Zadovoljna.si
Hrenovke v testu

Recepti

RECEPT: Hrenovke v testu

LSŽ
05. 11. 2009 13.00
0

Hrenovke na nekoliko drugačen način

Hrenovke v testu
Hrenovke v testu FOTO: iStockphoto

Za 12 oseb

6 parov telečjih hrenovk (ali 24 mini koktajl hrenovk)
2 kroga listnatega testa s premerom 30 cm (ali pravokoto listnato testo, ki ga razvaljamo v pravokotnik višine 25 cm, širine 35 cm in debeline 3 mm)
1 jajce
gorčica ali kečap, ko postrežemo

Pečico nastavimo na 180 stopinj, rešetko pa postavimo v sredino.
Velik plitev pekač po dnu obložimo s papirjem za peko.
Vsako hrenovko počez prerežemo na pol, tako da iz enega para dobimo 4 enake kose. Mini hrenovke pustimo cele, samo ločimo jih eno od druge.

Na pomokani površini vsak krog listnatega testa narežemo na 12 enakih trikotnikov: najprej na četrtine, nato vsako četrtino še na tri enake dele. Če imamo pravokotno testo, ga razrežemo na 24 približno enakih trikotnikov ali trakcev.
Vsak kos hrenovke spiralasto ovijemo z listnatim testom tako, da zgoraj in spodaj kuka ven konček hrenovke. Ovite hrenovke polagamo na pekač vsaj 3 cm vsaksebi, saj se bo listnato testo med peko napihnilo.

Jajce razžvrkljamo in ga namažemo po testu. Potisnemo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se zlatorjavo zapečejo. Ponudimo z lončkom gorčice ali kečapa.

Način priprave hrenovk v testu in še mnogih drugih jedi, si poglejte v tedenski oddaji Ljubezen skozi želodec, v kateri vam bosta Valentina Smej Novak in Luka Novak zaupala še kakšno kuharsko skrivnost.

Ekipi Zadovoljna.si in Ljubezen skozi želodec vam želimo dober tek!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646