Zadovoljna.si
Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem (vir: kotanyi.com)

Recepti

Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem

Z. T.
14. 04. 2010 09.00
2

Kuskus je specialiteta Berberov in ena glavnih jedi Severne Afrike.

Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem (vir: kotanyi.com)
Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem (vir: kotanyi.com) FOTO:

Čas priprave: 15–30 min

Zahtevnost: enostavno

Sestavine za 4 porcije

* 1 zavojček kuskusa
* Kotányi začimbe: kurkuma, klinčki v prahu, piment, kumina, kajenski poper
* 1 skodelica gob
* 3 žlice oljčnega olja
* 4 nasekljane šalotke
* 2 skodelici kefirja
* 1 žlica sesekljanega Kotányi rožmarina
* Kotányi sol
* limonin sok po okusu

Pripravite kuskus po navodilih na embalaži. Začinite s ščepcem kurkume, mletih klinčkov, pimenta, kumine in kajenskega popra.

Gobe operite in jih razrežite na četrtine. V ponvi segrejte oljčno olje, prepražite gobe in šalotko ter zmešajte s kuskusom.

Zmešajte rožmarin s kefirjem, začinite po okusu z limoninim sokom in soljo. Postrezite s kuskusom in okrasite pa vaši želji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471