Zadovoljna.si
Poročni šopek

Popolna poroka

Neveste, pozor!

J.V.
04. 04. 2018 08.05
0

Simon Ogrizek kot predsednik Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS sicer pravi, da poročni šopki tudi odražajo območje, s katerega prihajajo, vidi pa se tudi prisotnost mojstrske note. Generalno so šopki dobri, lepi, kakovostni. Mogoče bi lahko z barvami naredili še kakšen korak naprej. Kakšni pa so letošnji trendi poročnih šopkov?

Poročni šopek
Poročni šopek FOTO: iStock

»Tega poguma mogoča včasih manjka. Poguma pomešati barve skupaj. Uporabiti nenavadne barve v kombinacijo.« Simon Ogrizek ob tem dodaja, da lahko še toliko govorimo o trendih, a uporaba barve je odvisna od neveste in sloga poroke. »Neveste želijo biti prepričane, da bo vse v redu, zato se najpogosteje odločijo za kremno belo barvo, ker z njo ne morejo zgrešiti. Tam, kjer je malo več poguma, pa si neveste privoščijo tudi ekstravaganco. Ja, obleka bo bela, toda jaz sem polna energije in šopek bo tudi tak.« Čeprav si prvi mož sekcije želi, da bi bilo več šopkov v trendovskih barvah, bo verjetno kljub temu 80 odstotkov šopkov letos belih.

Poroka 2018: kaj morata narediti, da bo vajin dan popoln

Kakšni bodo to poročno sezono trendi poročnih šopkov?

Če bomo sledili modnim trendom, bodo trendi poročnih šopkov to pomlad v pastelno rožnati, pastelno rumeni in nežno zeleni barvi. Povezovali pa jih bomo z nežno marelično oziroma lososovo barvo. Ko se bo čas prevesil v poletje, lahko pričakujemo nežno modro in lila barvo oziroma barvo sivke. To je sicer bolj pogumen izbor, ki bo zajemal nekako 20 do 30 % porok, v glavnem pa se bodo neveste nagibale k preizkušeni tradicionalni klasiki smetanasto bele barve, s katero pri poročni dekoraciji nikoli ne moremo zgrešiti.

Poročni šopek
Poročni šopekFOTO: iStock

Se trendi spreminjajo iz leta v leto ali ostajajo bolj kot ne enaki?

Pri poročnem cvetju ostaja stalnica bele barve z rahlimi odstopanji nespremenjena, sicer pa se, kot omenjam, navezujemo na aktualne modne barve. Pri izboru vrst cvetja je drugače. Zadnja leta so zelo aktualne angleške vrtnice, potonike, ranuncule, lizijanti ... Torej cvetlice z romantično cvetno teksturo. Zaenkrat kaže, da se to ne bo spremenilo, so pa vedno seveda tudi pogumna odstopanja in ekstravagantni pristopi, ki so odraz karakternih značilnosti mladoporočencev.

To so letošnji poročni trendi!

So neveste pri njihovi izbiri dovolj drzne? Za kakšne šopke se najpogosteje odločijo?

Drznost je bolj potisnjena v ozadje in je je le za nekaj odstotkov. Neveste hočejo biti za ta poseben dan prepričane, da bo vse v najlepšem redu in s tradicionalnim, klasičnim pristopom ne gre zgrešiti, zato je pogosto tudi odločitev v tej smeri.

So kakšne napake, ki jih lahko naredijo pri izbiri?

Če sledijo svoji barvi, torej vodilni barvi poroke, se navezujejo na materiale in njihove teksture, ki so del poročne zgodbe, vsaj na tem področju ne morejo narediti ključne napake. Lahko pa jo pri izbiri cvetja, če to ni primerno za letni čas oziroma če šopek ni izdelan v skladu s standardi.

Poročni šopek
Poročni šopekFOTO: iStock

Kaj pa bi morale pri izbiranju šopka upoštevati? Kakšen nasvet bi jim dali, da bodo izbrale pravega?

Pri šopku je treba upoštevati obliko. Okroglo vezan šopek je najbolj aktualen, velikost pa je odvisna od sloga obleke, obraza. Če ima nevesta droben obraz smo pazljivi, da šopek ni prevelik ali preveč dominanten. Izogibajo nas se fiktivnih predstavitev šopkov na Pinterestu, kjer govorijo fotografije, realnost pa je povsem drugačna. Velikokrat se zgodi, da zaradi slepega sledenja fotografijam nastane cela polomija. Izdelek mora biti nujno proporcialen v celotni sliki in pravi strokovnjak ve, kako mora nevesti svetovati, da bo zadovoljna in da bo res imela poročni dan za najlepši dan v življenju.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493