Čas priprave: 30–45 min
Zahtevnost: srednje
Za 4 osebe:
* 1.5 kg bučk
* 3 žlice oljčnega olja
* 2 srednje veliki čebuli
* 2 žlici Kotányi paprike v prahu
* 50 g moke
* 2 žlici kisa
* 2 žlici paradižnikove mezge
* 100 ml vode
* 1 žlica Kotányi majarona
* 300 ml jušne osnove ali vode z 2 žlicama sladkorja
* Kotányi cela kumina
* Kotányi česen v zrnu
* Kotányi suhi listi kopra
* sol
Razpolovite bučke, odstranite semena in narežite na 2 cm velike kocke. Segrejte olje in na hitro zarumenite čebulo in kumino. Dodajte 100 ml vode in pustite da zavre. Dodajte paradižnikov pire in majaron, na hitro segrejte in nato dodajte še kocke buč ter jih popecite za nekaj minut. Vmešajte papriko v prahu in moko, dodajte kis. Dodajte še 300 ml jušne osnove ali vode in kuhajte še 10–15 minut, dokler bučke niso kuhane vendar še vedno čvrste. Dodajte česen, koper in sol po okusu.
Nasvet:
Zanimiv okus jedi dobite, če papriko zamenjate s curry-em v prahu in dodate še malo več česna.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV