Zadovoljna.si
Kobarid

Potovanja

Vikend oddih, ki ga še dolgo ne boste pozabili

T.D.
2021-11-25 07:58
0

Smo v časih, ko se na daljša potovanja odpravljamo redkeje, vendar jih zato še bolj cenimo. Ob tem je vsakokrat, ko se odpravimo na letalo, nekje v podzavesti prisoten strah, da utegne iti kaj narobe. Veliko nas je takšnih, ki pred dopustovanjem in tudi med njim premlevamo vse mogoče scenarije, ki bi se lahko pripetili. V nadaljevanju vam podajamo nekaj nasvetov, kako se znebiti tovrstnih skrbi in poskrbeti za varnost na poti.

Priprava na potovanje je ključna

Ko se odločamo za potovanje, nam je pomembno, kam gremo. Ob izbiri lokacije poiščemo namestitev, ki nam bo omogočila dopust po želenih standardih, toda slike so včasih daleč od resničnega stanja na destinaciji. Poleg tega vse države nimajo enakih standardov za dodeljevanje zvezdic. Tako je zelo priporočljivo, da namestitev preverimo še na kredibilnem potovalnem portalu, kjer lahko preberemo komentarje tistih, ki so tam že bili.

Rezervacija in spletno plačilo

Veliko ponudnikov ponuja namestitev, ki omogoča rezervacijo z možnostjo odpovedi v zadnjem trenutku brez doplačila, cene pa so – recimo v eksotičnih državah – nekaj odstotkov nižje. Vendar ne zaupajte kar vsaki spletni strani, saj lahko naletite na spletno prevaro. Preden se odločite za spletno plačilo, bodite prepričani, da je stran vredna zaupanja. Preverite jo lahko tudi tako, da jih kontaktirate ali povprašate prijatelje, ki tudi potujejo, ali so za ta spletni naslov že slišali. 

Ob tem, ko se odločate za spletno plačilo, pa je dobro, da je tudi vaša plačilna kartica vredna zaupanja. Govorimo o pomembnosti varnega in zaščitenega spletnega plačevanja, ki obenem omogoča ugodnosti za obogateno potovalno izkušnjo. In prav to možnost povsem brezplačno omogočata kartici Mastercard World in Mastercard World Elite.

Zavarovanje spletnega nakupa

Iznajdljivih goljufov je vedno več in neželene scenarije lahko preprečimo zavarovanjem spletnih nakupov, ki pripada uporabnikom kartic Mastercard World in Mastercard World Elite. Aktivacija zavarovanja je povsem brezplačna in poskrbi za popolno zaščito pri nakupovanju in najugodnejše cene spletnih nakupov ter zavaruje za primer kraje ali nastale škode, kar je na potovanju izrednega pomena.

Varnost na potovanju

Dobro je tudi, da se pred potovanjem pozanimamo, v kakšno deželo odhajamo. Dobro je, da že prej razumemo, v kakšno kulturno okolje potujemo, v nekaterih državah pa je dobro vedeti tudi, kateri predeli so bolj in kateri manj varni. V osnovi velja pravilo, da je treba v gneči na ulici zelo dobro čuvati svojo lastnino, saj so žeparji oziroma ulični tatovi izredno spretni.  Prav zato je na potovanjih izrednega pomena, da imate s seboj vsaj nekaj gotovine in vsaj dve različni plačilni kartici. Ob morebitni izgubi ali kraji imate tako na razpolago še drugo.  Najpomembnejše pa je, da ob takšnem dogodku najprej prekličete kartice in po e-mailu ali telefonu stopite v stik z banko za vse potrebne napotke. Preverite tudi možnosti denarnega nadomestila, ki ga lahko dobite za lažje nadaljnje potovanje in za urejanje novih dokumentov.

Dodatne informacije o zavarovanju spletnih plačil si lahko preberete  TUKAJ.

Varnost in obogatena potovalna izkušnja

Poleg varnostne zaščite so vsem, ki si lastijo kartici Mastercard World in World Elite, med potovanjem na voljo še številne druge posebne ugodnosti.  Vse pomembnejša in v svetovnem merilu vse bolj razširjena je storitev hitrega prehoda, ki imetnikom omenjenih kartic na izbranih mednarodnih letališčih po vsem svetu omogoča povsem brezplačen preskok dolge čakalne vrste – vse do varnostne kontrolne točke. Potrebna je zgolj predhodna rezervacija v mobilni aplikaciji Mastercard Travel Experience, s katero si lahko zagotovite hitrejši in udobnejši prehod do varnostnih kontrol na več kot 40 letališčih po svetu. Mreža držav se mesečno širi, skladno s tem pa raste tudi število letališč, ki omogočajo tovrstno storitev. Tako gre vsekakor za ugodnost, ki se jo splača izkoristiti. 

Poleg tega lahko potniki, ki se ponašajo z lastništvom ene od obeh Mastercard potovalnih kartic, na mednarodnem Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani uživajo še v prednostih rabe ekskluzivnega letališkega poslovnega salona – storitev je za imetnike kartice Mastercard World Elite celo povsem brezplačna. Obiskovalci si lahko v sodobno opremljenem salonu postrežejo z brezplačno ponudbo hrane in pijače, na delovnem območju pa lahko v miru preberejo časopis ali dostopajo do interneta, kar celotno potovalno izkušnjo zagotovo naredi še udobnejšo in prijetnejšo. 

Potegujte se za nepozaben eliten vikend oddih!

Ker prihaja praznično obdobje, ko bomo veliko izdatkov namenili za razna praznovanja, okraševanje domov in nakupovanje daril, pa tudi načrtovanje novih potovanj, je sedaj pravi čas, da si tudi vi priskrbite svojo kartico Mastercard World ali Mastercard World Elite. Poleg vseh ugodnosti in prednosti, ki smo jih opisali v zgornjih vrsticah, lahko lastništvo te dragocene 'prijateljice' z malo sreče poskrbi za prav posebno božično darilo, ki ga zagotovo ne boste pozabili. 

Imetniki kartic World in World Elite lahko namreč sodelujete v ekskluzivni nagradni igri, v kateri se potegujete za bogato nagrado: nepozaben prestižen vikend oddih, ki vključuje tudi vrhunsko kulinarično razvajanje v z Michelinovimi zvezdicami nagrajenih restavracijah. Vse, kar morate storiti, je naročiti svojo Mastercard World ali World Elite kartico (če je še nimate) in izpolniti spodnji obrazec. Pot do popolnega zvezdniškega vikend oddiha ni bila še nikoli tako preprosta, kajne?

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Sponzorirana objava

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152