Zadovoljna.si
Ana - naslovna

Potovanja

'Priznam, da sem ena tistih, ki nimajo prav veliko prijateljic.'

Zadovoljna.si
25. 10. 2018 07.56
0

Kulinarična blogerka in voditeljica priljubljene televizijske oddaje Ana kuha Ana Žontar Kristanc je ves čas razpeta med delom za svoje mlado podjetje in skrbjo za družino. Njena strast je kuhanje. Ustvarja vsebine za spletno stran in piše kuharske knjige ter priročnike z recepti. Starejši radi spremljajo njene kuharske nasvete, mlade družine pa njeno pisanje na družabnem omrežju, ki je polno dobrih idej, kako ob vseh vsakodnevnih obveznostih na mizo postaviti okusen zdrav obrok. Ob vseh obveznosti pa si rada vzame čas tudi za prijateljice. Pred kratkim si je privoščila sproščujoč oddih s prijateljico Sandro, kjer smo jo ujeli tudi mi in z njo poklepetali o pomembnosti prijateljstva in sproščanja v stresnem tempu življenja.

Ana, vaše obsežno ustvarjalno delo je občudovanja vredno. Kako vam uspe najti čas za tak vikend s prijateljico?

Ja, moje življenje res polno zaposlujejo moji trije fantje – mož in moja mala sinova –, ob tem pa še delo v svojem podjetju, snemanja, pisanje in kup drugih obveznosti. V zadnjih petih letih sem izdala kar 11 publikacij, če štejemo tudi najnovejšo, ki bo izšla čez mesec dni. Mislim pa, da ne bi zmogla brez tega, da se kdaj pa kdaj odklopim in si vzamem čas zase in za druženje s prijateljicami.

Ana je neizmerno uživala v družbi svoje najboljše prijateljice.
Ana je neizmerno uživala v družbi svoje najboljše prijateljice.FOTO: Arhiv ponudnika

V hotel Balnea v Termah Dolenjske Toplice ste prišli s prijateljico na program Punce, gremo me po svoje. S kakšnim posebnim razlogom?

S Sandro, svojo najboljšo prijateljico, se poznava že iz srednje šole, že dobrih deset let pa je tudi moja najljubša ženska družba. Zelo jo imam rada in niti enkrat se še nisva sprli. A do zdaj razen na kavo ali v kino še nikoli nisva šli kam skupaj za dalj časa. Zadnjih pet let je bilo to namreč težko izvedljivo zaradi mojih nosečnosti in otročkov. Ker je Sandra pred kratkim doživela hudo izkušnjo, sem ji želela nekako pomagati, pravzaprav pa je bil obema potreben malo daljši odklop in veliko časa za pogovore.

Punce, gremo me po svoje na festival dobrega počutja v Krkine terme po vašem izboru. Poglejte ponudbo in delite čudovito idejo s svojimi prijateljicami.

Rezervacije: 08 20 50 300    booking@terme-krka.eu    www.terme-krka.si

Kaj vam pomeni prijateljstvo? Si zaupate stiske, težave, se podpirate?

Priznam, da sem ena tistih, ki nimajo prav veliko prijateljic, zato pa so tiste, ki jih imam, res dobre. Čeprav je moj dragi čudovit partner in je njegova družba zame najboljša, potrebujem tudi tisti pravi ženski klepet.

Sem namreč tip človeka, ki se sprosti, ko se lahko komu zaupa. Moje prijateljice so zame kot moji dnevniki in upam, da je tako tudi pri njih. Rada jim ponudim svojo ramo in ni mi težko poslušati. Mislim, da vsakdo kdaj potrebuje tako ramo, da mu je lažje. Zato je prijateljstvo tako dragoceno …

Vikend po svoje – Ana Žontar s prijateljico Sandro v hotelu Balnea Superior.
Vikend po svoje – Ana Žontar s prijateljico Sandro v hotelu Balnea Superior.FOTO: Arhiv ponudnika

Kakšno druženje imate najraje?

Dober klepet in zabava vedno prijata. Zabava po moje je v stilu dobre večerje, slastne tortice, tako noro dobre, da te kar sezuje! Odličen je na primer skupen obisk wellnessa ali tako kot zdaj, vikend razvajanja v hotelu Balnea!

"Vsak človek kdaj potrebuje ramo nekoga, ki ga razume, da mu je lažje … Zato je prijateljstvo tako dragoceno."

Sta bili tokrat prvič v hotelu Balnea? Kaj pa sta počeli?

Prvič in zares upam, da ne tudi zadnjič. Odklopili sva in na polno uživali: klepetali dolgo v noč, šli na masaže, bili v savni z najlepšim razgledom, kar sem jih kdaj videla. Nastanjeni sva bili v suiti, in to taki, da ti zares vzame dih. Tu sva tako uživali, da sva se morali res prepričevati, da sva sploh šli iz nje, saj je bil razgled na okolico z njene velike lesene terase naravnost čudovit. Poleg tega pa še nor jacuzzi kar v spalnici! Mislim, da tu nihče ne ostane ravnodušen. Medve sva si ga v dobrih dveh dneh kar trikrat napolnili, si pred spanjem pripravili pravi ritual in klepetali, klepetali …

Ana se je s sproščanjem v jacuzziju in z masažo Življenje je lepo znebila svojih 'mami vozlov'.
Ana se je s sproščanjem v jacuzziju in z masažo Življenje je lepo znebila svojih 'mami vozlov'. FOTO: Arhiv ponudnika

Jacuzzi s termalno vodo je odličen zaradi dišeče sprostitve in tudi močne masaže. Ste preizkusili tudi pravo masažo Življenje je lepo?

Ja, dvakrat sva se razvajali na njej. Najprej sva šli zato, ker je vključena v paket za prijateljice. In bilo je zares zanimivo, saj te pri njej pregnetejo in ti hkrati celotno telo tudi raztegnejo. Pred tem že dolgo časa nisem bila na masaži in sva se z maserko dobro nasmejali, ko je rahljala moje vozle v zgornjem delu telesa. Pri dveh fantkih doma je tako stanje skoraj obvezno. Potem pa sem šla še enkrat, da bi z maserko odpravili teh mojih sto 'mami vozlov'. Sandra pa je sprostitev po težkem obdobju še bolj potrebovala. Poudariti moram, da je osebje nadvse prijazno in nama je dajalo tisti božajoči občutek, ki ga človek v stresu tako zelo potrebuje.

Uživate v lepem? Glede na to, da ste estetka z izostrenim okusom, kar se opazi iz vaših objav, vam je všeč ambient hotela Balnea?

Že sama Dolenjska je neverjetno lepa in tako je bila že pot do sem lepa izkušnja. Potem pa hotel, ki je naravnost čudovit, in tudi njegova okolica. Navdušil me je tudi panoramski prostor s savnami na vrhu hotela, kjer je bilo noro lepo. Po hotelu so umetniške grafike, v njem in v njegovi okolici pa tudi veliko skulptur, ki sporočajo vsaka svojo zgodbo. Kot nalašč zame, ki vedno iščem navdih, nove ideje. Poleg tega pa so me nasmejali zanimivi dovtipi vsepovsod, recimo v dvigalih. Pa ne samo nasmejali, dali so mi tudi misliti!

Kaj pa kulinarika? Vam je prijalo, da vam vsaj te dni ni bilo treba kuhati?

Zelo rada kuham. Tudi če mi ni treba, saj je to zame užitek in sprostitev. Vseeno pa sem se tu brez težav prepustila hotelski kulinariki in lahko jo samo pohvalim. Izbira je bila zelo raznolika in hrana odlična.

Ana: "Mislim, da ne bi zmogla brez tega, da se kdaj pa kdaj odklopim in si vzamem čas zase in za druženje s prijateljicami."
Ana: "Mislim, da ne bi zmogla brez tega, da se kdaj pa kdaj odklopim in si vzamem čas zase in za druženje s prijateljicami."FOTO: Arhiv ponudnika

Se vam je zgodilo kaj nenavadnega?

Ja, pa se mi je res! To, da sem šla po res dolgem času spat tudi sredi dneva in me je Sandra komaj zbudila!

Kako ste si organizirali varstvo doma, pogrešate fante?

Zlagala bi se, če bi rekla, da jih ne. A sem mirna, saj vem, da se imajo čisto v redu. Moj dragi zelo lepo poskrbi za najina fantka. Bom pa tokrat prvič brez njih kar dve noči in vem, da bo ob moji vrnitvi doma zelo veselo.

Bosta še prišli v hotel Balnea?

Vsekakor. Sandra že načrtuje oddih tukaj, tokrat s svojo mami. Midva z dragim pa imava kmalu enajsto obletnico in že vem, kam se bova šla razvajat.

Kaj svetujete podjetnicam in mamicam, da bodo zadovoljne in ne razočarane gospodinje? Jim lahko daste tri nasvete?

– Včasih si je treba vzeti čas zase.

– Spočita, srečna mami pomeni srečne otroke. 

– Ob današnjem tempu je za dušico obvezen tudi kak dober oddih konec tedna.

Kaj svetujete, kako negovati prijateljstvo?

Menim, da je najpomembneje, da si znaš za prijatelje vzeti čas, da znaš prisluhniti in da si iskren. Če dodaš na seznam vsake toliko časa še vikend po svoje, z razvajanjem in masažami, je pa še toliko boljše.

Ana: "Ker je Sandra pred kratkim doživela hudo izkušnjo, sem ji želela nekako pomagati, pravzaprav pa je bil obema potreben malo daljši odklop in veliko časa za pogovore."
Ana: "Ker je Sandra pred kratkim doživela hudo izkušnjo, sem ji želela nekako pomagati, pravzaprav pa je bil obema potreben malo daljši odklop in veliko časa za pogovore."FOTO: Arhiv ponudnika

Sponzorirana vsebina

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324