Zadovoljna.si
Popolna poroka - finalna oddaja - 3

Popolna poroka

Nosila ju bosta vse življenje!

J.V.
03. 08. 2015 07.57
0

Priprave na njun sanjski dan, ki se bo zgodil 29. avgusta na idiličnem Bledu, so v polnem teku, in Ema Kocet in Dejan Vrečič, sta tokrat obiskala Zlatarno Celje, kjer so izdelali njuna poročna prstana. Mladoporočenca se zavedata, da gre za simbol, ki predstavlja zavezo in brezmejno ljubezen med moškim in žensko, poleg tega pa je to tudi tisti 'opomin', ki ga ima posameznik vedno s seboj. Zato sta se odločila, da še enkrat pregledata njihovo ponudbo prekrasnih poročnih prstanov in se prepričata, da sta izbrala prava!

Popolna poroka - finalna oddaja - 3
Popolna poroka - finalna oddaja - 3FOTO: Miro Majcen

Zmagovalca oddaje Popolna poroka sta trenutno sredi vročih priprav na njun poročni dan. Potem ko sta si ogledala lokacijo, kjer bosta dahnila usodni da in izbrala svoji poročni obleki, smo ju tokrat spremili v Zlatarno Celje, kjer so izdelali njuna poročna obročka, ki sta zagotovo najbolj očiten simbol poroke.

zlatarna celje - 3
zlatarna celje - 3 FOTO:

V ljubljanski poslovalnici je bodoča zakonca Vrečič sprejela Katja Jerič, ki nam je zaupala, da je izbira prstanov, ki jih bomo nosili do konca svojega življenja, daljši proces, saj je pri izbiri namreč pomembnih več elementov. Kot prvo je treba upoštevati želje obeh bodočih zakoncev, čeprav roko na srce, ima glavno besedo tudi v tem primeru največkrat bodoča nevesta, potem pa je treba pogledati tudi, kakšne navade imata, kakšen nakit sicer nosita in izbrati pravi velikosti, saj obroček ne sme pretirano stiskati ali biti preveč ohlapen.

»Sama izbira poročnih prstanov je, če lahko tako rečem, dolgotrajen proces in ne enkraten dogodek. Po naših izkušnjah nas pari obiščejo nekje dva do trikrat, in sicer so včasih tudi uro ali dve potem v naši prodajalni kjer skupaj pregledamo vse modele poročnih prstanov,« nam je zaupala Katja Jerič, ki je skupaj z Emo in Dejanom še enkrat pregledala njihovo bogato izbiro prstanov. Kljub temu, da sta ju v poslovalnici že čakala za njiju oblikovana prstana, sta se namreč Ema in Dejan še enkrat želela prepričati, da sta izbrala popolna poročna prstana. Konec koncev, bosta izbrana obročka krasila njuna srčna prsta do konca njunih življenj.

Sicer pa se trendi na področju poročnih prstanov skozi leta nekoliko spreminjajo. Trenutno so aktualni prstani iz belega zlata v kombinaciji z rumenim ali rdečim zlatom. »O samih trendih poročnih prstanov je težko govoriti, ker to so prstani za celo življenje. Tako da ne moremo izbirati prstanov za letošnje leto, ki čez 30 ali 40 let najbrž ne bi bili več aktualni. Načeloma še vedno prevladujejo klasične poročne rinke. Premik je mogoče opazen le iz poročnih prstanov v rumenem zlatu v prstane v belem zlatu oziroma v zadnjih letih so aktualni poročni prstani v kombinaciji belega in rdečega zlata.«

zlatarna celje
zlatarna celjeFOTO:

Sodobni poročni prstani velikokrat vključujejo tudi diamante, kar ni naključje, saj boginjo ljubezni Venero in diamant povezuje trdna vez - ko se na nebu ponoči namreč prikaže planet Venera, v njegovi sredi vidimo ogenj, ki je videti, kot da bi prihajal iz njegove notranjosti. Diamant se prav tako svetlika iz neke točke v njegovi notranjosti, zato ne čudi podatek, da so starodavna ljudstva diamante imenovala tudi 'Venerini kamni'. Diamant je danes simbol romance in skrivnostnosti in z njim je svoj poročni prstan okrasila tudi Ema. »Posebnost ženskega prstana so vkovani diamanti v obliki simbola ljubezni, srca,« je Emin prstan opisala Katja Jerič. Par si je sicer izbral prstana iz klasične kolekcije v belem zlatu. Emo in Dejana so v zlatarni prijetno presenetili tudi z darilom, in sicer penino Zlatarne Celje, ki vsebuje zlate delce in si jo bo zaljubljeni par lahko privoščil na njuno poročno noč.
 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413