Zadovoljna.si
image (28)

Potovanja

Vikend oddih, nad katerim je iz dneva v dan navdušenih več Slovencev

zadovoljna.si
08. 05. 2017 08.22
0

»Znava celo tako uživati brez otrok, da sva se odločila, da to ponoviva vsake tri mesece. Samo midva,« nepozabni vikend na Otočcu opiše kulinarična blogerka Urška Fertelj. Narava, pravljični grad, športne aktivnosti, razvajanje v bazenih in savni, tradicionalna kulinarika s sodobnim trendom, zgodba reke Krke. Vse to in še več nudijo Terme Krka. Za vsakega se najde več možnosti za sprostitev ali aktivno preživljanje prostega časa.

»Pa sva šla! Na romantični vikend na Otočec v Hotel Šport, ki je del skupine Terme Krka. Da vidiva, če še znava, po 13 letih uživati brez otrok in psa. Znava!« Najbolj ju je presenetila prekrasna narava, s katero je obdan hotel Šport in idilična lokacija gradu Otočec, ki leži na otoku sredi reke Krke. »Bilo je sproščujoče. Medtem ko je mož kolesaril in odkrival hribe in doline Dolenjske in Bele Krajine, sem se jaz na otoku nastavljala prvemu toplemu (če ne že vročemu, saj je bilo 24 stopinj) dnevu, uživala v travi med prvimi pomladnimi rožicami in ob ptičjem petju. Ne moreš verjeti, kam vse ti misli odplavajo in koliko novih idej se ti porodi, ko si polniš baterije.«

Kot nakazuje že samo ime hotela, je to hotel, kjer je možnosti za športno aktivnost neomejeno. Sobe so opremili tako, da boste lahko po brezskrbnem počitku tu večali svojo telesno spretnost in moč – s pomočjo droga, boksarske vreče, letvenika, trakov za vadbo z lastno težo ali žoge za ravnotežje. »Na hodniku hotela visi boksarska vreča, mimo katere ne moreš brez nasmeha na licu in ne da bi brcnil ali kako drugače ruknil vanjo in sprostil energijo. Jaz sem vsakokrat.«

Če to ne bo dovolj pa boste lahko nadaljevali z razgibavanjem v termalnem bazenu. »V hotelu se nahaja bazen s termalno vodo, primeren za plavanje in podvodno masiranje. Savna je manjša, vsebuje eno finsko in eno turško savno ter počivalnico z zunanjo teraso, pravzaprav vse, kar človek potrebuje za sprostitev in razvajanje. In kar mi je bilo še posebej všeč ... Tako bazen kot savna sta izredno čista, svetla, z razgledom na zeleno okolico, pa vendar z dovolj zagotovljene intime.«

V sklopu hotelskega programa animatoriji pripravljajo različne športne aktivnosti in z možem sta se udeležila vodne aerobike, nordijske hoje, preizkusila sta se v streljanju z lokom, mečevanju in celo v igranju golfa. Ker se ob hotelu nahaja Pustolovski park Otočec s poligonom, ki je primeren tako za adrenalinsko aktivnost otrok kot odraslih, nista mogla niti mimo tega. »Pred hotelom se nahaja pester nabor koles (tudi za otroke), ki sva si jih lahko izposodila in se zapeljala do Novega mesta. No, moj mož je s sabo vzel svoje kolo. V sobi naju je čakal zemljevid predlaganih kolesarskih ali pohodniških poti. Škoda le, da ima vikend samo dva dni.«

Po športno obarvanem dnevu je čas za razvajanje brbončic

Hotel Šport stoji le nekaj minut hoje od znanega turističnega bisera, gradu Otočec, kjer je na voljo bogata ponudba za aktiven oddih in sprostitev. V gradu se nahaja tudi hotel Grad Otočec, član prestižnega združenja hotelov in restavracij Relais & Chateaux s svojo grajsko restavracijo.

S kuharskim mojstrom Dejanom Pavličem je imela Urška priložnost tudi nekaj 'zakuhati'. Kot pravi sama, je bilo to vabilo, ki ga res ni mogla zavrniti! Skupaj sta pripravila dolenjski jagnječi ragu z domačimi skutinimi njoki, gomoljno zelenjavo in čemažem.

»Ko sem izvedela, kaj bova kuhala, sem si rekla: "šit!". Jagnjetina in kozlovina sta edini zadevi, ki ju ne jem oziroma se jima moje telo upira zaradi vonja. Ampak potem sem si rekla: "Pa poskusimo, da vidim, če me lahko kdo preseneti oziroma prelisiči moje brbončice in nos." Chef Dejan ji je lepo razložil, zakaj ima določena jagnjetina vonj, kot ga pač ima. »Pravi, da je pomemben način klanja jagnjetine. Če se s prsti, s katerimi se je klavec dotaknil kože, dotakne mesa, se v enem dnevu razvije toliko bakterij na mesu, da dobi meso vonj. Drugače meso vonja nima oziroma diši kot ostalo meso. In res ta jagnjetina ni imela vonja.« In bila je – odlična!

Sestavine za jagnječi ragu:

500 g jagnjetine
1 čebula
1 strok česna
50 g masla
200 g gomoljne zelenjave (koreje, zelena)
2 žlici paradižnikovega koncentrata
sol
sveže zmlet poper
vejica rožmarina
maščoba
__________________________
zdrobovi njoki
čemaž
dim

»Ragu sva postregla v kozarčkih, ki sva jih napolnila še z dimom jablanovih "sekancev" in nato hitro zaprla, da je dim prišel še do gosta.« Potek priprave jedi, ki je na koncu navdušila tudi Urško, si lahko pogledate na blogu.

Urška in njen mož sta se prepustila razvajanju brbončic tudi na svečani večerji v gradu Otočec in že sam prihod pred grajsko poslopje je bil grajsko romantičen, njuno navdušenje pa se je tekom večera le še stopnjevalo. »V večerji sva enostavno uživala. Krožniki so bili preprosto sestavljeni, vendar izredno okusni. Vse je štimalo. Tukaj je tudi prijazno strežno osebje, ki jed zna predstaviti in k jedi priporočiti vino.«

Vikend, ki ga bosta zagotovo ponovila

»Res je bilo sproščujoče. Za oba. Hkrati pa športno aktivno in kulinarično vznemirljivo. Če bi s posameznimi besedami morala opisati hotel Šport: čisto!, nevsiljivo, ustrežljivo in prijazno osebje, dovolj preprosto, da pride do izraza vse ostalo: vznemirljivost, športna aktivnost, narava. Pogrešala nisem prav ničesar! No, razen otroka in psa, (smeh)« za konec pove Urška in odločeno doda, da bosta vikend ponovila vsake tri mesece.

Sponzorirana vsebina

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658