Čas priprave: 15–30 min
Zahtevnost: srednje
Sestavine za 4 osebe:
* 4-je jelenovi fileji, vsak 150 g
* Kotanyi sol, Kotanyi poper
* brinove jagode
* Kotanyi piment
* Kotanyi klinčki
* Kotanyi poper črni celi
* 4 žlice masla
* 1 žlica rastlinskega olja
* 1 vejica žajblja
* 1 dl rdečega vina
* 1 dl mesne omake
* 300 g brstičnega ohrovta
* mleta Kotanyi kumina
* 1 dl smetane
* 1 žlica mletega peteršilja ali Kotanyi rezanega peteršilja
* 4 žlice brusničnega kompota
Jelenove fileje osolite in popoprajte. V možnarju zdrobite brinove jagode, piment, klinčke in celi poper ter s tem natrite meso.
V ponvi segrejte 2 žlici masla z rastlinskim oljem in dodajte vejico žajblja. Popecite meso z obeh strani (skupaj približno 4 minute). Odstranite in pustite počivati.
Iz ponve odlijte maščobo. Preostanek pečenja zalijte z rdečim vinom in dolijte mesno omako. Na kratko pokuhajte, še enkrat začinite z začimbami in precedite.
Medtem očistite brstični ohrovt in ga zarumenite na dveh žlicah masla. Začinite s soljo, poprom, kumino in dodajte smetano. Malo pokuhajte in na koncu izboljšajte okus s peteršiljem.
File postrezite s brstičnim ohrovtom, ga polijte s sokom in obložite z brusnicami.
Poleg se lepo podajo kroketi iz korenja.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV