Zadovoljna.si
knin

Potovanja

/ Oglas

Obiščite čarobno mesto Knin in odkrijte njegove nevsakdanje lepote!

PR
16. 03. 2020 07.52
0

Knin je mesto veličastne zgodovine in narave, celo potopisci so ga v 19. stoletju opisovali kot „čarobno mesto“. Knin leži na sedmih rekah, obkrožen z devetimi mogočnimi gorami in prekrasnim Šarenim jezerima. Iz največje hrvaške gore Dinare zraven Knina izvira prekrasen slap Krčić, nad mestom leži Kninska trdnjava, ena najlepših v Evropi. Vse to poleg mnogih drugih naravnih lepot Knina in okolice prikazujejo prizori promocijskega spota, imenovanega „Knin – mesto veličastne zgodovine in narave“.

Pravljični prizori veličastnega Knina in njegove čarobne okolice se nizajo v štiriminutnem promocijskem spotu, izdelanem v sklopu projekta, ki ga izvaja mesto Knin in Turistična zveza mesta Knin „Kulturna in naravna dediščina – sredstvo za razvoj turizma“, financiranega iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Video se začneja ob prizorih starodavne kninske trdnjave, katere gradnja se je začela v 9. stoletju in je ena največjih srednjeveških trdnjav v Evropi, v kateri so vladali štirje hrvški kralji. Tu se nahaja tudi dvaindvajsetmetrski čudež narave, slap Krčić, ki izvira v podnožju Dinare in se po desetih in pol kilometrih toka s slapom uliva v izvir Krke. Takšnega slučaja ne boste našli nikjer drugje v svetu, zato občudovanju Krke in Krčića nikoli ni konca.

Mogočna Dinara se nad kninskim krajem vzpenja v 1831 metrov visok in hkrati najvišji hrvaški vrh Sinjal, ki se na kninski strani dovršuje s slapom Krčić, na drugi strani pa s spektakularnim izvirom reke Cetine, ki se nahaja samo trideset kilometrov od Knina. V Cetini lahko vidite ostanke cerkve 'sv. Spasa' iz 9. stoletja, ene od najbolje ohranjenih spomenikov srednjeveške sakralne gradnje na Hrvaškem.

Pravljični prizori veličastnega Knina.
Pravljični prizori veličastnega Knina.FOTO: Arhiv naročnika

Brez daha boste ostali tudi ob prizoru Burumskih in Šarenih jezer, ki dajejo kninskemu kraju mističen čar. Kninska okolica je prepolna številnih naravnih lepot in da bi jo v polnosti doživeli, lahko poskusite jahanje, kolesarjenje ali uživate v kajakih. Po oddihu vam priporočamo, da preizkusite specialitete družinskih kmetij.

Knin vas bo očaral v vsakem letnem času, toda pomlad v mesto prinese razkošje barv in najlepšo različico kninskih naravnih lepot. Spomladi je zato najboljši čas, da se prepričate v lepote Knina in okolice v živo!

V Kninu skozi celo leto ne manjka zanimivih dogodkov, toda decembra je v Kninu še posebej čarobno zaradi bogatega božičnega programa, ki v Kninu navdušuje mnoge obiskovalce. To leto je bila še posebej spektakularna manifestacija Valentinovo na Krčiću, saj so prizori zaljubljenih ob vznožju mogočnega slapa z ognjemetom in tangom pustili brez daha. Ne zamudite obiskati „čarobnega mesta“ in pustite, da nevsakdanja lepota Knina prevzame vaša srca.

Promocijski spot mesta Knin je izdelan v okviru projekta „Kulturna in naravna dediščina – sredstvo za razvoj turizma“ KK.08.2.1.09.0001, ki ga sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, projekt pa izvajata Mesto Knin in Turistična zveza mesta Knin.

Naročnik oglasa je Turistička zajednica grada Knina.

Turistička zajednica grada Knina
Turistička zajednica grada KninaFOTO: Arhiv naročnika
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493