Zadovoljna.si
File morskega lista

Recepti

File morskega lista

Z. T.
11. 04. 2010 12.00
0

Riba iz Jadranskega morja ima zelo nežno, belo in slastno meso. Običajno se ga pripravi ocvrtega in pečenega.

File morskega lista
File morskega lista FOTO:

Čas priprave: 15–30 min

Zahtevnost: enostavno

Za 4 osebe

* 4-je brancini ali morski listi (cel ali file)
* moka
* 70 g masla
* 2 žlici oljčnega olja
* limona
* šop peteršilja
* 1 zavojček KOTÁNYI mešanice za ribe

1. Ribe pripravite za kuhanje in osušite.

2. Potresite s KOTÁNYI mešanico za ribe (približno 1 žlica po porciji) in pomokajte.

3. Obojestransko popecite na malo olja in 20 g masla. Pripravite in servirajte.

4. V ponvi spenite 50 g masla, dodajte sok polovice limone in žlico mletega peteršilja ter takoj polijte po ribi.

Nasvet:

Ribe vedno pecite dokler ne posteklenijo, tako da oči ne izstopijo. Svežo ribo prepoznamo po napetih in čistih očeh ter rdečih škrgah.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478