju po Grand Hotelu Toplice. »Apartma je prostoren, tako da lahko sem povabita tudi svate, da se v miru pogovorite, se preoblečete, sem prideta tudi frizer ter kozmetičarka,« jima je med ogledom pojasnila direktorica hotela gospa Krašovec ter dodala, da v spalnicah mladoporočencem pripravijo posebno presenečenje v obliki dekoracij in pijače dobrodošlice, drugih presenečenj pa da ni. »Ko odideta na poroko, v sobo ne sme nihče, tako da ni kakšnih hecnih presenečenj v postelji ali kakšnih podobnih hecov. Lahko sta brez skrbi.«
Razgled, ki bi jima ga zavidale tudi svetovne zvezde
Posebnost postelj v Grand Hotelu Toplice je tudi ta, da lahko gostje sami nastavijo trdoto samega ležišča, tako da se Emi in Dejanu ne bo treba že prvo poročno noč kregati okrog tega, ali mora biti vzmetnica bolj trda ali bolj mehka. »A običajno to pride bolj v poštev ob obletnicah poroke, za katere pa se gostje vedno zelo radi vračajo k nam,« je povedala gospa Krašovec in Emo ter Dejana ob koncu sprehoda po hotelu odpeljala še do terase, s katere se odpira prečudovit razgled na blejsko jezero in okoliške vršace. »Na Bledu je ogromno kotičkov za brezhibne poročne fotografije, in to je konec koncev tudi tisto, kar ostane vse življenje. To je eden od najlepših kotičkov Grand Hotela Toplice, kjer se slikajo skoraj vsi pari,« je pojasnila direktorica hotela ter bodoča zakonca ob koncu presenetila še s kozarcem penine. Ni kaj, v Sava Hotelih Bled bodo resnično poskrbeli, da bo poročni dan Eme in Dejana na Bledu točno tak, kot si ga želita: sanjski in pravljičen.