Zadovoljna.si
Bi radi v spanju lebdeli? Sedaj lahko.

Novice

Bomo odslej lebdeli?

J.G.
04. 12. 2008 13.01
0

Človek v povprečju prespi tretjino svojega življenja. To pomeni, da preživimo približno 25 let v postelji. Če so naše postelje doslej stale na trdnih tleh, pa prihodnost prinaša vse kaj drugega.

Bi radi v spanju lebdeli? Sedaj lahko.
Bi radi v spanju lebdeli? Sedaj lahko.FOTO:


Tretjina življenja nedvomno ni malo. Pa ste pripravljeni odšteti za posteljo enak znesek kot za nov avto? Nekateri menijo, da bi to moralo biti nekaj povsem samoumevnega. Najdražjo posteljo, ki očara že s svojim videzom, so predstavili v Belgiji.

Pozabimo na težnost

Nizozemski arhitekt Janjaap Ruijssanaars je želel ustvariti uporaben izdelek, ki ne upošteva zakonov težnosti, temveč magnetizem. In zato je zasnoval magnetno lebdečo posteljo. Moti ga namreč tudi to, da se tehnologija pri izdelavi običajnih postelj in njihova oblika ne spreminjata prav veliko.

Tehnologijo, ki omogoča, da postelja lebdi 40 centimetrov nad tlemi in lahko zdrži 900 kilogramov teže, je razvijal skupaj s podjetjem Bakker Magnetics in to kar šest let. Posteljo v zraku držijo močni industrijski magneti, ki bi jih lahko uporabili tudi pri izdelavi drugega lebdečega pohištva, kot na primer mizic za kavo, sedežnih garnitur in japonskih jedilnih miz. Cena za 140 X 190 centimetrov veliko posteljo je neverjetnih 1,2 milijona evrov, za manjšo (90 X 190 centimetrov) pa 115.000 evrov.

Vzmetnica, na kateri naj bi spali kot na oblaku.
Vzmetnica, na kateri naj bi spali kot na oblaku.FOTO:


Poln življenja

Postelja seveda ni popolna brez dobre vzmetnice. Ljudje že leta in leta iščejo najbolj primerno vzmetnico, a še vedno ni povsem znano, kakšne vrste podlaga je najboljša. Vse je odvisno od posameznika. Vzmetnica Vividus je najdražja vzmetnica na svetu, njeno ime pa v latinščini pomeni 'poln življenja'.

Spanje na vzmetnici, ki so jo oblikovali na Švedskem, ljudje opisujejo preprosto kot „spanje na oblaku“. Sliši se zelo mamljivo, vendar se v hipu streznimo, ko slišimo ceno: skoraj 40.000 evrov. Zadnji trendi v oblikovanju postelj in vzmetnic kažejo, da ljudje na splošno vlagajo vse več denarja v opremo za dom.

Blazina za zbiratelje.
Blazina za zbiratelje. FOTO:


Brez blazine ne gre

Američani so ustvarili najdražjo blazino na svetu. Poimenovali so jo 'Ofelijin puh', zanjo pa kupec odšteje od 350 do 550 evrov, odvisno od velikosti blazine in položaja, v katerem spimo. Če spimo na trebuhu, bomo odšteli najmanj, nato pa se cena le še viša.

Blazina je narejena iz 100-odstotne svile v cvetnem žakardskem vzorcu. Robovi so oviti v saten, napolnjena pa je z najboljšim belim puhom sibirskih gosi. Blazine izdelujejo le v barvi penine, za strastne zbiratelje pa na vsako blazino odtisnejo še podpis in jo oštevilčijo.


Za piko na i

Oprema za spanje seveda ni popolna brez primerne posteljnine. Najdražja je posteljnina Charlotte Thomas Bespoke, ki je narejena iz najfinejše merino volne in čistega egipčanskega bombaža, ne manjkajo pa niti vpletene niti iz 22-karatnega zlata. Narejena je ročno in tako, kot si zaželimo sami, znana pa je le cena za prevleko za blazino – 1.500 evrov.

Najcenejša varianta vsega naštetega je okrog 1.250.000 evrov, lahko pa si omislite tudi kaj bolj luksuznega. Kljub visokim cenam pa vam nihče ne more zagotoviti, da se boste v pregrešno dragi postelji in posteljnini tudi dobro naspali.KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478