Zadovoljna.si
Ženska pije vodo - 2

Radenska

To je preprosta resnica o vodi

zadovoljna.si
16. 07. 2015 10.22
0

Veliko žensk se sprašuje, kako se na kar se da naraven način boriti proti staranju kože in kako doseči, da bo vaš obraz vedno videti negovan in poln svežine. Preden se sprijaznite s tem, da je edino učinkovito sredstvo proti gubam botoks ali razni dragi lepotni posegi, se poskušajte poslužiti naravnih izdelkov in spremeniti svoje življenjske navade. To lahko namreč prav tako učinkovito upočasni staranje kože in zmanjša gube – na naraven in zdrav način.

Naravna lepota - 1
Naravna lepota - 1FOTO: Thinkstock
Nedavna raziskava je pokazala, da so slabe življenjske navade krive za kar 33 odstotkov sprememb na naši koži, ki so povezane s staranjem. Zaradi pomanjkanja vitaminov in spanca, premalo popite vode, ličil in pretirane izpostavljenosti soncu, je vaša koža lahko videti tudi 10 let starejša, kot v resnici je. Dejstvo je, da ženske z zdravim načinom življenja izgledajo mlajše od tistih, ki ne dajo veliko nase ali vase. Enostavno rečeno, dobro zdravje kože je odraz mnogih stvari in se ga ne da rešiti z drago kremo. Sprememb se lotite postopoma, korak za korakom.

Beta karoten bo vaši koži podaril zdrav sijaj in ji pomagal povrniti svežino, mladostnost in zdrav videz.
Beta karoten bo vaši koži podaril zdrav sijaj in ji pomagal povrniti svežino, mladostnost in zdrav videz. FOTO: Thinkstock
Vitamin A

Vnos hrane, bogate z vitaminom A, je eden izmed najboljših načinov za učinkovit boj proti gubam in ostalim nepravilnostim na koži. Vitamin A oziroma beta karoten velja za pravi vitamin lepote, največ pa ga lahko najdete v sadju in zelenjavi: korenju, bučkah, bučah, krompirju in melonah. Veliko ga je tudi v zeleni zelenjavi, kot so špinača, ohrovt, blitva in zelena solata. Beta karoten bo vaši koži podaril zdrav sijaj in ji pomagal povrniti svežino, mladostnost in zdrav videz, prav tako pa bo ključno pomagal tudi pri glajenju gub in preprečevanju vnetij.

Uživajte dovolj zdravih maščob

Ne morete pričakovati, da se boste držale nizkokalorične diete in ne boste imele gub. Nihče sicer ne pravi, da morate pretiravati z vnosom maščob v telo, a je vsekakor priporočljivo, da za odličen videz kože vsak dan uživate zdrave maščobe. Te najdete v avokadu, mandljih, orehih, temni čokoladi in ribah (predvsem postrvi in lososu) - če so le kupljene v preverjeni ribarnici.

Preprečuje nastajanje gub

Pozitivni učinki vitamina E na telo so znanstveno dokazani. Znano je, da je odličen antioksidant, ki zmanjšuje nepravilnosti na koži, preprečuje nastajanje gub, pospešuje rast las in še kaj bi se našlo. Gube se najprej oblikujejo predvsem na občutljivi in tanki koži okrog oči in zato je zelo pomembno, da kozmetični izdelki, ki jih uporabljate vsebujejo vitamin E, ki ga najdemo tudi v Radenski Beauty.

Ne pozabite na beljakovine

Beljakovine so ključnega pomena za vašo kožo. Z njimi vsekakor ne gre pretiravati, a jih je vseeno dobro vključiti v vsakodnevno prehrano, saj pomagajo vzdrževati stabilno raven inzulina v krvi ter povečujejo proizvodnjo kolagena v telesu. Kolagen je elastična beljakovina, ki pomaga, da vaša koža ostane čvrsta, močna in da se ne guba. Dobro je, da čim več beljakovin dobite iz rastlinskih virov, saj so tiste živalskega izvora znane po tem, da pospešujejo staranje kože. Odličen vir rastlinskih beljakovin so špinača, ohrovt, mandlji in fižol.

Naspite se

Najpomembnejši in najbolj učinkovit borec proti nastajanju gub je prav gotovo dovolj dolg in kvaliteten spanec. Ponoči se kožne celice namreč obnavljajo in če za ta proces nimajo dovolj časa, smo naslednji dan videti utrujeni ter neprespani, na dolgi rok pa to vodi v nastajanje gub. Da boste videti sveže in mladostne, zato spite vsaj 7 ur na noč. O tem, da ima spanec lepotne učinkovine, se namreč ne govori kar tako, kot v pravljicah.

Pravilo, ki se ga je zlasti treba držati v teh vročih poletnih dneh.
Pravilo, ki se ga je zlasti treba držati v teh vročih poletnih dneh.FOTO: Thinkstock
Voda, voda in še enkrat voda!

Koža, ki ji primanjkuje vode, hitro postane izsušena in krhka, zato je zelo pomembno, da vsak dan popijete vsaj osem kozarcev vode. Pravilo, ki se ga je zlasti treba držati v teh vročih poletnih dneh. Izsušena koža je zelo občutljiva, predvsem na UV-žarke in na njej se hitro pojavijo gubice. Ohranjanje vlage v in na koži, je zato ena izmed največjih lepotnih zapovedi. Z rednim pitjem vode se bo vaši koži povrnil sijaj, izboljšala se bo njena struktura, ve pa boste videti bolj mladostne.

Radenska Beauty
Radenska Beauty FOTO:

Radenska Beauty je funkcionalna voda z okusom granatnega jabolka, ki vsebuje visoko vsebnost biotina, ki prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov, vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter dodatek kolagena, ki na kožo vpliva od znotraj in je zato bolj učinkovit od preparatov, ki jih nanesete na kožo. Z leti raven kolagena v telesu prične upadati, sposobnost njegove obnove pa močno zmanjševati. Prav zaradi tega ga morate priskrbeti z vnosom od znotraj, kar lahko sedaj naredite tudi z Radensko Beauty, ki kolagen že vsebuje in katere osnova je Radenska Naturelle. Osvežilno in okusno vodo si privoščite vsak dan ter z njeno pomočjo vaši koži zagotovite svež in mladosten videz. Koža namreč z naravnim procesom staranja izgublja čvrstost in elastičnost, kolagen, kot osnovni gradbeni element kože pa poskrbi, da so ti učinki zmanjšani.

 

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413