Čas priprave: 45–60 min
Zahtevnost: srednje
Sestavine
* 4-je goveji zrezki, 120 g vsak
* Kotanyi sol in poper
* 2 korenja
* 100 g slanine
* 8 kislih kumaric
* 2 čebuli
* 6 žlic rastlinskega olja
* 1 žlica gorčice
* 100 g sesekljane gomoljčne zelenjave
* 1 grobo nasekljana čebula
* 2 vejici timijana
* 2.5 dl rdečega vina
* 1/2 l mesne omake
* 1 čajna žlička raztopljene koruzne moke
* vejice timijana za okrasitev
Potolcite goveje zrezke in jih začinite s soljo in poprom. Olupite korenje in ga narežite na palčke. Slanino narežite na trakove in jo skupaj s korenjem poparite. Kisle kumarice narežite na palčke.
Prepražite čebulo na dveh žlicah oljčnega olja. Ohladite in zmešajte z gorčico. Na zrezke položite korenje, slanino in kumarice. Zvijte in pričvrstite z zobotrebcem, solite in poprajte.
V ponvi segrejte olje in ocvrite rolade. Dodajte nasekljano gomoljčno zelenjavo in čebulo, vejice timijana in na kratko prepražite. Zalijte z vinom in dodajte mesno omako. Pokrijte in kuhajte približno 50 minut. Ko so rolade zmehčajo, jih vzemite iz omake in odstranite zobotrebce. Zgostite omako s koruzno moko in začinite po okusu. Precedite.
Polijte omako po roladah in okrasite z vejicami timijana.
Postrezite z maslenimi rezanci.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV