Zadovoljna.si
SVET

Potovanja

Nuša Lesar: to bi naredila, če bi ostala brez službe

J.V.
06. 03. 2018 08.26
11

Priljubljena televizijska voditeljica Nuša Lesar zelo rada potuje in pred časom se je na potovanje odpravila povsem sama. Za destinacijo je izbrala otok Madeira, ki leži nekaj tisoč kilometrov od Lizbone. Ker je poznan kot otok večne pomladi, izbira ni bila težka in Nuša pravi, da bi se tja z veseljem še kdaj vrnila. Ali pa tam celo živela.

Nuša Lesar na potovanju
Nuša Lesar na potovanjuFOTO: osebni arhiv

Kako to, da si za destinacijo izbrala Madairo? Kaj te je pri njej najbolj pritegnilo?

Glede na to, da sem se prvič v življenju na potovanje odpravila sama, sem želela izbrati destinacijo, ki je dovolj varna in dokaj civilizirana, če bi slučajno šlo kaj narobe. Malo pa je k izbiri prispevala tudi vremenska klima, ker sem se odpravljala v začetku novembra, Madeira pa je znana kot otok večne pomladi.

Kaj ti je bilo na potovanju najbolj všeč?

Raznolikost otoka. Zdaj si na obali, čez pol ure ali uro pa že v hribih. Tako kot je pri nas Velika planina. Zaradi vulkanskega nastanka otoka je precej razgibana, veliko je klifov in sotesk. Cel otok je čaroben, narava je pisana in zelena. Kot v raju.

Nuša Lesar na potovanju
Nuša Lesar na potovanju FOTO: osebni arhiv

Kaj vse si si tam ogledala?

Tam sem bila teden dni. Najela sem avto in prevozila ves otok. Obmorske vasice, vrhovi gora, pohodništvo ob znamenitih levadah, ... Da ne govorim, da se mi je nekako uspelo pretihotapiti v enega od luksuznih hotelov, potem pa sem dan preživela tako, da sem se delala, da sem njihova gostja in uživala na zasebni plaži. (smeh) Seveda pa ne bi bila mirna, če se ne bi pockrljala tudi v hotelu Cristiana Ronalda, ki je rojen na Madeiri. Sicer nisem njegova oboževalka, ampak radovednost je huda reč. Hotel je lep, vas pa opozarjam, da v sobah visijo Cristianove fotografije. Tako da ga ne priporočam, če vam njegova podoba ne prija najbolj. (smeh)

Kaj si mora po tvojem mnenju tam vsak ogledati?

Nujno morate najeti avto in prevoziti cel otok. Na severu so čudoviti lavini bazeni, v katerih se lahko kopate. Tudi, če je prehladno za kopanje, si jih morate ogledati, saj so zelo fotogenični. Krasne so tudi hiške v vasici Santana. Obvezno morate na Cabo Girao - drugi najvišji klif v Evropi, ki je visok 580m.

Si imela na svojem potovanju kakšno slabo izkušnjo?

Rahlo muhasto vreme. Spomnim se, da sem bila prvo jutro tam čisto depresivna, ker je bilo megleno, deževno in dokaj hladno. Ampak potem sem se odločila, da bom uživala ne glede na vreme in tudi sem. In potem se je tudi vreme naredilo, tako da je bilo srce na mestu. 

Nuša Lesar na potovanju
Nuša Lesar na potovanjuFOTO: osebni arhiv

Že razmišljaš o kakšni novi destinaciji, kam se boš odpravila v letošnjem letu?

Nič posebnega ne načrtujem v bližnji prihodnosti. Me pa zagotovo v nekaj letih dočaka tudi Avstralija.

Si kdaj razmišljala o življenju izven Slovenije? Če bi lahko živela kjerkoli na svetu, kje bi to bilo?

Fantazirala sem že vse živo. Če bi ostala brez službe bi verjetno kar hitro spakirala kovčke in šla po svetu. Na stara leta pa se spogledujem prav z Maderio ali Kanarskimi otoki. Tam bi uživala v pokoju, da me ne bi zeblo. (smeh)

Če bi se lahko sedaj usedla na letalo in odletela kamorkoli, kateri kraj bi izbrala?

Odvisno koliko dopusta dobim. (smeh) Singapur, Avstralija, Argentina, ...

Nuša Lesar na potovanju
Nuša Lesar na potovanjuFOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493